Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΠΡΟΣΚΥΝΗΣΗ ΤΩΝ ΛΕΙΨΑΝΩΝ…ΓΙΑΤΙ ;. Και πήρε μαζί του ο Μωϋσής τα οστά του Ιωσήφ, γιατί είχε ορκίσει με όρκο τους υιούς Ισραήλ λέγοντας. Ο Θεός βεβαίως θα.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΠΡΟΣΚΥΝΗΣΗ ΤΩΝ ΛΕΙΨΑΝΩΝ…ΓΙΑΤΙ ;. Και πήρε μαζί του ο Μωϋσής τα οστά του Ιωσήφ, γιατί είχε ορκίσει με όρκο τους υιούς Ισραήλ λέγοντας. Ο Θεός βεβαίως θα."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΠΡΟΣΚΥΝΗΣΗ ΤΩΝ ΛΕΙΨΑΝΩΝ…ΓΙΑΤΙ ;

2 Και πήρε μαζί του ο Μωϋσής τα οστά του Ιωσήφ, γιατί είχε ορκίσει με όρκο τους υιούς Ισραήλ λέγοντας. Ο Θεός βεβαίως θα σας επισκεφθεί και θα ανεβάσετε τα οστά μου μαζί σας. (Έξοδος 13:19) Τα οστά του Ιωσήφ τα οποία ανέβασαν οι υιοί Ισραήλ από την Αίγυπτο, ΤΑ ΕΘΑΨΑΝ στην Συχέμ, σε μερίδιο αγρού που αγόρασε ο Ιακώβ από τους υιούς του Εμμώρ, πατέρα του Συχέμ, με 100 αργύρια, και έγινε κληρονομιά των υιών του Ιωσήφ. (Ι.Ναυή 24:32) Και ο Ιακώβ κατέβηκε στην Αίγυπτο, και πέθανε εκεί αυτός και οι πατέρες μας. Και μετακομήστηκαν στη Συχέμ, ΚΑΙ ΤΕΘΗΚΑΝ ΣΤΟ ΜΝΗΜΑ, που ο Αβραάμ πληρώνοντας ασήμι, είχε αγοράσει από τους γιούς του Εμμώρ, τον πατέρα του Συχέμ. (Πράξεις 7:15-16) Τα οστά των πατέρων του λαού Ισραήλ, πάρθηκαν από την Αίγυπτο, με σκοπό να μεταφερθούν ΚΑΙ ΝΑ ΤΑΦΟΥΝ, ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΕΚΤΕΘΟΥΝ ΣΕ ΛΑΪΚΟ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ.

3 Αφού άκουσαν όλοι οι κάτοικοι της Ιαβείς-γαλαάδ, όλα όσα έκαναν οι Φιλισταίοι στον Σαούλ, σηκώθηκαν όλοι οι δυνατοί άνδρες, και σήκωσαν το σώμα του Σαούλ, και τα σώματα των υιών τουκαι τα έφεραν στην Ιαβείς, και ΕΘΑΨΑΝ ΤΑ ΟΣΤΑ ΑΥΤΩΝ κάτω από μια δρυ στην Ιαβείς, και νήστεψαν 7 μέρες. (1 Χρονικών 10:11-12) Εδώ βλέπουμε, να θάβουν τα οστά του Βασιλιά τους και των παιδιών του, και όχι να τα εκθέτουν σε προσκύνημα.

4 Τότε είπε, τι μνημείο είναι εκείνο το οποίο εγώ βλέπω; Και οι άνδρες της πόλεως είπαν προς αυτόν. Ο τάφος του ανθρώπου του Θεού, ο οποίος ήλθε από τον Ιούδα, και κήρυξε τα πράγματα αυτά, τα οποία εσύ έκανες εναντίον του θυσιαστηρίου της Βαιθήλ. Και είπε, αφήστε αυτόν, ΑΣ ΜΗ ΚΙΝΗΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΑ ΟΣΤΑ ΤΟΥ. Και διέσωσαν τα οστά αυτού, μαζί με τα οστά του προφήτη που ήλθε από την Σαμάρεια. (2 Βασιλέων 23:17-18) Τα οστά του ανθρώπου του θεού έμειναν στη θέση τους. Δεν είχαν τη συνήθεια να προσκυνούν λείψανα εκείνη την εποχή. Η προσκύνηση των λειψάνων ήταν κερδοφόρα εφεύρεση απατεώνων. Όπως και η πώληση αντικειμένων κάποιων μεγάλων ηθοποιών.

5 Και πέθανε ο Ελισσαιέ, και έθαψαν αυτόν. Το επόμενο έτος τάγματα Μωαβιτών έκαναν εισβολή στη γη. Και ενώ έθαβαν κάποιον άνθρωπο, να, είδαν τάγμα, και έριξαν τον άνθρωπο στον τάφο του Ελισσαιέ, και καθώς ο άνθρωπος άγγιξε τα οστά του Ελισσαιέ, ανέζησε και στάθηκε στα πόδια του. (2 Βασιλέων 13:20-21) Εδώ έχουμε ένα θαύμα. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα οστά ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ είναι θαυματουργά! Είναι ένα καλό εδάφιο, για έναν απατεώνα, ώστε να πουλάει θαυματουργά οστά σε αφελείς ¨ευσεβείς¨. Τα οστά του Ελισσαιέ ήταν θαμμένα και όχι εκτεθειμένα.

6 Και αφού έθαψε αυτόν, μίλησε προς τους υιούς του, λέγοντας: Αφού πεθάνω, θάψτε και μένα στον τάφο, όπου τάφηκε ο άνθρωπος του Θεού. Θέστε τα οστά μου κοντά στα οστά αυτού. (1 Βασιλέων 13:31) Τα οστά του ανθρώπου του Θεού ήταν θαμμένα.

7 Συμπέρασμα: Τα οστά των ανθρώπων του Θεού ήταν πάντα θαμμένα. Στις περιπτώσεις που μεταφέρθηκαν, ξαναθάφτηκαν. Δεν εκτέθηκαν ποτέ σε λαϊκό προσκύνημα. Στην Καινή Διαθήκη, οι απόστολοι και οι πιστοί της πρώτης εκκλησίας δεν ασχολήθηκαν ποτέ με λείψανα αγίων. Η μόδα αυτή είναι κατοπινή εφεύρεση, αφελών, πλανημένων που εκμεταλλεύτηκαν απατεώνες και κερδοσκόπησαν και κερδοσκοπούν δυστυχώς ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ!!!. Ο Θεός ποτέ δεν είχε σχέση με κερδοσκοπικές καταστάσεις. Μ΄ αυτά έχει σχέση ΜΟΝΟ Ο ΜΑΜΩΝΑΣ δηλαδή ο διάβολος.


Κατέβασμα ppt "ΠΡΟΣΚΥΝΗΣΗ ΤΩΝ ΛΕΙΨΑΝΩΝ…ΓΙΑΤΙ ;. Και πήρε μαζί του ο Μωϋσής τα οστά του Ιωσήφ, γιατί είχε ορκίσει με όρκο τους υιούς Ισραήλ λέγοντας. Ο Θεός βεβαίως θα."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google