Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Πρωτόκολλο TCP/IP. Διδάσκουσα: Παπαιωάννου Εύη Φοιτήτρια: Φραγκοπούλου Γιάννα ( culture 907 ) Μάθημα : «Ειδικά Θέματα σε Κινητά και Ασύρματα Δίκτυα»

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Πρωτόκολλο TCP/IP. Διδάσκουσα: Παπαιωάννου Εύη Φοιτήτρια: Φραγκοπούλου Γιάννα ( culture 907 ) Μάθημα : «Ειδικά Θέματα σε Κινητά και Ασύρματα Δίκτυα»"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Πρωτόκολλο TCP/IP

2 Διδάσκουσα: Παπαιωάννου Εύη Φοιτήτρια: Φραγκοπούλου Γιάννα ( culture 907 ) Μάθημα : «Ειδικά Θέματα σε Κινητά και Ασύρματα Δίκτυα»

3

4

5

6

7

8  Στη σύνδεση αυτή,τo TCP/IP ελέγχει τη δική του IP- adress και την IP-adress του προορισμού με βάση τα νούμερα του Subnet Mask(μάσκα υποδικτύου).  Αν τα 24 πρώτα bit ψηφία είναι ίδια,τότε η IP-adress τσεκάρει την Ethernet-adress και τη λίστα με αυτούς τους αριθμούς ARP και συνδέεται κατευθείαν με το σύστημα.  Αν υπάρχει διαφορά στα πρώτα 24 bit στοιχεία,τότε η IP-adress συνδέεται με το router και είναι δουλειά του router να επιτύχει τη σύνδεση με τον προορισμό και μεταβιβάζει τις πληροφορίες από router σε router, μέχρι να βρει τον προορισμό.

9

10

11 Πρόκειται για έναν αυτόματο μηχανισμό διαχείρισης των TCP/IP πρωτοκόλλων που πρώτα υπόκεινταν σε «χειροκίνητη» ρύθμιση. Το πρωτόκολλο Dynamic Host Configuration Protocol (DHCP) είναι ένα βασικό πρωτόκολλο το οποίο επιτρέπει σε ένα διακομιστή να διανείμει δυναμικά διευθύνσεις και πληροφορίες παραμέτρων IP στους υπολογιστές-πελάτες. Κανονικά, ο διακομιστής DHCP παρέχει στον υπολογιστή- πελάτη τουλάχιστον τις εξής βασικές πληροφορίες:  Διεύθυνση IP  Μάσκα υποδικτύου(Subnet Mask )  Προεπιλεγμένη πύλη

12 Επειδή είναι δύσκολο να θυμάται κανείς τις IP-διευθύνσεις δημιουργήθηκαν τα Ηosts/files και τα lmhosts/files. Στα Ηosts/files υπάρχουν οι απεικονίσεις των προσωπικών IP-adresses των hosts names. Η μορφοποίηση του «hosts» και του «lmhosts» είναι η ίδια: IP-adress, κενό, όνομα υπολογιστή, κενό,# σχόλιο. (π.χ 38 25 63 10 x.acme.com #x client host ) Τα hosts αναγνωρίζονται από βασικά λογισμικά TCP/IP. Τα lmhosts χρησιμοποιούνται από τη Microsoft Networking που ασχολείται με τη διαχείριση των πελατών του διαδικτύου.

13  http://www.windowsnetworking.com/j_helmi g/tcpip.htm http://www.windowsnetworking.com/j_helmi g/tcpip.htm  http://www.uth.gr/main/help/help- desk/internet/internet4.html


Κατέβασμα ppt "Πρωτόκολλο TCP/IP. Διδάσκουσα: Παπαιωάννου Εύη Φοιτήτρια: Φραγκοπούλου Γιάννα ( culture 907 ) Μάθημα : «Ειδικά Θέματα σε Κινητά και Ασύρματα Δίκτυα»"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google