Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΣΚΑΤΖΟΧΟΙΡΟΣ Οι σκαντζόχοιροι ξεχωρίζουν εύκολα από τα αγκάθια τους, που έχουν μήκος περίπου 2 εκατοστά και χρώμα απαλό κίτρινο με ραβδώσεις. Πρόκειται.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΣΚΑΤΖΟΧΟΙΡΟΣ Οι σκαντζόχοιροι ξεχωρίζουν εύκολα από τα αγκάθια τους, που έχουν μήκος περίπου 2 εκατοστά και χρώμα απαλό κίτρινο με ραβδώσεις. Πρόκειται."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΣΚΑΤΖΟΧΟΙΡΟΣ Οι σκαντζόχοιροι ξεχωρίζουν εύκολα από τα αγκάθια τους, που έχουν μήκος περίπου 2 εκατοστά και χρώμα απαλό κίτρινο με ραβδώσεις. Πρόκειται για τρίχες που έχουν γίνει σκληρές με κερατίνη. Τα αγκάθια αυτά δεν έχουν δηλητήριο και, αντίθετα με αυτά του αμερικανικού αναρριχητή ακανθόχοιρου (porcupine), μπορούν εύκολα να αφαιρεθούν από το ζώο.

2 ΚΑΜΗΛΟΠΑΡΔΑΛΗ Η καμηλοπάρδαλη είναι το ψηλότερο ζώο στον κόσμο. Ανήκει στην τάξη των Αρτιοδάκτυλων, στο οποίο ανήκει ένα μόνο είδος, ηΚαμηλοπάρδαλη η καμηλοπάρδαλις (Giraffa camelopardalis) είναι επίσης γνω στή ως Καμηλοπάρδαλις η κοινή. Το εν λόγω είδος έχει αρκετές ποικιλίες και ζει σε αγέλες θηλυκών με τα μικρά τους, τα οποία έχουν ένα αρσενικό για αρχηγό.

3 ΓΑΤΑΚΙ Οι γάτες επίσης έχει διαπιστωθεί ότι μαθαίνουν να χειρίζονται απλούς μηχανισμούς, όπως πόμολα πόρτας. Τα ζώα χρησιμοποιούν μια ποικιλία φωνών και ένα είδος γλώσσας του σώματος πο υ τους χρησιμεύει στη μεταξύ τους επικοινωνία.

4 ΣΚΥΛΑΚΙ O σκύλος (αρχ. ελλ. κύων) είναι ανώτερο θηλαστικό ζώο του γένους Canis (επιστ. Canis lupus familiaris - Κύων ο λύκος ο οικείος). Η καταγωγή του προέρχεται από τον κοινό λύκο. Ο σκύλος αποτελεί ένα από τα κοινότερα κατοικίδια ζώα.

5 ΓΟΥΡΟΥΝΙ Το Γουρούνι είναι το δωδέκατο και τελευταίο Κινέζικο Ζώδιο του Κινέζικου Ωροσκοπίου. Συμβολίζει την γονιμότητα, την αλήθεια και την καλοτυχία. Οι Κινέζοι δίνουν το βραβείο ειλικρίνειας στο Γουρούνι. Πράγματι τα Γουρούνια θα προσπαθήσουν να κατακτήσουν την ευτυχία με όπλα την εντιμότητα, την ειλικρίνεια και την υπομονή τους. Τους αρέσει να απομονώνονται ειδικά όταν δουλεύουν ή ασχολούνται με κάτι σημαντικό

6 ΖΕΒΡΑ Η καμηλοπάρδαλη είναι το ψηλότερο ζώο στον κόσμο. Ανήκει στην τάξη των Αρτιοδάκτυλων, στο οποίο ανήκει ένα μόνο είδος, ηΚαμηλοπάρδαλη η καμηλοπάρδαλις (Giraffa camelopardalis) είναι επίσης γνωστή ως Καμηλοπάρδαλις η κοινή. Το εν λόγω είδος έχει αρκετές ποικιλίες και ζει σε αγέλες θηλυκών με τα μικρά τους, τα οποία έχουν ένα αρσενικό για αρχηγό.

7 ΚΑΓΚΟΥΡΟ Όλα όμως τα ζώα που τα λένε καγκουρό, μικρά ή μεγάλα ανήκουν στην τάξη των μαρσιποφόρων. Το όνομα μαρσιποφόραπροέρ χαιte από την αρχαία λέξη μάρσιπος, που σημαίνει σάκος και δόθηκε στα ζώα αυτά επειδή η θηλυκιά έχει ένα είδος σάκου στην κοιλιά, όπου τα μικρά τους περνούν τους πρώτους μήνες της ζωής τους.μαρσιποφόρα

8 ΤΙΓΡΗ Τα περισσότερα είδη τίγρης ζουν σε δάση. Η τίγρη αποτελεί το μεγαλύτερο αιλουροειδές του κόσμου. Φτάνει σε βάρος τα 300 κιλά. Είναι πολύ καλοί κολυμβητές και τα δυνατά νύχια τους βοηθούν να σκαρφαλώνουν σε δέντρα

9 ΠΙΓΚΟΥΟΙΝΗ Οι περισσότεροι πιγκουΐνοι τρέφονται με γαρίδες, ψάρια, καλαμάρια και άλλες θαλάσσιες μορφές ζωής που ψαρεύουν βουτώντας και κολυμπώντας κάτω από το νερό. Περνούν τη μισή ζωή τους στη θάλασσα και τη μισή στη στεριά.

10 ΜΑΙΜΟΥ Μαϊμού ονομάζεται κάθε κερκοπιθηκιδές (μαϊμούδες Παλαιού Κόσμου) ή πλατύρρινο (μαϊμούδες Νέου Κόσμου) πρωτεύον. Όλα τα πρωτεύοντα που δεν είναι προσιμιίδες ή πίθηκοι, είναι μαϊμούδες.

11 ΚΟΜΠΡΑ Τα φίδια, ένα πολύ ενδιαφέρον και σχετικά καινούργιο χόμπι στην Ελλάδα. Ανήκουν στην κατηγορία των ερπετών και στην υποκατηγορία των φιδιών ). Τα ερπετά αυτά, είναι γνωστά στην Ελλάδα σαν κατοικίδια, τις δύο τελευταίες δεκαετίε

12 ΕΛΕΦΑΝΤΑΚΙΑ Ο ελέφαντας είναι το μεγαλύτερο χορτοφάγο θηλαστικό που ζει σήμερα στη γη[1] και ζει στην Ασία και την Αφρική. Ο Αφρικανικός ελέφαντας (Loxodonta africana - Λοξόδοντα η αφρικανική) είναι μεγαλύτερος με ύψος που φτάνει τα 3,9 μέτρα και βάρος τους 7,5 τόνους ενώ ο Ασιατικός (Elephas maximus - Ελέφας ο μέγιστος) τα 3 μέτρα και βάρος τους 5 τόνους

13 ΚΟΑΛΑ Το κοάλα απαντάται σε ολόκληρη την ανατολική ακτή της Αυστραλίας, από την Αδελαΐδα μέχρι το νότιο τμήμα της χερσονήσου Κέιπ Γιορκ, και στην ενδοχώρα σε βάθος που εξαρτάται από την παρουσία βροχών που μπορούν να συντηρήσουν δάση ευκαλύπτου, τα φύλλα του οποίου αποτελούν και την αποκλειστική τροφή τουΑδελαΐδα

14 ΜΕΔΟΥΣΕΣ Οι μέδουσες είναι θαλάσσια ασπόνδυλα (Κν ιδόζωα) της τάξης των Σκυφόζωων. Πρόκειται για πλαγκτονικούς οργανι σμούς, οι οποίοι απαντώνται σε όλες τις θάλασσες του κόσμου

15 ΓΑΤΑΚΙΑ Τα γατάκια μένουν συνήθως ορφανά όταν η μητέρα τους δεν μπορεί να τα φροντίσει επαρκώς. Αυτό μπορεί να συμβεί επειδή δεν μπορεί να παράγει γάλα (αγαλακτία) ή επειδή έχει ψυχικές διαταραχές ή διαταραχές συμπεριφοράς οι οποίες την εμποδίζουν να φροντίσει επαρκώς για τα γατάκια της.

16 ΣΑΥΡΑ ι σαύρες είναι ζώα της ομοταξίας ερπετά (sauropsida). Τα περισσότερα είδη έχουν 4 πόδια και κινούμενα βλέφαρα (σε αυτά τα σημεία διαφέρουν από τα φίδια, ενώ το σχήμα του σώματός τους μοιάζει με αυτά). Τα είδη τους ποικίλλουν στο μήκος τους από λίγα εκατοστόμετρα (μερικά γκέκο της Καραϊβικής) μέχρι σχεδόν τρία μέτρα (Δράκος του Κομόντο).

17 ΔΕΛΦΙΝΙΑ Τα δελφίνια είναι θαλάσσια θηλαστικά, που ανήκουν στην ίδια οικογένεια με τις φάλαινες. Υπάρχουν περίπου 17 γένη δελφινιών και 40 είδη. Η ονομασία αναφέρεται κυρίως στα "γνήσια δελφίνια" της υπο- οικογένειας των Δελφινιδών, που όμως επεκτείνεται και σε άλλα είδη ("μη γνήσια δελφίνια"), όπως αυτά της οικογένειας των Πλατανιστιδών και των Στενιδών

18 ΠΟΝΤΙΚΙ Το ποντίκι (αρχ. ελλ. μυς) στη ζωολογία αναφέρεται σε ένα μικρό ζώο της κλάσης των θηλαστικών, και της τάξης των τρωκτικών. Είναι το πιο γνωστό και το πιο διαδεδομένο τρωκτικό στον κόσμο. Είναι δραστήριο κατά το λυκόφως και τη νύχτα, παμφάγο, αρχίζει να αναζητά την τροφή του μόλις πέσει το σκοτάδι.

19 ΛΥΚΟΣ Ο Λύκος (Canis lupus) είναι θηλαστικό της τάξης των Σαρκοφάγων (Carnivora). Έχει κοινή καταγωγή με τον σκύλο (Canis lupus familiaris)[2] και θεωρείται πρόγονος όλων των ειδών σκύλων που υπάρχουν σήμερα. Οι λύκοι ήταν κάποτε άφθονοι και κατοικούσαν σε όλη σχεδόν τη Βόρεια Αμερική, την Ευρασία και τη Μέση Ανατολή, και έως πριν λίγους αιώνες ήταν το θηλαστικό με τη μεγαλύτερη γεωγραφική εξάπλωση στη Γη.

20 ΧΕΛΩΝΑ Η χελώνα (λατ. Testudo) είναι ερπετό. Ανήκει στην αρτίγονη τάξη της πρωτόγονης υφομοταξίας αναψιδωτά. Χαρακτηριστικό τους ο οστέινος θώρακας (Χέλυο) για να προστατεύεται, την σαρκώδη γλώσσα και την απουσία δοντιών. Υπάρχουν χερσαίες, θαλάσσιες και αμφίβιες χελώνες.


Κατέβασμα ppt "ΣΚΑΤΖΟΧΟΙΡΟΣ Οι σκαντζόχοιροι ξεχωρίζουν εύκολα από τα αγκάθια τους, που έχουν μήκος περίπου 2 εκατοστά και χρώμα απαλό κίτρινο με ραβδώσεις. Πρόκειται."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google