Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Φαίδρα Μάστορα Β’3 Εργασία στην Γεωγραφία Πρότυπο Γυμνάσιο Ζωσιμαίας Σχολής Ιωαννίνων Σχολικό έτος

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Φαίδρα Μάστορα Β’3 Εργασία στην Γεωγραφία Πρότυπο Γυμνάσιο Ζωσιμαίας Σχολής Ιωαννίνων Σχολικό έτος"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Φαίδρα Μάστορα Β’3 Εργασία στην Γεωγραφία Πρότυπο Γυμνάσιο Ζωσιμαίας Σχολής Ιωαννίνων Σχολικό έτος 2015-2016

2

3 Στο κέρμα του 1 λεπτού/σεντ απεικονίζεται ένα κλαδί βελανιδιάς που θυμίζει την αντίστοιχη παράσταση που έφεραν τα παλιά γερμανικά κέρματα πφένιχ. Φιλοτεχνήθηκε από τον Καθηγητή Rolf Lederbogen.

4

5 Στο κέρμα των 2 λεπτών/σεντ απεικονίζεται ένα κλαδί βελανιδιάς που θυμίζει την αντίστοιχη παράσταση που έφεραν τα παλιά γερμανικά κέρματα πφένιχ. Φιλοτεχνήθηκε από τον Καθηγητή Rolf Lederbogen.

6

7 Στο κέρμα των 5 λεπτών/σεντ απεικονίζεται ένα κλαδί βελανιδιάς που θυμίζει την αντίστοιχη παράσταση που έφεραν τα παλιά γερμανικά κέρματα πφένιχ. Φιλοτεχνήθηκε από τον Καθηγητή Rolf Lederbogen.

8

9 Στο κέρμα των 10 λεπτών/σεντ απεικονίζεται η Πύλη του Βρανδεμβούργου, η οποία συμβολίζει τη διαίρεση της Γερμανίας και τη μετέπειτα επανένωσή της. Η προοπτική του σχεδίου, το οποίο φιλοτέχνησε ο Reinhard Heinsdorff, δίδει έμφαση στο άνοιγμα της πύλης και τονίζει την επανένωση της Γερμανίας και της Ευρώπης.

10

11 Στο κέρμα των 20 λεπτών/σεντ απεικονίζεται η Πύλη του Βρανδεμβούργου, η οποία συμβολίζει τη διαίρεση της Γερμανίας και τη μετέπειτα επανένωσή της. Η προοπτική του σχεδίου, το οποίο φιλοτέχνησε ο Reinhard Heinsdorff, δίδει έμφαση στο άνοιγμα της πύλης και τονίζει την επανένωση της Γερμανίας και της Ευρώπης.

12

13 Στο κέρμα των 50 λεπτών/σεντ απεικονίζεται η Πύλη του Βρανδεμβούργου, η οποία συμβολίζει τη διαίρεση της Γερμανίας και τη μετέπειτα επανένωσή της. Η προοπτική του σχεδίου, το οποίο φιλοτέχνησε ο Reinhard Heinsdorff, δίδει έμφαση στο άνοιγμα της πύλης και τονίζει την επανένωση της Γερμανίας και της Ευρώπης.

14

15 Στο κέρμα του 1 ευρώ, όπως και στο κέρμα των 2 ευρώ, απεικονίζεται το παραδοσιακό σύμβολο της γερμανικής εθνικής κυριαρχίας, ο αετός, ανάμεσα στα αστέρια της Ευρώπης. Το σχέδιο φιλοτεχνήθηκε από τον Heinz και την Sneschana Russewa -Hoyer.

16

17 Στο κέρμα των 2 ευρώ απεικονίζεται το παραδοσιακό σύμβολο της γερμανικής εθνικής κυριαρχίας, ο αετός, ανάμεσα στα αστέρια της Ευρώπης. Το σχέδιο φιλοτεχνήθηκε από τον Heinz και την Sneschana Russewa-Hoyer. Η στεφάνη του κέρματος των 2 ευρώ φέρει την επιγραφή «EINIGKEIT UND RECHT UND FREIHEIT» (Ενότητα και Δίκαιο και Ελευθερία) και το έμβλημα του αετού της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας.

18

19 Το εσωτερικό μέρος του νομίσματος απεικονίζει την Ludwigskirche, μία μπαρόκ στυλ εκκλησία που είναι το σύμβολο της πόλης και μία από τις πιο σημαντικές προτεσταντικές εκκλησίες της Γερμανίας.

20 Το σημάδι του ευρώ στο κέντρο του νομίσματος δείχνει ότι το ευρώ έχει γίνει ένα πολύ σημαντικό κομμάτι της ζωής μας καθώς και ένα από τα κύρια οικονομικά συστήματα.

21 Οι άνθρωποι στο προσκήνιο, οι οποίοι ενσαρκώνουν μια νέα αρχή και την πρόοδο προς ένα καλύτερο μέλλον, στέκονται μπροστά από την Πύλη του Βρανδεμβούργου. Αυτό το νόμισμα συμβολίζει τα 25 χρόνια γερμανικής ενότητας


Κατέβασμα ppt "Φαίδρα Μάστορα Β’3 Εργασία στην Γεωγραφία Πρότυπο Γυμνάσιο Ζωσιμαίας Σχολής Ιωαννίνων Σχολικό έτος"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google