Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Γεια σας ! Είμαι ο μικρός Αριστοτέλης. Μαζί θα ταξιδέψουμε χιλιάδες χρόνια πριν, τότε που οι αρχαίοι Έλληνες έπλαθαν μύθους για να εξηγήσουν όλα όσα συνέβαιναν.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Γεια σας ! Είμαι ο μικρός Αριστοτέλης. Μαζί θα ταξιδέψουμε χιλιάδες χρόνια πριν, τότε που οι αρχαίοι Έλληνες έπλαθαν μύθους για να εξηγήσουν όλα όσα συνέβαιναν."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Γεια σας ! Είμαι ο μικρός Αριστοτέλης. Μαζί θα ταξιδέψουμε χιλιάδες χρόνια πριν, τότε που οι αρχαίοι Έλληνες έπλαθαν μύθους για να εξηγήσουν όλα όσα συνέβαιναν γύρω τους. Σιγά-σιγά από τη Μυθολογία θα περάσουμε στην Ιστορία. Από τη φαντασία, στην αλήθεια!

2 Σήμερα θα γνωρίσουμε τον Ηρακλή, τον μεγαλύτερο ήρωα της ελληνικής μυθολογίας. Ο Ηρακλής εξολόθρευσε τέρατα και άγρια θηρία και βοήθησε τους αδύναμους ανθρώπους. Τα κατορθώματά του έμειναν για πάντα αξέχαστα! Πάμε λοιπόν να τον γνωρίσουμε!

3 Η ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΗ

4 Κάποτε, πριν πολλά χρόνια, ο Αμφιτρύωνας και η Αλκμήνη αναγκάστηκαν να φύγουν από τις Μυκήνες και να πάνε στη Θήβα. Εκεί η Αλκμήνη γέννησε δύο παιδιά, τον Ηρακλή, γιο του Δία και τον Ιφικλή.

5 Ο Δίας έφερε το μωρό στον Όλυμπο και την ώρα που η Ήρα κοιμόταν, το έβαλε να πιει το γάλα της για να γίνει ανίκητο. Αυτή όμως ξύπνησε και τραβήχτηκε απότομα. Χύθηκε λίγο από το γάλα της και απ’ αυτό δημιουργήθηκε ο Γαλαξίας με τα αστέρια.

6 Η Ήρα μισούσε θανάσιμα τον Ηρακλή και ήθελε να τον σκοτώσει. Γι’ αυτό, έστειλε στην κούνια των μωρών δύο τρομερά φίδια. Ο Ηρακλής όμως τα άρπαξε από το λαιμό και τα έπνιξε. Όλοι τότε κατάλαβαν ότι ο Ηρακλής είχε θεϊκή καταγωγή.

7 Όταν ο Ηρακλής μεγάλωσε παντρεύτηκε τη Μεγάρα και έγινε βασιλιάς της Θήβας. Η Ήρα όμως, που πάντα τον μισούσε τον τρέλανε και ο Ηρακλής έκανε κακό στην οικογένειά του. Όταν κατάλαβε τι είχε κάνει έτρεξε στο μαντείο των Δελφών και ρώτησε την Πυθία τι έπρεπε να κάνει για να τον συγχωρέσουν οι Θεοί για την πράξη του.

8 Η Πυθία του είπε να γυρίσει στις Μυκήνες και να υπηρετήσει τον ξάδερφό του τον Ευρυσθέα, βασιλιά των Μυκηνών, για δώδεκα ολόκληρα χρόνια.

9 TO ΛΙΟΝΤΑΡΙ ΤΗΣ ΝΕΜΕΑΣ

10 Ο Ηρακλής παρέα με τον ανιψιό του τον Ιόλαο πήγε στις Μυκήνες. Εκεί ο Ευρυσθέας του ανέθεσε να πραγματοποιήσει δώδεκα τρομερούς άθλους, με την ελπίδα ότι θα σκοτωνόταν. Ο πρώτος άθλος που του ανέθεσε ήταν να σκοτώσει το λιοντάρι της Νεμέας.

11 Το λιοντάρι αυτό το είχε μεγαλώσει η Ήρα. Ήταν άγριο και δυνατό. Το δέρμα του σκληρό σαν ατσάλι. Κατασπάραζε ζώα και ανθρώπους

12 Ο Ηρακλής αφού έφτιαξε ένα γερό ρόπαλο, πήγε να αντιμετωπίσει το λιοντάρι. Διαπίστωσε όμως ότι δεν μπορούσε να το νικήσει μόνο με τη δύναμή του, αλλά χρειαζόταν και το μυαλό του. Έφραξε λοιπόν με πέτρες τη μια από τις δύο εισόδους της σπηλιάς, όπου ζούσε το λιοντάρι… …και το χτύπησε με το ρόπαλο. Το λιοντάρι μπήκε στη σπηλιά να κρυφτεί και εγκλωβίστηκε!

13 Ο Ηρακλής πάλεψε με το λιοντάρι, τύλιξε τα χέρια του γύρω από το λαιμό του και το έπνιξε

14 Πήρε το δέρμα του, τη λεοντή και το φόρεσε

15 Ο Ηρακλής επέστρεψε στις Μυκήνες. Μόλις τον είδε ο Ευρυσθέας, από το φόβο του κρύφτηκε σε ένα πιθάρι!

16 ΗΛΕΡΝΑΙΑ ΥΔΡΑ ΚΑΙ ΟΚΑΠΡΟΣ ΤΟΥ ΕΡΥΜΑΝΘΟΥ

17 Ο δεύτερος άθλος που ανέθεσε ο Ευρυσθέας στον Ηρακλή, ήταν να σκοτώσει τη Λερναία Ύδρα. Η Λερναία Ύδρα ζούσε στη λίμνη Λέρνη της Αργολίδας

18 Η Λερναία Ύδρα ήταν ένα φοβερό νερόφιδο με εννιά κεφάλια! Από τα στόματά του έβγαζε φωτιές και κατέστρεφε τα πάντα!

19 Ο Ηρακλής πήγε στη λίμνη με τον Ιόλαο, για να αντιμετωπίσει το φοβερό αυτό τέρας. Με ένα δρεπάνι άρχισε να της κόβει τα κεφάλια. Στη θέση όμως του κάθε κομμένου κεφαλιού, φύτρωναν άλλα δύο!

20 Ο Ηρακλής τότε είχε μια ιδέα!!! Φώναξε τον Ιόλαο και του είπε : « Άναψε γρήγορα ένα δαυλό. Κάθε φορά που εγώ θα κόβω ένα κεφάλι, εσύ θα καις την πληγή».

21 Το μεσαίο όμως κεφάλι της Λερναίας Ύδρας ήταν αθάνατο. Γι’ αυτό ο Ηρακλής μόλις το έκοψε το έθαψε βαθιά στη γη … … και έβαλε από πάνω και μία πέτρα. Βούτηξε και τα βέλη του στο αίμα της για να γίνουν θανατηφόρα.

22 Ο τρίτος άθλος ήταν να φέρει ζωντανό τον κάπρο του Ερύμανθου. Πρόκειται για ένα φοβερό αγριογούρουνο, που ζούσε σε ένα βουνό της Αρκαδίας, τον Ερύμανθο.

23 Το αγριογούρουνο αυτό προκαλούσε μεγάλες καταστροφές. Σκότωνε ζώα και ανθρώπους

24 Ο Ηρακλής πήγε στο βουνό και αφού το κυνήγησε αρκετές ημέρες … … το έπιασε!!!

25 Του ’δεσε τα πόδια και το πήγε ζωντανό στον Ευρυσθέα. Αυτός από την τρομάρα του κρύφτηκε για άλλη μια φορά στο πιθάρι!

26 Δημιουργία : Φώτα Ολυμπία www.alfaomega79.blogspot.gr


Κατέβασμα ppt "Γεια σας ! Είμαι ο μικρός Αριστοτέλης. Μαζί θα ταξιδέψουμε χιλιάδες χρόνια πριν, τότε που οι αρχαίοι Έλληνες έπλαθαν μύθους για να εξηγήσουν όλα όσα συνέβαιναν."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google