Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΜΑΘΗΜΑ: ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ Πρότυπο Πειραματικό Γυμνάσιο Ευαγγελικής Σχολής Σμύρνης ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΜΕΡΙΧΩΒΙΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΔΟΞΑ ΣΤΟ ΘΕΟ ΩΣΑΝΝΑ. ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ 106.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΜΑΘΗΜΑ: ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ Πρότυπο Πειραματικό Γυμνάσιο Ευαγγελικής Σχολής Σμύρνης ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΜΕΡΙΧΩΒΙΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΔΟΞΑ ΣΤΟ ΘΕΟ ΩΣΑΝΝΑ. ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ 106."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΜΑΘΗΜΑ: ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ Πρότυπο Πειραματικό Γυμνάσιο Ευαγγελικής Σχολής Σμύρνης ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΜΕΡΙΧΩΒΙΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΔΟΞΑ ΣΤΟ ΘΕΟ ΩΣΑΝΝΑ. ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ 106

2 Δόξα στον Θεό! Ωσαννά! Βεβαιώνοντας πριν από τα Πάθη Σου όλων την ανάσταση, ανέστησες απ' τους νεκρούς τον Λάζαρο, Χριστέ, Θεέ μας. Γι' αυτό κι εμείς, όπως τα παιδιά, κρατώντας στα χέρια τα σύμβολα της νίκης, σ' Εσέ τον νικητή του θανάτου κραυγάζουμε: Δόξα στον Θεό! Ευλογημένος αυτός που έρχεται σταλμένος από τον Κύριο! Απολυτίκιο της γιορτής του Λαζάρου

3 Πρόκειται για ένα σύντομο τροπάριο που περιέχει την περίληψη της υπόθεσης για την οποία τελείται η γιορτή Συγκεκριμένα εδώ πρόκειται για τη γιορτή του Λαζάρου και σ΄αυτό το τροπάριο γίνεται λόγος για το Χριστό ο οποίος πριν από τα πάθη και τα βασανιστήρια που θα υποστεί βοήθησε και ανέστησε νεκρούς όπως το Λάζαρο.

4 Στη συνέχεια γίνεται ευχαριστία προς το Χριστό και δοξασία προς αυτόν από τους ανθρώπους που αισθάνονται σαν μικρά παιδιά που κρατούν στα χέρια τους τα σύμβολα της νίκης όπως και ο Χριστός νίκησε το θάνατο.

5 Τέλος στους δύο τελευταίους στίχους αναγνωρίζεται από τους ανθρώπους ότι αυτός που έρχεται σταλμένος από το Θεό είναι δοξασμένος και ευλογημένος.

6 “ ” ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΑΣ


Κατέβασμα ppt "ΜΑΘΗΜΑ: ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ Πρότυπο Πειραματικό Γυμνάσιο Ευαγγελικής Σχολής Σμύρνης ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΜΕΡΙΧΩΒΙΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΔΟΞΑ ΣΤΟ ΘΕΟ ΩΣΑΝΝΑ. ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ 106."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google