Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Το ερειστικο συστημα.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Το ερειστικο συστημα."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 το ερειστικο συστημα

2 Ποιο συστημα ονομαζεται ερειστικο
Το ερειστικο συστημα περιλαμβάνει τα οστα τα οποια συνδεόνται με τις αρθρωσεισ και σχηματιζουν το σκελετο . Η λεξη σκελετοσ μασ φερνει συνηθωσ στο νου μία δομή σκληρή και ξερή. Η ίδια η λέξη προέρχεται από το αρχαίο ρήμα σκελλω, που σημαίνει ξεραίνω. Ωστοσο ο σκελετοσ μασ ειναι ενασ ζωντανοσ ιστοσ και εχει πολλεσ και σημαντικεσ λειτουργιεσ. Στηριζει το σωμα και καθοριζει τη μορφη του. Σχηματίιζει κοιλοτητεσ μεσα στισ οποιεσ προστατεύονται πολυτιμα οργανα όπως ο εγκεφαλοσ, οι πνεύμονεσ κτλ.

3 Ερειστικο συστημα Ερωτησεισ Σε τι χρησιμευει ο σκελετοσ;
Ερειστικο συστημα Ερωτησεισ Σε τι χρησιμευει ο σκελετοσ; Τι παραμορφωσεισ και βλαβεσ υπαρχουν; Πωσ προσεχουμε το σκελετο μασ;

4 1.ΑΠΑΝΤΗΣΗ Ο σκελετός χρησιμεύει στο να μας στηρίζει όρθιους όπως και τα οστά και τα κόκαλα τα οποία βρίσκονται μέσα στο σώμα μας.

5 2.ΑΠΑΝΤΗΣΗ Βλάβες του σκελετού: Σπάσιμο ή ράγισμα (κάταγμα)
Στραμπούληγμα (διάστρεμμα) Βγάλσιμο (εξάρθρωση) Παραμορφώσεις : Κύφωση (καμπούριασμα) Λόρδωση και σκολίωση κάταγμα εξάρθρωση Διάστρεμμα

6 3.ΑΠΑΝΤΗΣΗ Κατά την διάρκεια της ανάπτυξης του σώματός μας ο οργανισμός χτίζει έναν πρωτεϊνικό σκελετό τον οποίο γεμίζει διαδοχικά με ασβέστιο. Ο σκελετός και το σώμα μας πρέπει να τρέφονται σωστά απο την πυραμίδα της σωστής διατροφής (γάλα, γιαγούρτι, σουσάμι, σαρδέλες, αυγα, σπανάκι, λευκά φασόλια, δημιτριακά και άλλα πολλά). Προσέχουμε το σώμα , ακόμη και μια μικρή γρατσουνιά ή χτύπημα πρέπει να την περιποιηθούμε.

7 Σε τι διαφερουν μεταξυ τουσ τα οστα;
τα οστα διαφερουν μεταξυ τουσ αναλογα με το μεγεθοσ τουσ.

8 Για πιο λογο είναι συμαντικεσ οι αρθρωσεισ;
Για πιο λογο είναι συμαντικεσ οι αρθρωσεισ; Οι αρθρώσεισ είναι σημαντικεσ γιατι μασ κανουν να κινούμε τα ποδια και τα χερια μασ.

9 Ποιεσ ειναι οι βασικεσ αρθρωσεισ των ανω κατω ακρων;
Οι βασικέσ αρθρώσεισ είναι οι ωμοι, τα γονατα,οι αγκώνεσ και οι καρποι.

10 Ποτε σταματα η αναπτυξη του σκελετου μασ;
Η αναπτυξη του σκελετου μασ σταματαει παντοτε ηλικια 18 χρονών.

11 Το ανθρωπινο σωμα αποτελειται απο 206 οστα.
Το ανθρωπινο σωμα αποτελειται απο 206 οστα.

12 κακωσεισ των οστων . Στην εποχή μας είναι αυξημένος ο αριθμός των ασθενών με κατάγματα στο πρόσωπο.  Στα αίτια την πρώτη θέση κατέχουν τα τροχαία ατυχήματα ακολουθούν οι κακώσεις από συμπλοκές οι οποίες σχετίζονται άμεσα με την άσκηση βίας, , ατυχήματα κατά την άθληση εργατικά και από αγροτικά ατυχήματα, στο σπίτι κ.α.

13 τα οστα τησ σπονδυλικησ στηλησ
τα οστα τησ σπονδυλικησ στηλησ Με την αυστηρή (ανατομική) έννοια του όρου, η σπονδυλική στήλη ,είναι ένα σύνολο από οστά (κόκκαλα), κάθε ένα από τα οποία ονομάζεται σπόνδυλος. 

14 Ο σκελετοσ του θωρακα αποτελειται από το στερνο και τισ πλευρεσ
Ο πόνος για τα πλευρά. Ένας πόνος στα πλευρά πέρα από την ενόχληση που μπορεί να προκαλεί μπορεί να υποδηλώνει δηλαδή κάτι πολύ σοβαρό, άρα δεν θα πρέπει να μας αφήσει αδιάφορους.

15 τα οστα του ανω ακρου Ο σκελετός του άνω άκρου αποτελείται από την ωμοπλάτη, την κλείδα, το βραχιόνιο οστό, την κερκίδα, την ωλένη, τα οστά του καρπού, τα μετακάρπια οστά και τις φάλαγγες των δακτύλων.

16 τα οστα του κατω ακρου Ο σκελετόσ των κάτω άκρων αποτελείται από τα δύο ανώνυμα οστά, το μηριαίο οστό, την επιγονατίδα, την κνήμη, την περόνη, τα οστά του ταρσού, τα μετατάρσια και τις φάλαγγεσ .

17 Ποιο είναι το μεγαλυτερο οστο του ανθρωπινου σωματοσ
Το μεγαλύτερο οστό του ανθρώπινου σώματος είναι το μηριαίο οστό.

18 Ευχαριστουμε για την προσοχη σασ!!!
Οι μαθητριεσ που ασχοληθηκαν με αυτη την παρουσιαση είνΑΙ: πελαγια βασιλειαδου ελενη σεβαστιδου ελενη μπελμπα, αναστασια λιτσεσελιδου αναστασια μπαχταρη


Κατέβασμα ppt "Το ερειστικο συστημα."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google