Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΟΜΑΔΑ Α ΝΤΑΓΚΑΛΑΣ ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΠΑΛΑΜΠΑΝΗΣ ΕΥΘΥΜΙΟΣ ΚΕΦΑΛΑΣ ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΚΟΘΡΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΟΜΑΔΑ Α ΝΤΑΓΚΑΛΑΣ ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΠΑΛΑΜΠΑΝΗΣ ΕΥΘΥΜΙΟΣ ΚΕΦΑΛΑΣ.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΟΜΑΔΑ Α ΝΤΑΓΚΑΛΑΣ ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΠΑΛΑΜΠΑΝΗΣ ΕΥΘΥΜΙΟΣ ΚΕΦΑΛΑΣ ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΚΟΘΡΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΟΜΑΔΑ Α ΝΤΑΓΚΑΛΑΣ ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΠΑΛΑΜΠΑΝΗΣ ΕΥΘΥΜΙΟΣ ΚΕΦΑΛΑΣ."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΟΜΑΔΑ Α ΝΤΑΓΚΑΛΑΣ ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΠΑΛΑΜΠΑΝΗΣ ΕΥΘΥΜΙΟΣ ΚΕΦΑΛΑΣ ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΚΟΘΡΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΟΜΑΔΑ Α ΝΤΑΓΚΑΛΑΣ ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΠΑΛΑΜΠΑΝΗΣ ΕΥΘΥΜΙΟΣ ΚΕΦΑΛΑΣ ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΚΟΘΡΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ Η ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΥΓΡΑΕΡΙΟΥ ΩΣ ΚΑΥΣΙΜΟ ΣΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ

2 ΓΕΝΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΥΓΡΑΕΡΙΟ Ο όρος υγραέριο αναφέρεται σε οποιοδήποτε προϊόν αποτελείται κατά βάση από μίγμα κάποιων από τους ακόλουθους υδρογονάνθρακες: προπάνιο, προπένιο (προπυλένιο), κανονικό βουτάνιο, ισοβουτάνιο, ισοβουτυλένιο, βουτένιο (βουτυλένιο) και αιθάνιο. Οι υδρογονάνθρακες αυτοί είναι σε συνήθεις ατμοσφαιρικές συνθήκες αέρια, τα οποία συνήθως υγροποιούνται υπό πίεση για τη μεταφορά και αποθήκευση.προπάνιοπροπένιοβουτάνιοβουτένιοαιθάνιο

3 ΓΕΝΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΥΓΡΑΕΡΙΟ Το LPG είναι μίγμα προπανίου και βουτανίου το οποίο είτε προέρχεται από αργό είτε προέρχεται από την ξήρανση του φυσικού αερίου. Η αναλογία προπανίου-βουτανίου μπορεί να διαφέρει ανάλογα με την εποχή, πιο πολύ προπάνιο το χειμώνα, πιο πολύ βουτάνιο το καλοκαίρι. Συνήθως προστίθεται σε μικρή αναλογία κάποιο συστατικό με πολύ ισχυρή οσμή ώστε να είναι εύκολα ανιχνεύσιμες τυχόν διαρροές. Είναι ένα ιδιαίτερα εύφλεκτο προϊόν (όπως όλοι οι υδρογονάνθρακες) και επιπλέον όταν είναι υγροποιημένο υπό πίεση υπάρχει ο κίνδυνος έκρηξης από απότομη εκτόνωση. προπανίουβουτανίουπροπανίουβουτανίου

4 Πλεονεκτήματα υγραερίου 1.Είναι φθηνότερο σε σχέση με τη βενζίνη. 2. Πιο φιλικό προς το περιβάλλον. Οι εκπομπές ρύπων ενός κινητήρα υγραερίου είναι μειωμένες σε σχέση με της βενζίνης και πετρελαίου.

5 Πλεονεκτήματα υγραερίου 3.Φθηνότερη συντήρηση. Ο κινητήρας και ο καταλύτης έχουν λιγότερες φθορές, λόγω της καθαρότερης καύσης του υγραερίου, η οποία δεν αφήνει υπολείμματα, και έτσι επιμηκύνεται ο χρόνος ζωή τους. 4.Η υγραεριοκίνηση συμβάλει στη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα (το αέριο που αποτελεί την κύρια αιτία για το φαινόμενο του θερμοκηπίου).

6 ΜΕΙΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ 1.ΜΕΓΑΛΟ ΚΟΣΤΟΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ. Από 750 ως 1200 ευρώ κατά μέσο όρο, ακόμα και 2000 € για μεγάλους κινητήρες με πολλούς κυλίνδρους. Από 750 ως 1200 ευρώ κατά μέσο όρο, ακόμα και 2000 € για μεγάλους κινητήρες με πολλούς κυλίνδρους. 2. ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΠΡΑΤΗΡΙΩΝ. Έτσι πρέπει κανείς να προσέχει μην μείνει από καύσιμο σε περιοχή που δεν έχει πρατήριο, αν και το σύστημα βενζίνης παραμένει στο αυτοκίνητο και λειτουργεί κανονικά, άρα μπορεί να εκτελέσει και χρέη «ρεζέρβας».

7 ΜΕΙΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ 3. ΛΙΓΟΤΕΡΗ ΕΠΙΤΑΧΥΝΣΗ ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΗ ΤΑΧΥΤΗΤΑ. Σε επιτάχυνση και τελική ταχύτητα πέφτει με το υγραέριο κατά 3% περίπου λόγω μείωσης της παραγόμενης ιπποδύναμης κατά 2-7%. 4. ΠΟΙΟΣ ΣΥΧΝΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΣΤΙΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ. Κάθε 2000 με 3000 χλμ. και ειδικά στις μεγάλες καιρικές αλλαγές (χειμώνας-καλοκαίρι).

8 Καύση και επιπτώσεις στο περιβάλλον 1. Το υγραέριο χρησιμοποιείται ευρέως ως ένα «πράσινο» καύσιμο. 2. Τα υγραέρια έχουν χαμηλότερη περιεκτικότητα σε άνθρακα από τους υγρούς υδρογονάνθρακες και τα στερεά καύσιμα και συνεπώς παράγουν λιγότερο διοξείδιο του άνθρακα.

9 Καύση και επιπτώσεις στο περιβάλλον 3. Το υγραέριο σε συνήθεις συνθήκες περιβάλλοντος (θερμοκρασίας και πίεσης) μετατρέπεται σε αέριο.

10 Καύση και επιπτώσεις στο περιβάλλον 4.Ιδιότητες και αντιδράσεις. Το προπάνιο υφίσταται καύση με αντιδράσεις, με ένα παρόμοιο τρόπο με άλλα αλκάνια. Με την παρουσία περίσσειας οξυγόνου, το προπάνιο καίγεται για να σχηματίσει νερό και διοξείδιο του άνθρακα. καύσηδιοξείδιο του άνθρακακαύσηδιοξείδιο του άνθρακα Όταν δεν υπάρχει αρκετό οξυγόνο για πλήρη καύση, γίνεται ατελή καύση με υπολλείματα προπανίου και νερού. Σε αντίθεση με το φυσικό αέριο, όπου το προπάνιο είναι βαρύτερο από τον αέρα. το φυσικό αέριοτο φυσικό αέριο

11 Καύση και επιπτώσεις στο περιβάλλον Με τις ιδιότητες αυτές το υγραέριο μπορεί να παίζει ένα πολύτιμο ρόλο στην αντιμετώπιση της περιβαλλοντικής πρόκλησης. Γι’ αυτό στοχεύει στους τομείς εκείνους της αγοράς όπου η χρήση του θα έχει τα μέγιστα περιβαλλοντικά κέρδη. Με τις ιδιότητες αυτές το υγραέριο μπορεί να παίζει ένα πολύτιμο ρόλο στην αντιμετώπιση της περιβαλλοντικής πρόκλησης. Γι’ αυτό στοχεύει στους τομείς εκείνους της αγοράς όπου η χρήση του θα έχει τα μέγιστα περιβαλλοντικά κέρδη.


Κατέβασμα ppt "ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΟΜΑΔΑ Α ΝΤΑΓΚΑΛΑΣ ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΠΑΛΑΜΠΑΝΗΣ ΕΥΘΥΜΙΟΣ ΚΕΦΑΛΑΣ ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΚΟΘΡΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΟΜΑΔΑ Α ΝΤΑΓΚΑΛΑΣ ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΠΑΛΑΜΠΑΝΗΣ ΕΥΘΥΜΙΟΣ ΚΕΦΑΛΑΣ."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google