Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

 Εγκυμοσύνη είναι η διαδικασία κατά την οποία μία γυναίκα φέρει ένα γονιμοποιημένο ωάριο, το οποίο αναπτύσσεται κι εξελίσσεται μέσα της και διαρκεί.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: " Εγκυμοσύνη είναι η διαδικασία κατά την οποία μία γυναίκα φέρει ένα γονιμοποιημένο ωάριο, το οποίο αναπτύσσεται κι εξελίσσεται μέσα της και διαρκεί."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1

2

3  Εγκυμοσύνη είναι η διαδικασία κατά την οποία μία γυναίκα φέρει ένα γονιμοποιημένο ωάριο, το οποίο αναπτύσσεται κι εξελίσσεται μέσα της και διαρκεί μέχρι και τη γέννηση του βρέφους. Ο ιατρικός όρος για την κυοφορούσα γυναίκα είναι "έγκυος" και για το μωρό πριν τη γέννησή του "έμβρυο".

4  Από την στιγμή που μια γυναίκα μείνει έγκυος, στο σώμα της αρχίζουν να γίνονται διάφορες αλλαγές, ώστε αυτό να είναι έτοιμο να αντεπεξέλθει σε αυτό που συντελείται μέσα της.

5  Η εγκυμοσύνη είναι για μία γυναίκα ίσως η σημαντικότερη και ομορφότερη περίοδος της ζωής της και μία εκπληκτική εμπειρία πρωταρχικά για την ίδια και σε μικρότερο βαθμό για τους οικείους της. Οι αλλαγές δε που συντελούνται τόσο σε σωματικό επίπεδο όσο και στο ψυχικό και συναισθηματικό κόσμο της μέλλουσας μητέρας είναι τεράστιες.

6

7

8 1 ος μήνας εγκυμοσύνης: Αρχίζουν να σχηματίζονται η καρδιά και η σπονδυλική στήλη στο έμβρυο. 2 ος μήνας εγκυμοσύνης: Αρχίζουν να σχηματίζονται τα μάτια, η μύτη, τα χείλη, η γλώσσα και τα δόντια. Λειτουργεί η καρδιά.

9 3 ος μήνας εγκυμοσύνης: Τα χέρια, τα πόδια και τα δάχτυλα έχουν σχηματιστεί πλήρως, όπως σχεδόν και όλα τα όργανα. 4 ος μήνας εγκυμοσύνης: Το έμβρυο μπορεί να καταπίνει ή να πιπιλά το δάχτυλό του. Το φύλο του είναι αναγνωρίσιμο.

10 5 ος μήνας εγκυμοσύνης: Εμφανίζονται μαλλιά στο κεφάλι του εμβρύου. Αρχίζει να κινεί τα άκρα του και να κλοτσά την κοιλιά της μητέρας του. 6 ος μήνας εγκυμοσύνης: Το έμβρυο αρχίζει να ανοίγει τα βλέφαρά του για μικρά χρονικά διαστήματα. 7 ος μήνας εγκυμοσύνης: Έχουν σχηματιστεί τα αισθητήρια της γεύσης. Αν το έμβρυο γεννηθεί τώρα, θεωρείται πρόωρο και απαιτεί ειδική φροντίδα.

11 8 ος μήνας εγκυμοσύνης: Κατά τη διάρκεια αυτού του μήνα η ανάπτυξη του εμβρύου είναι μεγάλη. Όλα τα όργανά του, με εξαίρεση τους πνεύμονες, είναι αναπτυγμένα. 9 ος μήνας εγκυμοσύνης: Οι πνεύμονες είναι έτοιμοι να λειτουργήσουν. Το έμβρυο παίρνει θέση χαμηλά στη μήτρα και φαίνεται λιγότερο κινητικό. Είναι έτοιμο να γεννηθεί.

12  Το κάπνισμα.  Το αλκοόλ  Ο καφές  Να σηκώνει βάρη  Καλλυντικά- βαφές μαλλιών  Ακτινοβολίες- οθόνες  Φάρμακα

13

14  Περπάτημα  Σωστή διατροφή  Ανάπαυση  Άνετα ρούχα

15 Σκαρπέντζου Νικολέτα Σαμπασβίλι Νίνα Παπαδημητρίου Ελένη-Ιωάννα

16


Κατέβασμα ppt " Εγκυμοσύνη είναι η διαδικασία κατά την οποία μία γυναίκα φέρει ένα γονιμοποιημένο ωάριο, το οποίο αναπτύσσεται κι εξελίσσεται μέσα της και διαρκεί."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google