Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΟΙ ΧΟΡΟΙ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΚΑΙ Η ΨΥΧΟΣΥΝΘΕΣΗ ΤΟΥΣ Ομάδα : “Χορεύοντας στην σκιά της παράδοσης” Υπεύθυνη Καθηγήτρια : Πολίτη Μάριον Έτος : Σεπτέμβριος 2015- Ιανουάριος.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΟΙ ΧΟΡΟΙ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΚΑΙ Η ΨΥΧΟΣΥΝΘΕΣΗ ΤΟΥΣ Ομάδα : “Χορεύοντας στην σκιά της παράδοσης” Υπεύθυνη Καθηγήτρια : Πολίτη Μάριον Έτος : Σεπτέμβριος 2015- Ιανουάριος."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΟΙ ΧΟΡΟΙ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΚΑΙ Η ΨΥΧΟΣΥΝΘΕΣΗ ΤΟΥΣ Ομάδα : “Χορεύοντας στην σκιά της παράδοσης” Υπεύθυνη Καθηγήτρια : Πολίτη Μάριον Έτος : Σεπτέμβριος 2015- Ιανουάριος 2016

2 Εισαγωγή Οι χοροί της Κρήτης σύμφωνα με πληροφορίες έχουν τις ρίζες από την μινωική εποχή. Είναι διαφορετικοί μεταξύ τους, ενώ ο κάθε χορός έχει τη δική του μελωδία, το δικό του ρυθμό και τα δικά του βήματα.

3 Είναι πολλοί οι χοροί που υπάρχουν αν και δεν είναι όλοι τόσο γνωστοί και δεν χορεύονται σε όλα τα μέρη της Κρήτης. Η ομάδα μας ασχολήθηκε με τρείς γνωστούς χορούς τον μαλεβιζιώτη, το πεντοζάλι και το χανιώτη.

4 Μαλεβιζιώτης -Είναι ένας γρήγορος και ζωηρός χορός -Αποτελείται από 8 βήματα Η ονομασία του: Μαλεβιζιώτης, από την επαρχία Μαλεβιζίου Καστρινός, εξαιτίας του Μεγάλου Κάστρου (Ηράκλειο)

5 Πηδηχτός, από τα νευρικά άλματα και τις αεράτες φιγούρες που κάνουν οι χορευτές

6 Χανιώτης - Ο πιο διαδεδομένος χορός της Κρήτης -Την παλαιότερη μορφή του, τη συναντάμε στην επαρχία Κισσάμου Χανίων - Είναι ένας ήρεμος χορός

7 - Συχνά του δίνουν διάφορους άλλους χαρακτηρισμούς όπως κισσαμίτικος, σελινιώτικος, ρεθυμνιώτικος μεσσαρίτικος

8 Πεντοζάλης - Η ονομασία του προέρχεται από τα πέντε πρώτα βήματα του χορού -Χορεύεται από άνδρες και γυναίκες πιασμένοι από τους ώμους σχηματίζοντας ένα κύκλο

9 - Δηλώνει ξεσηκωμό, λεβεντιά, ηρωισμό και ελπίδα - Οι χορευτές έχουν την δυνατότητα αυτοσχεδιασμών και φιγούρων


Κατέβασμα ppt "ΟΙ ΧΟΡΟΙ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΚΑΙ Η ΨΥΧΟΣΥΝΘΕΣΗ ΤΟΥΣ Ομάδα : “Χορεύοντας στην σκιά της παράδοσης” Υπεύθυνη Καθηγήτρια : Πολίτη Μάριον Έτος : Σεπτέμβριος 2015- Ιανουάριος."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google