Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Μπαταριών ΑΝΑΚΎΚΛΩΣΗ ΜΠΑΤΑΡΙΏΝ. Πρώτη η Ελλάδα στην ανακύκλωση μπαταριών! Στην Ελλάδα η συλλογή μπαταριών ξεπέρασε τους 681 τόνους (περίπου 27,5 εκατομμύρια.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Μπαταριών ΑΝΑΚΎΚΛΩΣΗ ΜΠΑΤΑΡΙΏΝ. Πρώτη η Ελλάδα στην ανακύκλωση μπαταριών! Στην Ελλάδα η συλλογή μπαταριών ξεπέρασε τους 681 τόνους (περίπου 27,5 εκατομμύρια."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Μπαταριών ΑΝΑΚΎΚΛΩΣΗ ΜΠΑΤΑΡΙΏΝ

2 Πρώτη η Ελλάδα στην ανακύκλωση μπαταριών! Στην Ελλάδα η συλλογή μπαταριών ξεπέρασε τους 681 τόνους (περίπου 27,5 εκατομμύρια μπαταρίες), με αποτέλεσμα το ποσοστό συλλογής σε σχέση με το σύνολο των μπαταριών που διακινούνται στην Ελλάδα να φθάσει το 36%.

3 Γιατί να κάνω ανακύκλωση μπαταριών;

4

5 Αρχικά, με αυτόν τον τρόπο επιστρέφουν στον κύκλο της παραγωγής υλικά τα οποία μπορούν να ξαναχρησιμοποιηθούν, όπως για παράδειγμα τα μέταλλα. Οι ποσότητες ενέργειας που ξοδεύονται κατά την εξόρυξη, την αρχική επεξεργασία και τη μετατροπή τους σε μέταλλα κατάλληλα για την παρασκευή προϊόντων είναι ιδιαίτερα σημαντικές.

6 Οι ποσότητες αυτές κερδίζονται με την ανακύκλωση και, συγκεκριμένα, έχει υπολογισθεί πως για κάθε τεμάχιο μπαταρίας που ανακυκλώνεται, το ποσοστό της ενέργειας που εξοικονομείται φτάνει ως και το 80%.Φανταστείτε λοιπόν το ποσό της ενέργειας που εξοικονομείται όταν αυτός ο διάφανος σωλήνας που πλέον βρίσκουμε παντού γύρω μας, γεμίζει από χρησιμοποιημένες μπαταρίες.

7 ΚΙΝΔΥΝΟΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΠΑΤΑΡΙΕΣ Για εμάς: ❖ Κίνδυνος ανάφλεξης ❖ Κίνδυνος από διαρροή υγρών ❖ Κίνδυνος αν προσπαθήσει κάποιος να τις ανοίξει ή να τις τρυπήσει ❖ Κίνδυνος κατάποσης (ιδιαίτερα για τις μπαταρίες σχήματος πλακέτας(επίπεδες).

8 Για το περιβάλλον: ❖ ανάφλεξη –καύση – μόλυνση του αέρα ❖ φθορά του περιτυλίγματος – μόλυνση του εδάφους και των υπόγειων νερών

9 Οι ουσίες που περιέχει μια μικρή μπαταρία (όπως αυτές που έχουν τα ρολόγια μας ή οι φωτογραφικές μας μηχανές) είναι ικανές να ρυπάνουν 1 κυβικό μέτρο χώμα ή 400 κυβικά μέτρα νερό!! Ορισμένα μέταλλα, από αυτά που ενδεχομένως περιέχουν οι μπαταρίες μας έχουν γνωστές και επιβεβαιωμένες επιδράσεις στην υγεία μας.

10 ΑΓΓΕΛΗΣ ΡΑΦΑΗΛ


Κατέβασμα ppt "Μπαταριών ΑΝΑΚΎΚΛΩΣΗ ΜΠΑΤΑΡΙΏΝ. Πρώτη η Ελλάδα στην ανακύκλωση μπαταριών! Στην Ελλάδα η συλλογή μπαταριών ξεπέρασε τους 681 τόνους (περίπου 27,5 εκατομμύρια."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google