Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ «Η ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ ΜΕΛΕΤΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ:ΔΗ.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ «Η ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ ΜΕΛΕΤΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ:ΔΗ."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ «Η ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ ΜΕΛΕΤΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ:ΔΗ. ΚΕ.ΚΠΑ.ΚΕ.» ΣΕΡΡΕΣ,2015

2 ΣΚΟΠΟΣ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ Η παρούσα εργασία επιχειρεί να καταγράψει αν η πραγματική κατάσταση στους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς ανταποκρίνεται στις προσδοκίες των γονιών και αν έχει ευεργετική επίδραση στο παιδί, στην εργαζόμενη μητέρα και κατ` επέκταση στην οικογένεια. Ακολουθείται μεθοδολογία έρευνας με χρήση ερωτηματολογίου, το οποίο διανεμήθηκε σε γονείς των οποίων τα παιδιά φιλοξενούνται στις δομές των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών του ΔΗ.ΚΕ.ΚΠΑ.ΚΕ (Δημοτικό Κέντρο Κοινωνικής Προστασίας & Αλληλεγγύης Κορδελιού-Ευόσμου).

3 ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΝΑΔΡΟΜΗ Οι Παιδικοί Σταθμοί αποτελούν έναν ζωντανό οργανισμό μέσα σε κάθε κοινωνία, ιδρύονται για να καλύψουν ιστορικές και κοινωνικές ανάγκες. Τους συναντάμε σε όλες τις φάσεις της ιστορίας, είτε σε περίοδο πολέμου, είτε για να στηρίξουν την εργαζόμενη ή άγαμη μητέρα και γενικότερα βρίσκονται δίπλα στις κοινωνικά ασθενέστερες ομάδες. Στη σύγχρονη κοινωνία αποτελεί κοινωνικό αίτημα λόγω του συνεχώς αυξανόμενου αριθμού των γυναικών που εργάζονται.

4 Εργαζόμενη μητέρα πλεονεκτήματα που παρέχει η εγγραφή του παιδιού σε έναν Π.Σ είναι σταθερό ωράριο κατάλληλα εκπαιδευμένο προσωπικό περιβάλλον ζεστό όμοιο με αυτό του σπιτιού Το προσωπικό δημοσίως υπόλογο Το παιδί κοινωνικοποιείται, δημιουργεί φίλους, αναπτύσσεται η ομιλία και η φαντασία του μέσα από το ομαδικό παιχνίδι και η εκπαίδευση που λαμβάνει είναι ωφέλιμη για την πρόοδό του.

5 ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΣΠΑ ΕΣΠΑ: Εθνικό Στρατηγικό Πλαίσιο Αναφοράς Αναπτυξιακό πρόγραμμα που συμβαδίζει με τις κατευθυντήριες γραμμές της Ευρωπαϊκής Κοινότητας. Οικονομική στήριξη προέρχεται από τα ταμεία εξισορροπεί τις κοινωνικές προτεραιότητες και τις Εθνικές μεταρρυθμίσεις. Υλοποίει επενδυτικά σχέδια στους τομείς της Μεταποίησης, του Τουρισμού, του Εμπορίου και της Παροχής Υπηρεσιών.

6 Λειτουργία και οργάνωση των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών Το 2001 με το νόμο 2880/2001 μεταφορά των Π.Σ του δημοσίου στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Αιτία ήταν οι πολλές και διαφορετικές αρχές που εμπλέκονταν με αποτέλεσμα να κυριαρχεί πολυνομία και δυσλειτουργικότητα στις παρεχόμενες υπηρεσίες. Η λειτουργία των Δημοτικών και Κοινοτικών Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου Π.Σ και Βρεφονηπιακών, ορίζετε από τον Πρότυπο Κανονισμό (ΦΕΚ 497/2002- Αριθ.16065) και αποτελείται από εικοσιένα (21) άρθρα.

7 Η Σύσταση του Δημοτικού Κέντρου Κοινωνικής Προστασίας & Αλληλεγγύης Κορδελιού-Ευόσμου Το Δημοτικό Κέντρο Κοινωνικής Προστασίας & Αλληλεγγύης Κορδελιού-Ευόσμου σήμερα αποτελείται από δέκα τμήματα Παιδικών Σταθμών που φιλοξενούν 560 νήπια. Είναι Ν.Π.Δ.Δ. και υπάγεται στον Δήμο Κορδελιού- Ευόσμου.

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29 ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ Η εικόνα που παρουσιάζουν οι Π.Σ του Δήμου Κορδελιού-Ευόσμου σε γενικές γραμμές είναι ικανοποιητική. Το ποσοστό προτίμησης 52% ανάμεσα σε Δημοτικό Π.Σ αντί του ιδιωτικού. Βαθμός ικανοποίησης από την συμπεριφορά του προσωπικού εξαιρετική προς το παιδί με 68% και σαν επιβεβαίωση έρχεται το 48% να δηλώσει πως το παιδί πηγαίνει με πάρα πολύ προθυμία στον Π.Σ και το 52% πολύ πρόθυμο. Το ωράριο που τηρείται εξυπηρετεί το 56%. Οι δέκα Π.Σ του Δήμου δεν επαρκούν ώστε να καλυφθούν οι αντίστοιχες ανάγκες για 35%. Η έλλειψη αύλιου χώρου αποτελεί αρνητικό στοιχείο για τους Π.Σ σύμφωνα με το 80% και η απόσταση είναι ένα πρόσθετο πρόβλημα.

30 Θα πρέπει να επιλέγονται χώροι με απαραίτητη προϋπόθεση να έχουν αυλή. Επίσης θα ήταν πολύ θετικό αν διέθεταν μεταφορικό μέσο αυξάνοντας έτσι τα ποσοστά προτίμησης που φαίνετε να έχουν σε αυτή την έρευνα οι Ιδιωτικοί Παιδικοί με το 28% να δηλώνουν ότι θα τον επέλεγαν γιατί έχει μεταφορικό μέσο και αντίστοιχα το 25% των ανδρών και το 26% των γυναικών που τους προτιμούν λόγω μικρότερης απόστασης από το σπίτι τους. Τέλος θα πρέπει να υπάρξουν μελλοντικά σχέδια για την δημιουργία περισσότερων Παιδικών Σταθμών καθώς το 35% των οικογενειών που διαμένουν στο Δήμο Κορδελιού-Ευόσμου δηλώνει πως ο αριθμός των διαθέσιμων θέσεων στους Δημοτικούς Π.Σ δεν ανταποκρίνεται στις ανάγκες του. Επίσης αξίζει να σημειωθεί πως είναι ο μεγαλύτερος Δήμος στο Ν. Θες/νίκης με συνεχώς αυξανόμενους ρυθμούς. ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

31


Κατέβασμα ppt "ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ «Η ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ ΜΕΛΕΤΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ:ΔΗ."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google