Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

 Τα Αρωματικά Φυτά αποτελούν μια σπουδαία παράδοση για την Κρήτη.  Βοτανολογικές μελέτες αποκαλύπτουν ότι το νησί έχει από τα πιο ενδιαφέροντα οικοσυστήματα.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: " Τα Αρωματικά Φυτά αποτελούν μια σπουδαία παράδοση για την Κρήτη.  Βοτανολογικές μελέτες αποκαλύπτουν ότι το νησί έχει από τα πιο ενδιαφέροντα οικοσυστήματα."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1

2  Τα Αρωματικά Φυτά αποτελούν μια σπουδαία παράδοση για την Κρήτη.  Βοτανολογικές μελέτες αποκαλύπτουν ότι το νησί έχει από τα πιο ενδιαφέροντα οικοσυστήματα της Ευρώπης με πολλά φυτά που φυτρώνουν μόνο στην Κρήτη.  Τέτοια φυτά είναι το δίκταμο και η μαλοτήρα.  Τα αρωματικά φυτά του νησιού φημίζονται για τις αρωματικές και θεραπευτικές τους ιδιότητες.

3  Το θυμάρι ανθίζει τον Ιούνιο και τον Ιούλιο και έχει γαλάζια άνθη.  Το θυμαρίσιο μέλι θεωρείται ως το πιο εκλεκτό στην κατηγορία των μελιών.  Το αιθέριο έλαιό του χρησιμοποιείται μεταξύ άλλων και στην παραγωγή καλλυντικών.

4  Η Μαλοτήρα είναι είδος τσαγιού του βουνού, που φυτρώνει στα βουνά της Κρήτης.  Φυτρώνει σε υψόμετρο πάνω από 1000 μέτρα.  Καταναλώνεται συνήθως σαν ρόφημα.

5  Στην αρχαιότητα τα χρησιμοποιούσαν για να γιατρεύουν πληγές  Φυτρώνει σε απόκρυμνες πλαγιές και γκρεμούς.  Ανθίζει και μαζεύεται κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.  Σήμερα το χρησιμοποιούμε κυρίως σαν ρόφημα.

6  Ανθίζει τον Ιούλιο και τον Αύγουστο και μαζεύεται την ίδια εποχή.  Στην αρχαιότητα το χρησιμοποιούσαν για νευρικές παθήσεις και για την αντιμετώπιση του κρυολογήματος.

7  Ένα από τα πιο διαδεδομένα βότανα της Κρήτης με εξαιρετικό άρωμα  Ανθίζει τον Μάϊο και Ιούνιο και βγάζει μωβ ή μπλε άνθη  Καταναλώνεται σαν ρόφημα

8  Χρησιμοποιείται ως αρωματικό σε κρητικά φαγητά  Ανακουφίζει απο ημικρανίες, έντονους πονοκεφάλους και απο στοματίτιδες  Παλαιότερα χρησιμοποιούνταν για αντίδοτο στο τσίμπιμα του σκορπιού και της μέλλισας

9

10

11


Κατέβασμα ppt " Τα Αρωματικά Φυτά αποτελούν μια σπουδαία παράδοση για την Κρήτη.  Βοτανολογικές μελέτες αποκαλύπτουν ότι το νησί έχει από τα πιο ενδιαφέροντα οικοσυστήματα."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google