Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Αυτόχθονες λαοί- Πάπουα Όνoμα: Αντριάνα Θεοχαρίδου Tάξη: Στ΄2 Μάθημα: Νέα Ελληνικά.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Αυτόχθονες λαοί- Πάπουα Όνoμα: Αντριάνα Θεοχαρίδου Tάξη: Στ΄2 Μάθημα: Νέα Ελληνικά."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Αυτόχθονες λαοί- Πάπουα Όνoμα: Αντριάνα Θεοχαρίδου Tάξη: Στ΄2 Μάθημα: Νέα Ελληνικά

2 ΤΟΠΟΣ ΠΟΥ ΖΕΙ Ο ΛΑΟΣ Οι Παπούα ζουν εδώ και χιλιάδες χρόνια στο νησί της Νέας Γουινέας, που βρίσκεται στα δυτικά της Αυστραλίας και Φθάνουν µέχρι τα νησιά του Αρχιπελάγους Βίσµαρκ (Νησιά Σολοµώντος). Μάλιστα, το νότιο µισό της Νέας Γουινέας είναι ανεξάρτητο κράτος και λέγεται Παπουασία. Αριθµούν περίπου 900.000 άτοµα και χωρίζονται σε 29. Ζουν σε ημιάγρια κατάσταση ακόμη και σήμερα.

3 ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΕΣ ΑΝ Ο ΛΑΟΣ ΕΧΕ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΕΙ Στην εποχή μας, η Παπούα-Νέα Γουινέα δεν έχει εξαφανιστεί εφόσον προσπαθεί ακόμη να ενσωματωθεί στο σημερινό κόσμο. Μερικοί κάτοικοί της ζουν σε μοντέρνες πόλεις που προσφέρουν σύγχρονες ανέσεις. Εντούτοις, 4 στους 5 ζουν σε μικρά χωριά της υπαίθρου, όπου η ζωή έχει αλλάξει ελάχιστα τους τελευταίους αιώνες, χωριά στα οποία αυτός που έχει γουρούνια θεωρείται πλούσιος, το νυφικό τίμημα είναι κάτι συνηθισμένο, ο πνευματισμός βρίσκεται παντού και η αφοσίωση στη φυλετική ομάδα μπαίνει πάνω από όλα.

4 ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΖΩΗ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ Δεν γνωρίζουν το σίδηρο και τα όπλα τους έχουν αιχµές από κοΦτερές πέτρες. Από άποψη δηλαδή εξέλιξης ανήκουν στην Λίθινη Εποχή.Γι΄αυτο η κύρια ασχολία τους εκτός από τα προιόντα του δάσους (ξυλεία,θηράµατα, καρποί) είναι να καλλιεργούν σε μικρούς κήπους καλαμπόκι,μανίοκα, λαχανικά και τάρο

5 ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ-ΣΠΙΤΙΑ ΠΟΥ ΖΟΥΝ Τα σπίτια τους είναι µικρά, κατασκευασµένα από ξύλο, φυλλώµατα και άχυρο. Ζουν κυρίως στη ζούγκλα, αλλά και δίπλα σε ποτάµια και ακτές.

6 Η ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΤΟΥΣ Η ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΤΟΥΣ Η θρησκεία τους είναι ανιµιστική (πιστεύουν σε πνεύµατα που κατοικούν σε φυσικά στοιχεία) και στο παρελθόν για λόγους τελετουργικούς ήταν κανίβαλ/οι. Σήµερα όµως είναι Φιλήσυχοι και Φιλικοί µε τους ξένους

7 ΟΙ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ ΤΟΥΣ – ΜΕ ΤΙ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΝ ΚΑΙ ΠΩΣ ΤΡΕΦΟΝΤΑΝ Μια από τις πολλές συνήθειες τους είναι να καλλιεργούν κοκκοφοίνικες, αραχίδες, παπάγια, μανιόκα, φτιάχνουν και καουτσούκ, φρούτα του πάθους, καφές, κακάο και άλλα φρούτα. Ασχολούνται ιδιαίτερα οι άντρες με την αλιεία ψαριών και μαργαριταριών. Οι γυναίκες ασχολούνται ως επί το πλείστον με την καλλιέργεια της γης.Τέλος τρέφονται με ψάρια, φρούτα του πάθους και τα παραπάνω φαγητά και φρούτα.(εκτός από τα καουτσούκ )

8 ΤΑ ΗΘΗ, ΕΘΙΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ 1. Όπως είδαμε και πιο πάνω στην θρησκεία τους οι Παπούα είναι φιλήσυχοι και φιλικοί με τους ξένους. Από τις πιο ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις τους που αποτελούν ένα απο τα πολλά έθιμα τους είναι τα εξής:  Συχνά διαμορφώνονται ψέυτικοι πολέμοι μεταξύ τους  Υπάρχουν τελετουργίες για την ενηλικίωση των νέων ανδρών  Συµµετέχουν σε διάφορα φεστιβάλ χορών και µάσκας. 2. Άλλο έθιμο είναι το τελετουργικό του πένθους στη Παπούα Νέα Γουινέα Στη μικρή αυτή νησιωτική χώρα της Ωκεανίας, υπάρχει μια φυλή αυτοχθόνων- που λέγεται Dani- η οποία δείχνει το πένθος της, με έναν πολύ ιδιαίτερο τρόπο. Αρχικά, λοιπόν, τα μέλη της φυλής τα πρόσωπα τους με στάχτες. Το εντυπωσιακό, όμως, είναι πως στη συνέχεια κόβουν ένα μέρος από τα δάχτυλα τους και το θάβουν με τα σώματα των νεκρών, ώστε να είναι μαζί και στην επόμενη ζωή και να παραμείνουν ενωμένοι.

9 ΟΙ ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΣΑ Οι εντυπώσεις μου απο αυτά που διάβασα είναι πολλές. Ενθουσιάστηκα διότι αυτός ο λαός ζεί εντελώς αλλοιώτικα απο εμάς με πολλές διαφορές ως προς την θρησκεία, τη καθημερινή ζωή και τις συνήθειες οι οποίες είναι μοναδικές και ξεχωριστές απο αλλους λαούς. Μου άρεσε αυτή η εργασία που μας δόθηκε διότι έχουμε την ευκαιρία να μάθουμε για αυτόυς τους λαους.

10 ΟΙ ΠΗΓΕΣ ΜΟΥ  http://daskalabm.blogspot.com.cy/2010/01/6.html http://daskalabm.blogspot.com.cy/2010/01/6.html  http://www.slideboom.com/presentations/668462/%CE%91%CE%A5%CE%A4% CE%9F%CE%A7%CE%98%CE%9F%CE%9D%CE%95%CE%A3- %CE%9B%CE%91%CE%9F%CE%99 http://www.slideboom.com/presentations/668462/%CE%91%CE%A5%CE%A4% CE%9F%CE%A7%CE%98%CE%9F%CE%9D%CE%95%CE%A3- %CE%9B%CE%91%CE%9F%CE%99  http://www.huffingtonpost.gr/2015/05/31/ta-pio-paraksena- ethima_n_7478888.html http://www.huffingtonpost.gr/2015/05/31/ta-pio-paraksena- ethima_n_7478888.html  http://wol.jw.org/el/wol/d/r11/lp-g/302011000 http://wol.jw.org/el/wol/d/r11/lp-g/302011000

11 ΤΕΛΟΣ!!!!! ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΑΣ


Κατέβασμα ppt "Αυτόχθονες λαοί- Πάπουα Όνoμα: Αντριάνα Θεοχαρίδου Tάξη: Στ΄2 Μάθημα: Νέα Ελληνικά."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google