Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

OMAΔΑ 3 ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΓΕΡΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΚΑΪΣΙΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΤΑΝΑΣ ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΛΟΗ ΑΝΝΑ ΧΑΤΖΙΚΟΥ ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΙΙ.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "OMAΔΑ 3 ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΓΕΡΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΚΑΪΣΙΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΤΑΝΑΣ ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΛΟΗ ΑΝΝΑ ΧΑΤΖΙΚΟΥ ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΙΙ."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1

2 OMAΔΑ 3 ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΓΕΡΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΚΑΪΣΙΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΤΑΝΑΣ ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΛΟΗ ΑΝΝΑ ΧΑΤΖΙΚΟΥ ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΙΙ

3 concept Ένα σπίτι καταφύγιο, το οποίο μιμείται την αμυντική συμπεριφορά του σκαντζόχοιρου. Στην εμφάνιση απειλής και κινδύνου το σπίτι μετατρέπεται σε ένα απροσπέλαστο καταφύγιο. Το κτίριο προσαρμόζεται στο περιβάλλον.

4 inspiration SPIKED HOUSE _ _ _ _ ΤΟ ΑΓΚΑΘΩΤΟ ΣΠΙΤΙ Η ίδια η φύση αποτέλεσε έμπνευση για το concept. Η συμπεριφορά και οι αμυντικοί μηχανισμοί των μικρών θηλαστικών όπως ο σκαντζόχοιρος και το αρμαντίλλο, δημιούργησαν την ιδέα του «αγκαθωτού» αυτού σπιτιού. Το κτίριο το ίδιο μετατρέπεται σε ένα οχυρό απροσπέλαστο το οποίο αναπτύσσει από μόνο του αμυντικούς μηχανισμούς, όπως αναπτύσσουν τα θηλαστικά από ένστικτο στη φύση.

5 Αμυντικός μηχανισμός Σκαντζόχοιρου

6 Αμυντικός μηχανισμός Αρμαντίλλο

7 idea process

8 function To κτίριο αυτό κατά τη διάρκεια της ημέρας λειτούργει όπως ένα συμβατικό κτίριο, εξοπλισμένο με τα λειτουργικά και δομικά, κινητά και σταθερά στοιχεία του. Σε περίπτωση έντονων καιρικών φαινομένων ή στην εμφάνιση μιας απειλής (εισβολέα) το κέλυφος του κτιρίου κλείνει αυτόματα και συμπτύσσεται σε μία σφαιρική μάζα, όπως ο σκαντζόχοιρος όταν νιώσει απειλή. Ο σκελετός του κτιρίου Ανοιχτό κέλυφος Κλειστό κέλυφος

9 design κάτοψηόψη

10 materials Τα υλικά τα οποία θα χρησιμοποιηθούν για αυτή τη κατασκευή θα είναι ο χάλυβας για το σκελετό του κτιρίου, γυαλί για τα ανοίγματα το οποίο θα είναι επικαλυμμένο με γραφένιο. Το γραφένιο είναι ένα υλικό το οποίο είναι 10 φορές ισχυρότερο από το ατσάλι στην απορρόφηση της κινητικής ενέργειας Τα πάνελ τα οποία θα λειτουργούν ως ¨η πρώτη γραμμή άμυνας¨ της κατασκευής θα είναι φωτοβολταϊκά. Έτσι επιτυγχάνεται η ενεργειακή αυτάρκεια της κατασκευής.


Κατέβασμα ppt "OMAΔΑ 3 ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΓΕΡΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΚΑΪΣΙΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΤΑΝΑΣ ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΛΟΗ ΑΝΝΑ ΧΑΤΖΙΚΟΥ ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΙΙ."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google