Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

A better world... Edited by: MyLifeAsAMIEF. Αγαπάω τους ανθρώπους που λένε ελεύθερα αυτό που σκέφτονται… φτάνει να σκέφτονται τα ίδια με μένα Αιρετικός.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "A better world... Edited by: MyLifeAsAMIEF. Αγαπάω τους ανθρώπους που λένε ελεύθερα αυτό που σκέφτονται… φτάνει να σκέφτονται τα ίδια με μένα Αιρετικός."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 A better world... Edited by: MyLifeAsAMIEF

2 Αγαπάω τους ανθρώπους που λένε ελεύθερα αυτό που σκέφτονται… φτάνει να σκέφτονται τα ίδια με μένα Αιρετικός είναι αυτός που βλέπει με τα μάτια του Αλλά κανείς δεν έχει γεννηθεί που να τα γνωρίζει όλα. Άλλο χάρισμα έχει ο καθένας μας Για κάποιους η ομορφιά είναι στα μαλλιά, για άλλους στη φαλάκρα. Διαφορετικοί άνθρωποι κυνηγούν την ευτυχία με διαφορετικούς τρόπους και διαφορετικά μέσα, και έτσι φτιάχνουν για τον εαυτό τους νέους τρόπους ζωής και είδη διακυβέρνησης Αριστοτέλης Εάν κάποιος σκέφτεται αλλιώς αυτό δε με προσβάλλει, αντίθετα με εμπλουτίζει. Δεν έχει μεγάλο ενδιαφέρον ν' ακούσεις τον ήχο σου Είναι παράλογο να διαιρεθούν οι άνθρωποι σε καλούς και κακούς. Οι άνθρωποι είναι είτε γοητευτικοί είτε κουραστικοί Ουάιλντ Όσκαρ Εκεί που όλοι είναι καμπούρηδες η όμορφη κορμοστασιά γίνεται δυσμορφία. Εκείνος που πίνει κρασί και αυτός που πίνει νερό δεν μπορούνε να μη σκέφτονται διαφορετικά. Ελευθερία μόνο για τους οπαδούς της κυβέρνησης και για τα μέλη ενός μόνο κόμματος -άσχετα με το πόσο μεγάλο είναι- δεν είναι ελευθερία. Ελευθερία είναι η ελευθερία να σκέπτεται κανείς διαφορετικά

3 Έχεις το δικαίωμα να σκέφτεσαι διαφορετικά από τους ανθρώπους της εποχής σου, αλλά δεν έχεις δικαίωμα να ντύνεσαι αλλιώτικα. Η ανθρώπινη φύση μισεί καθετί που υπερέχει Θουκυδίδης Η απόρριψη της ξένης κουλτούρας είναι ένδειξη αγριότητας, ενώ η κατανόηση ξένης αγριότητας είναι ένδειξη κουλτούρας Η βασική μάχη στα νιάτα είναι η αντιπαράθεση μεταξύ ανάγκης να είσαι μέλος ομάδας και ανάγκης να φαίνεσαι ως μοναδικός και ανεπανάληπτος Η ευτυχία των ανθρώπων κατοικεί στις ψυχές των ανθρώπων και άρα σχετίζεται με την πραγματικότητα των ανθρώπων. Και επειδή ο καθένας μας είναι μοναδικός, η ευτυχία του ενός δεν μπορεί ποτέ να είναι ίδια με την ευτυχία του άλλου. Κάθε ευτυχία είναι ξεχωριστή και μοναδική Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο Η φύση σ' έπλασε μοναδικό κι εσύ ζητάς τον όμοιό σου Κάθε άνθρωπος έχει και τη δική του συμφορά Ευριπίδης Κανείς δεν χαμογελά όπως εσείς, δε σκέπτεται όπως εσείς και δε βαδίζει όπως εσείς. Επομένως μην ψάχνετε κάποιον ίδιο με σας Μην κάνεις στους άλλους αυτά που θα ήθελες να κάνουν σε σένα. Τα γούστα τους μπορεί να είναι διαφορετικά

4 Μόδα: η ανάγκη μας να εκφράσουμε το ένστικτο της αγέλης, πιστεύοντας παράλληλα ότι έτσι ξεχωρίζουμε. Να σκέπτεσαι αντίθετα στο ρεύμα της εποχής είναι ηρωισμός. Το να μιλάς αντίθετα είναι τρέλα Άγνωστος Να τρως σύμφωνα με την όρεξή σου και να φοράς ό,τι φορούν οι άλλοι Ο ένας σιωπά γιατί δεν έχει να πει τίποτα, ο άλλος, γιατί σκέφτεται. Ο ζωγράφος ζωγραφίζει ό,τι πουλάει. Αντίθετα ο καλλιτέχνης πουλάει ό,τι ζωγραφίζει Ο καθένας είναι ευτυχισμένος με το δικό του τρόπο, γιατί η ευτυχία είναι πολύ προσωπική υπόθεση Ο καθένας μας είναι μοναδικός και δεν αντιγράφεται, όπως δεν αντιγράφεται και κανενός η επιτυχία. Ο καιρός είναι διαφορετικό βηματισμό για τους διαφόρους ανθρώπους Οι άνδρες διαφέρουν μεταξύ τους, όπως ο ουρανός από τη γη, αλλά οι γυναίκες, καλές και κακές, διαφέρουν μεταξύ τους όσο ο παράδεισος από την κόλασηΌλοι οι άντρες είναι διαφορετικοί. Μόνο οι σύζυγοι είναι ίδιοι Όταν αποκαλείς τον εαυτό σου Ινδό, μουσουλμάνο, χριστιανό, Ευρωπαίο ή οτιδήποτε άλλο, υιοθετείς τη βία. Καταλαβαίνεις το γιατί; Γιατί διαχωρίζεις τον εαυτό σου από την υπόλοιπη ανθρωπότητα, Κι ο διαχωρισμός για λόγους πίστης, εθνικότητας ή παράδοσης, γεννά τη βία Κρισναμούρτι Όταν όλοι σκέφτονται ομοίως, αυτό σημαίνει ότι κανένας δε θέλει να σκέφτεται.

5 Πολλές φορές πιστεύουμε πως θα πετύχουμε, μόνο αν καταφέρουμε να γίνουμε σαν κάποιον που θαυμάζουμε. Όμως δεν έχουμε όλοι τα ίδια ταλέντα, ούτε τα ίδια όνειρα Παντελή Σμαρούλα Ποτέ ένα ηλιοβασίλεμα δεν είναι ίδιο με κάποιο προηγούμενο. Ποτέ μια στιγμή ευτυχίας δεν είναι ίδια με κάποια άλλη Παντελή Σμαρούλα Σε μια ιεραρχία, ο καθένας ανεβαίνει μέχρι το σκαλί της προσωπικής του ανικανότητας Πήτερ Λώρενς Στη θάλασσα θα φτάσει μόνο αυτός που κολυμπάει με το ρεύμα Κομφούκιος Στο βάθος, κάθε άνθρωπος γνωρίζει πως είναι μοναδικός και μόνο μια φορά πάνω στη γη. Και ποτέ μια τέτοια θαυμαστά αρμονική συνύφανση αντιθέσεων δεν πρόκειται να υφανθεί για δεύτερη φορά Νίτσε

6 Πέρα από όλα αυτά, υπάρχουν και τα ρατσιστικά σχόλια. Αυτό το tweet γράφτηκε στις 20/12/2013 όπου η διάσημη ηθοποιός Justine Sacco, “κοροϊδεύει” το χρώμα των Αφρικανών. ΤΡΑΓΙΚΌ.

7 Στην Ισπανία το 1990 διοργανώθηκε το Flash mob. Διάφοροι κάτοικοι της Ισπανίας μαζεύτηκαν στην κεντρική πλατεία με ένα χαρτόνι που έγραφε “Free Hugs” Άρχισαν να αγκαλιάζουν ο ένας τον άλλον ανεξαρτήτως το χρώμα, την εθνικότητα, την θρησκεία τους κ.α. Ήταν μία στιγμή αξιοσημείωτη. Στην Ζάκυνθο, το 2011 διοργανώθηκε ακριβώς το ίδιο πράγμα. Στην πλατεία Σολωμού, διάφοροι κάτοικοι της Ζακύνθου, μαζεύτηκαν με χαρτόνια που έγραφαν, το ίδιο. Κάθε χρόνο θα μπορούσε να γίνει μία παρόμοια εκδήλωση σε κάθε περιοχή του κόσμου. Για να θυμόμαστε όλοι πως είμαστε ΆΝΘΡΩΠΟΙ!

8 Μην ξεχνάμε όμως ότι ο συνεχής σχολιασμός της διαφορετικότητας, προκαλεί τον ρατσισμό. Τι είναι ο ρατσισμός; Είναι η κακή μεταχείριση που δείχνουμε στο κάτι διαφορετικό, Είναι η λεκτική βία που ασκήσαμε σε εκείνο το “μαύρο” κοριτσάκι στο σχολείο. Είναι η σωματική βία που ασκήσαμε στο αγόρι από την Ασία στο σχολείο.

9 Ο διάσημος τραγουδιστής Ed Sheeran, σε μία συνέντευξη στο DayBreak, είπε πόσο απαίσιο είναι το σχολείο. Είπε πως είναι ένα μέρος που μόνο σε κοροϊδεύουν και δεν σε καταλαβαίνει κάνεις. Εν μέρη, έχει δίκιο. Το σχολείο θα έπρεπε να είναι ένα μέρος που πέρα από την μόρφωση που σου προσφέρει, να προσφέρει και κατανόηση. Οι καθηγητές θα έπρεπε να βοηθούν τα παιδιά με τα προβλήματα τους και να δείχνουν κατανόηση. Οι μαθητές δεν θα έπρεπε να “σχολιάζουν” το κάτι διαφορετικό που συναντούν σε κάποιον άλλον. Είναι έτσι όμως;

10 Υπάρχουν 6,852,472,823 άνθρωποι πάνω σε αυτήν την Γη. Γιατί αφήνεις έναν από αυτούς να σε πληγώσει;

11 Χιλιάδες μαθητές καθημερινά από όλα τα σχολεία του κόσμου, αντιμετωπίζουν προβλήματα. Όχι με τα μαθήματα, αλλά με τους συμμαθητές τους. “Οι λέξεις μπορούν να σκοτώσουν.” Όπως αναφέραμε και προηγουμένως πολλοί μαθητές βιώνουν “Bullying” Οι μαθητές αυτοί δεν τα πάνε καλά με τα μαθήματα εξαιτίας αυτού του φαινομένου. Έρευνες έχουν δείξει πως οι θύτες ήταν κάποτε θύματα σχολικού εκφοβισμού.

12 Τα παιδιά που υποστούν τον σχολικό εκφοβισμό στο σχολείο μπορεί να τους προκαλέσει διάφορα προβλήματα σε διάφορα θέματα. Τις περισσότερες φορές κλείνονται στον εαυτό τους και απομακρύνονται από τους κοντινούς τους ανθρώπους. “Κλείνονται” στον εαυτό τους και προτιμούν να μην μιλάνε για αυτά που νιώθουν.

13 Πολλά παιδιά βρίσκονται σε αδιέξοδο. Έτσι αποφασίζουν να πάρουν τον εύκολο δρόμο. Δηλαδή να αυτοκτονήσουν. Δεν αντέχουν την τόση πίεση που τους ασκείται από τους άλλους και παίρνουν την εύκολη λύση.

14 Μαθήτριες που ασχολήθηκαν: -Ιωάννα Ξένου -Φιόνα Μπανούσι -Αντελίνα Μπαιράμι -Εύη Ξένου -Μαρία Τσιριγώτη Υπεύθυνη καθηγήτρια: -Φωτεινή Δημητροπούλου MyLifeAsAMIEF


Κατέβασμα ppt "A better world... Edited by: MyLifeAsAMIEF. Αγαπάω τους ανθρώπους που λένε ελεύθερα αυτό που σκέφτονται… φτάνει να σκέφτονται τα ίδια με μένα Αιρετικός."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google