Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΕΛΛΗΝΟΓΑΛΛΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΠΕΙΡΑΙΑ Εργασία στο μάθημα της τεχνολογίας Σχολικό Έτος Υ.Π. Καθηγήτρια 2015-2016 Στ. Μαυροματάκη.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΕΛΛΗΝΟΓΑΛΛΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΠΕΙΡΑΙΑ Εργασία στο μάθημα της τεχνολογίας Σχολικό Έτος Υ.Π. Καθηγήτρια 2015-2016 Στ. Μαυροματάκη."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΕΛΛΗΝΟΓΑΛΛΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΠΕΙΡΑΙΑ Εργασία στο μάθημα της τεχνολογίας Σχολικό Έτος Υ.Π. Καθηγήτρια 2015-2016 Στ. Μαυροματάκη

2 ΘΕΜΑ Φωτογραφική Μηχανή ΜΑΘΗΤΗΣ Κατερίνα Αλάσσα

3 ΟΡΙΣΜΟΣ Φωτογραφική μηχανή ονομάζεται η συσκευή που χρησιμοποιείται για τη λήψη φωτογραφιών. Οι φωτογραφικές μηχανές, ερασιτεχνικής ή επαγγελματικής χρήσης, διακρίνονται σε δύο βασικές κατηγορίες: τις συμπαγείς και τις μονοοπτικές ρεφλέξ. Διακρινόμενες, ανάλογα με την τεχνολογία τους, είναι οι κλασικές φωτογραφικές μηχανές με φιλμ και οι ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές.

4 ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ Οι πρώτες φωτογραφίες αποτελούν ουσιαστικά απλές προβολές εικόνων πάνω σε κάποια επιφάνεια. Ως πρώτη φωτογραφική "μηχανή" μπορεί να θεωρηθεί ένα σκοτεινό δωμάτιο ή κουτί που στη μία άκρη διαθέτει μια γυαλιστερή επιφάνεια και στην απέναντι άκρη μία πολύ μικρή οπή. Σε μία τέτοια κατασκευή, οι ακτίνες του φωτός διαδίδονται μέσα από την οπή και σχηματίζουν πάνω στην επιφάνεια ένα είδωλο των αντικειμένων έξω από το δωμάτιο ή κουτί.

5 ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ Η σύγχρονη φωτογραφική μηχανή είναι συνδυασμός εξειδικευμένων τεχνολογιών από τρεις τομείς, των λεπτοκατασκευών, της οπτικής, της χημικής τεχνολογίας και της μικροηλεκτρονικής. Η ιστορία της, αν και ξεκινάει ουσιαστικά στα μέσα του 19ου αιώνα, έχει ρίζες στους αρχαίους πολιτισμούς και σχετίζεται με το σκοτεινό θάλαμο που περιγράφει ήδη ο Αριστοτέλης! Σε ένα σκοτεινό θάλαμο με μια μικρή τρύπα σε επίπεδη επιφάνειά του, εισέρχεται το φως και απεικονίζει στην απέναντι από την τρύπα επιφάνεια ένα αντεστραμμένο είδωλο του εξωτερικού κόσμου.

6 ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ

7 ΤΡΟΠΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ Φωτογραφικές μηχανές με φιλμ Αυτές χρησιμοποιούν φωτογραφικό φιλμ στο οποίο αποτυπώνεται η φωτογραφία κατά τη λήψη. Στη συνέχεια το φιλμ περνά από τη διαδικασία της εμφάνισης σε σκοτεινό θάλαμο είτε σε ειδικά φωτογραφικά εργαστήρια. Με τη διαδικασία της εμφάνισης παράγεται ένα αρνητικό, που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την εκτύπωση των φωτογραφιών στο χαρτί. Τα θετικά φιλμ έχουν ως αποτέλεσμα θετικό είδωλο, που μπορεί να χρησιμοποιηθεί κατευθείαν για προβολή των φωτογραφιών.

8 ΤΡΟΠΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ Ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές Αυτές χρησιμοποιούν αισθητήρες εικονοστοιχείων για την καταγραφή και κάρτες μνήμης για την αποθήκευση των φωτογραφιών. Στη συνέχεια οι φωτογραφίες μπορούν να τυπωθούν σε χαρτί στα φωτογραφικά εργαστήρια ή σε οικιακούς εκτυπωτές, ή να περάσουν σε ένα μεγαλύτερο οπτικό ή μαγνητικό αποθηκευτικό μέσο. Μεγάλο πλεονέκτημα των ψηφιακών μηχανών αποτελεί η δυνατότητα άμεσης επεξεργασίας των φωτογραφιών από τους υπολογιστές.

9 ΒΑΣΙΚΑ ΜΕΡΗ Οι φακοί είναι καμπύλα κομμάτια από γυαλί ή πλαστικό, που συγκεντρώνουν το φως για να σχηματιστεί η εικόνα στο φιλμ. Ο σκοτεινός θάλαμος, ένα φωτοστεγανό κουτί είναι συνήθως μαύρος από μέσα, ώστε να σταματάει κάθε τεχνητό φως. Το διάφραγμα είναι μία τρύπα που αλλάζει μέγεθος, και επιτρέπει να περνάει περισσότερο ή λιγότερο φως.

10 ΒΑΣΙΚΑ ΜΕΡΗ Ο φωτοφράχτης που επιτρέπει στο φως για κλάσματα του δευτερολέπτου να περνάει στο εσωτερικό της συσκευής. Το φιλμ είναι μια μεμβράνη καλυμμένη από ευαίσθητες στο φως χημικές ουσίες, όπου αποτυπώνεται η εικόνα. Άλλα απαραίτητα μέρη των μηχανών είναι το σύστημα σκόπευσης, το σύστημα κίνησης του φιλμ το σύστημα εστίασης.

11 ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΕΣ ΠΡΟΕΚΤΑΣΕΙΣ Η φωτογραφική μηχανή του μέλλοντος πολλοί λένε πως θα είναι μικρή και μετά βίας θα ξεπερνά τα 2,5 εκατοστά. Επειδή οι κατασκευαστές της, θεωρούν πως τα καλά πράγματα χωράνε σε μικρά πακέτα, θα δημιουργήσουν την συγκεκριμένη φωτογραφική μηχανή, η οποία θα είναι μικρότερη από την άκρη του δαχτύλου μας, ενώ θα μπορεί να τραβήξει και βίντεο.

12 ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΕΣ ΠΡΟΕΚΤΑΣΕΙΣ

13 ΠΗΓΕΣ https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A6%CF%89%CF%84%CE%BF%CE%B3% CF%81%CE%B1%CF%86%CE%B9%CE%BA%CE%AE_%CE%BC%CE%B7%CF% 87% https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A6%CF%89%CF%84%CE%BF%CE%B3% CF%81%CE%B1%CF%86%CE%B9%CE%BA%CE%AE_%CE%BC%CE%B7%CF% 87% http://atlaswikigr.wikifoundry.com/page/%CE%99%CF%83%CF%84%CE%B F%CF%81%CE%B9%CE%BA%CE%AE+%CE%B5%CE%BE%CE%AD%CE%BB% CE%B9%CE%BE%CE%B7+%CF%84%CE%B7%CF%82+%CF%86%CF%89%CF %84%CE%BF%CE%B3%CF%81%CE%B1%CF%86%CE%B9%CE%BA%CE%AE% CF%82+%CE%BC%CE%B7%CF%87%CE%B1%CE%BD%CE%AE%CF%82 http://atlaswikigr.wikifoundry.com/page/%CE%99%CF%83%CF%84%CE%B F%CF%81%CE%B9%CE%BA%CE%AE+%CE%B5%CE%BE%CE%AD%CE%BB% CE%B9%CE%BE%CE%B7+%CF%84%CE%B7%CF%82+%CF%86%CF%89%CF %84%CE%BF%CE%B3%CF%81%CE%B1%CF%86%CE%B9%CE%BA%CE%AE% CF http://www.mylady.gr/arthra/2011/09/h-fotografiki-mihani-tou- mellontos!/#.VtwsgmCLTIU

14 ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΑΣ


Κατέβασμα ppt "ΕΛΛΗΝΟΓΑΛΛΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΠΕΙΡΑΙΑ Εργασία στο μάθημα της τεχνολογίας Σχολικό Έτος Υ.Π. Καθηγήτρια 2015-2016 Στ. Μαυροματάκη."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google