Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης Μάθημα: Πληροφορική και Νέες Τεχνολογίες στην Εκπαίδευση Διδάσκων: Γ. Παλαιγεωργίου.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης Μάθημα: Πληροφορική και Νέες Τεχνολογίες στην Εκπαίδευση Διδάσκων: Γ. Παλαιγεωργίου."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης Μάθημα: Πληροφορική και Νέες Τεχνολογίες στην Εκπαίδευση Διδάσκων: Γ. Παλαιγεωργίου 2 η Εργαστηριακή εργασία : «Ο Χρόνος» ΜΑΡΘΑ ΤΣΙΡΙΓΩΤΗ ΑΕΜ : 3907 1 "Ο Χρόνος"

2 Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης « Ο Χρόνος » Τι είναι ο χρόνος; 2 "Ο Χρόνος" Ο χρόνος εννοείται "η ακαθόριστη κίνηση της ύπαρξης και των γεγονότων στο παρελθόν, το παρόν, και το μέλλον, θεωρούμενη ως σύνολο". 2 Γενικά Χρόνος χαρακτηρίζεται η ακριβής μέτρηση μιας διαδικασίας από το παρελθόν στο μέλλον. Κάθε φυσικό φαινόμενο π.χ. μια πτώση αντικειμένου στο έδαφος εξελίσσεται στην έννοια της ορισμένης χρονικής περιόδου. Ο χρόνος μετράται σε μονάδες όπως το δευτερόλεπτο και με ειδικά όργανα τα χρονόμετρα π.χ. ρολόι. Οι καθημερινές εμπειρίες αποδεικνύουν πως ο χρόνος "κυλάει" με τον ίδιο πάντα ρυθμό και μόνο προς μια κατεύθυνση - από το παρελθόν προς το μέλλον. Η κίνηση γενικότερα ούτε μπορεί να διακοπεί αλλά και ούτε να αντιστραφεί στην έννοια του χρόνου. Παρά ταύτα, όπως εξηγεί η ειδική θεωρία της σχετικότητας, αυτή η κίνηση μπορεί να επιβραδυνθεί με ασύλληπτα μεγάλες ταχύτητες.παρελθόνπαρόνμέλλον 2φυσικό φαινόμενοχρονόμετραθεωρία της σχετικότητας

3 Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης « Γιατί χρειαζόμαστε την ώρα; » Η ώρα που κερδίζουμε είχε "εξαφανιστεί" την τελευταία Κυριακή του Μάρτη, όταν, με την ίδια λογική, γυρίσαμε τους δείκτες από τα ρολόγια μπροστά, προχωρόντας στο +3 από την ώρα του Γκρίνουιτς. Όμως, αναρωτηθήκατε ποτέ γιατί είμαστε “αναγκασμένοι” να τρέχουμε να αλλάζουμε ώρες και δείκτες, πολλές φορές, καταλήγοντας να μπερδευόμαστε, τις πρώτες μέρες μετά την αλλαγή; Η απάντηση βρίσκεται κάπου στο 1784 και τις Ηνωμένες Πολιτείες. Τότε ήταν που ο Βενιαμίν Φραγκλίνος, επιστήμονας, διαφωτιστής και ένας από τους εθνοπατέρες των ΗΠΑ, πρότεινε την αλλαγή, με στόχο την εξοικονόμηση ενέργειας και κατ' επέκταση, χρημάτων. Αν αναρωτιέστε τι σχέση μπορεί να έχουν τα χρήματα με την ώρα, συνεχίστε το διάβασμα.Βενιαμίν Φραγκλίνος Χρόνος σημαίνει χρήμα Στη χώρα μας, συνηθίζουμε, όταν τα ρολόγια πάνε μπροστά, τον Μάρτη, να λέμε ότι η μέρα μεγαλώνει. Οι μεγαλύτερες μέρες σε συνδυασμό με το ελληνικό καλοκαίρι είναι ένας πολύ καλός λόγος για να χαιρόμαστε. Δηλαδή, όταν λέμε ότι μεγαλώνει η μέρα, στην πραγματικότητα εννοούμε ότι κερδίζουμε περισσότερες ώρες ηλιοφάνειας. Αλλά η περισσότερη ηλιοφάνεια δεν φέρνει μόνο περισσότερο χρόνο για πλατσουρίσματα στη θάλασσα. Παράλληλα, μας βοηθά οικονομικά, αφού εκμεταλλευόμαστε την παρουσία του φυσικού φωτός, για να κρατάμε κλειστά τα φώτα σε δρόμους, σπίτια και γραφεία, για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Στην Ελλάδα, υπολογίζεται ότι εξοικονομούμε 210 ώρες ηλεκτρικής ενέργειας.εξοικονομούμε 210 ώρες 3 "Ο Χρόνος"

4 Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης « Διαβάζοντας» την ώρα. ωροδείκτης < ὡροδείκτης στην καθαρεύουσα < ὥρα + δείκτ ης Ουσιαστικό[επεξεργασία]ὡροδείκτηςκαθαρεύουσαὥραδείκτ ηςΟυσιαστικόεπεξεργασία ωροδείκτης αρσενικό η μικρότερη από τις δύο βελόνες ενός ρολογιού -εκείνη που δείχνει την ώρα.βελόνεςρολογιούώρα λεπτοδείκτης < λεπτό + δείκτης Ουσιαστικό[επεξεργασία] λεπτοδείκτης αρσενικό ο μεγάλος δείκτης του ρολογιού, αυτός που δείχνει τα λεπτά της ώρας 4"Ο Χρόνος"

5 Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης «ΕΠΕΞΗΓΗΣΗ» 5 "Ο Χρόνος" ΑΚΡΙΒΩΣ ΠΑΡΑ ΤΕΤΑΡΤΟ ΚΑΙ ΜΙΣΗ ΚΑΙ ΤΕΤΑΡΤΟ Στα δεξιά και Στα αριστερά παρά

6 Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης « Η διαδικασία » 6"Ο Χρόνος" Ο σωστός τρόπος για να διαβάσουμε την ώρα είναι από τα δεξιά στα αριστερά. Διαβάζοντας πρώτα τον αριθμό που δείχνει ο μικρός δείκτης και έπειτα τον αριθμό του μεγάλου!

7 Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης « ΕΠΙΛΟΓΟΣ » Σας ευχαριστώ για τον δικό σας χρόνο!!! 7"Ο Χρόνος"


Κατέβασμα ppt "Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης Μάθημα: Πληροφορική και Νέες Τεχνολογίες στην Εκπαίδευση Διδάσκων: Γ. Παλαιγεωργίου."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google