Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Μελισσούλα κάνε μέλι. Μεθυστικό άρωμα Ωραία που μυρίζει!

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Μελισσούλα κάνε μέλι. Μεθυστικό άρωμα Ωραία που μυρίζει!"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Μελισσούλα κάνε μέλι

2 Μεθυστικό άρωμα

3 Ωραία που μυρίζει!

4 Εδώ φτιάχνω το μέλι μου…

5 Το δωμάτιό μου, η κηρήθρα

6 Σπίτι μου, σπιτάκι μου…

7 Το συγγενολόι μου

8 ο μελισσοκόμος, ο σπιτονοικοκύρης μου

9 Το χωριό μου, η κυψέλη

10 μέλι η φυσική γλυκιά ουσία που παράγουν οι μέλισσες από το νέκταρ των φυτών εκκρίσεις από ζωντανά μέρη των φυτών εκκρίματα εντόμων που οι μέλισσες συλλέγουν, μεταποιούν εμπλουτίζουν με δικές τους ουσίες που συντελούν στην μετατροπή του, αποθέτουν, αφυδατώνουν, αποθηκεύουν και το φυλάσσουν στις κηρήθρες της κυψέλης προκειμένου να ωριμάσει.

11 Κατηγορίες μελιού ανθόμελο, που παράγεται από το νέκταρ των λουλουδιών το μέλι των μελιτωμάτων που παράγεται από το χυμό του πεύκου, της ελάτης και άλλων δασικών φυτών

12 Φυσικά χαρακτηριστικά μελιού Το χρώμα του μελιού ποικίλλει από σχεδόν άχρωμο έως καφέ σκούρο. Ως προς τη σύσταση, μπορεί να είναι ρευστό, παχύρρευστο ή μη, μερικά ή ολικά κρυσταλλωμένο. Η γεύση και το άρωμα ποικίλουν και εξαρτώνται από τη φυτική προέλευση.

13 Εδώ ακουμπώ το μέλι μου

14 Τι κρύβω μέσα στην κηρήθρα

15 Θυμάρι

16 Θυμαρίσιο: Έντονα αρωματικό μέλι, εξαιρετικά ευχάριστο στη γεύση με ανοιχτόχρωμη λαμπερή εμφάνιση. Κατατάσσεται στις καλύτερες ποιότητες μελιού που υπάρχουν. Κρυσταλλώνει σε διάστημα 6 με 18 μηνών από την παραγωγή του.

17 πορτοκαλιά

18 πορτοκαλόμελο Πορτοκαλιάς: Έχει υπέροχο άρωμα και εξαιρετική γεύση. Κρυσταλλώνει πολύ σύντομα, σ' έναν με δύο μήνες. Είναι έντονα ανοιχτόχρωμο, μετατρέπεται σε ασπριδερό μετά την κρυστάλλωσή του.

19 ηλίανθος

20 Μέλι ηλίανθου Ηλιάνθου: Είναι ανοιχτόχρωμο μέλι που κρυσταλλώνει σε έναν με δύο μήνες. Στην κρυσταλλική του μορφή είναι κιτρινωπό. Είναι πλούσιο σε πολυφαινόλες οι οποίες παίζουν σημαντικό ρόλο στη ποιότητα της διατροφής μας.

21 Ερείκι

22 Ερείκης : Ονομάζεται και "Σουσουρίσιο". Θεωρείται ότι είναι προϊόν με υψηλή θρεπτική αξία, γι' αυτό και διατίθεται κύρια από καταστήματα Υγιεινής Διατροφής. Έχει οσμή και γεύση χαρακτηριστική που αρέσει ιδιαίτερα σε απαιτητικούς καταναλωτές. Κρυσταλλώνει γρήγορα, σε έναν με τρεις μήνες. Είναι σκοτεινόχρωμο ενώ μετά την κρυστάλλωσή του λαμβάνει μια κοκκινωπή εμφάνιση.

23 καστανιά

24 καστανόμελο Καστανιάς: Είναι ανάμειξη μελιτώματος και νέκταρος. Έχει έντονο άρωμα που αρέσει και γεύση που ελάχιστα πικρίζει. Κρυσταλλώνει αργά σε ένα με δυο χρόνια.

25 πεύκο

26 Πευκόμελο: Το 65% περίπου της συνολικής παραγωγής μελιού στην Ελλάδα, είναι Πευκόμελο. Δεν είναι ιδιαίτερα γλυκό γι' αυτό και δεν αρέσει στη γεύση. Είναι από τις κατηγορίες μελιού που δεν κρυσταλλώνουν. Είναι πλουσιότερο από το ανθόμελο σε ιχνοστοιχεία, σε πρωτεΐνες και αμινοξέα. Επίσης έχει τις λιγότερες θερμίδες.

27 βαμβάκι

28 Βαμβακίου: Ανοιχτόχρωμο μέλι που μετατρέπεται σε ασπρουδερό μετά την κρυστάλλωσή του. Η κρυστάλλωση γίνεται σ' ένα με δύο μήνες από τότε που παράγεται.

29 πολύκομβος

30 Πολύκομβου: Σκοτεινόχρωμο μέλι. Η γεύση του δεν αρέσει ιδιαίτερα και γι' αυτό δεν συναντάται ως αμιγές μέλι στην ελληνική αγορά. Είναι πλούσιο σε ένζυμα και προσφέρεται για ανάμιξη μ' άλλα είδη μελιού.

31 ελάτη

32 Ελάτης: Μια από τις καλύτερες κατηγορίες μελιού που παράγεται στη χώρα μας. Έχει γεύση που αρέσει και στον πιο απαιτητικό καταναλωτή. Παραμένει ρευστό σχεδόν για πάντα.

33 Τι προσφέρω Μέλι Βασιλικός πολτός Γύρη Πρόπολη Δηλητήριο Κερί

34 Δούλεψα σκληρά, αλλά…

35 μέλι Θρεπτική, ωφέλιμη, και άμεσα αφομοιώσιμη τροφή. Περιέχει εκτός από ζάχαρα, ένζυμα, αμινοξέα, μεταλλικά άλατα, βιταμίνες, χρωστικές και αρωματικές ουσίες, μυρμηκικό οξύ που είναι δραστικό αντισηπτικό. Βιολογικό προϊόν, θησαυρός υγείας και δύναμης. Προέρχεται από το νέκταρ που μαζεύουν οι μέλισσες από τους κάλυκες των διαφόρων λουλουδιών ή από τις εκκρίσεις μελιτοφόρων δένδρων ή εντόμων. Με την επίδραση των γαστρικών υγρών και ενζύμων, καθώς και διαφόρων διεργασιών του εντόμου μετουσιώνεται πλήρως και τελικά μετατρέπεται σε αυτό το πολύτιμο προϊόν, το μέλι.

36 Βασιλικός πολτός

37 Η τροφή που παράγουν οι νεαρές εργάτριες μέλισσες και χρησιμεύει για την διατροφή της βασίλισσας. Η γεύση του είναι υπόξινη, στυφή και το χρώμα του υποκίτρινο – λευκό. Βοηθά στη ρύθμιση του ανθρώπινου οργανισμού. Είναι η πλουσιότερη υγιεινή τροφή της φύσης. Επιδρά θετικά στο μεταβολισμό, στην ανάπτυξη και τη μακροζωία. Ανανεώνει τα κύτταρα, αναζωογονεί καταβεβλημένους, ταλαιπωρημένους και ηλικιωμένους οργανισμούς. Αυξάνει τις σωματικές και πνευματικές δυνάμεις. Ένα κουταλάκι το πρωί κάτω από τη γλώσσα προ του φαγητού, είναι αρκετό για να δείτε τις ευεργετικές του ιδιότητες στον οργανισμό σας.

38 γύρη

39 Πλούσια πηγή πρωτεϊνών, βιταμινών και μεταλλικών στοιχείων με αξιόλογη θρεπτική και βελτιωτική επίδραση στον ανθρώπινο οργανισμό. Επιδρά στις εσωτερικές λειτουργίες του ανθρώπου, στη σύνθεση του αίματος και στον ψυχισμό, συντελεί στην άμεση ενίσχυση των δυνάμεων, στην ταχύτερη ανάπτυξη των ασθενικών παιδιών και στην βελτιωμένη πνευματική λειτουργία. Η κατανάλωσή της βελτιώνει θεαματικά την αντοχή σε μαθητές, αθλητές και ηλικιωμένους. Η Γύρη συνιστάται επίσης και στα διάφορα προβλήματα υγείας (έλκος δωδεκαδάκτυλου, προστάτης, ηπατικές διαταραχές, αναιμία, διαβήτης, αρτηριοσκλήρωση, ανορεξία) και έχει αντιβιοτική δράση.

40 πρόπολη

41 Ρητινώδης κολλητική ουσία που συλλέγουν οι μέλισσες από διάφορα φυτά, την εμπλουτίζουν με κερί, γύρη και άλλες ουσίες και τη χρησιμοποιούν για να απολυμάνουν το εσωτερικό της φωλιάς τους. Έχει βακτηριοστατικές και βακτηριοκτόνες ιδιότητες. Χρησιμοποιείται για τη θεραπεία τραυμάτων των αναπνευστικών οργάνων, της στοματικής κοιλότητας, και άλλων περιοχών του ανθρώπινου σώματος, κατά του χρόνιου κνησμού, για τη θεραπεία της τοπικής κοκκινίλας, της φαρυγγίτιδας, των μυκητιάσεων και λοιπών προβλημάτων.

42 Σαπούνι από πρόπολη και κερί

43 κερί

44

45 Εκκρίνεται σε λέπια από τους κηρογόνους αδένες της μέλισσας που βρίσκονται στο θώρακά της και το πλάθει με τα πόδια και τις σιαγόνες της χτίζοντας την κηρήθρα. Εκτός από τα κεριά και τις λαμπάδες, το βρίσκουμε σε καλλυντικά, κρέμες, αλοιφές, φαρμακευτικά σκευάσματα, βερνίκια, γυαλιστικά αυτοκινήτων και επίπλων, φίλτρα τσιγάρων. Το κερί με το οποίο οι μέλισσες σφραγίζουν το ώριμο μέλι έχει αντιβιοτικές ουσίες και παρουσιάζει αξιόλογη θεραπευτική δράση σε στοματικά προβλήματα και προβλήματα του άνω αναπνευστικού.

46 δηλητήριο

47 επικονίαση

48 δηλητήριο Χρησιμοποιείται από τη φαρμακοβιομηχανία για την παραγωγή σκευασμάτων για τη θεραπεία αρθρίτιδων, ρευματικών παθήσεων και άλλα. Έρευνες αναφέρουν ότι μπορεί ακόμα να θεραπεύει τη σκλήρυνση κατά πλάκας, τις νευρομυαλγίες, το γαστρικό έλκος, την αρτηριοσκλήρωση κ.α. Σε άτομα με καρδιοπάθειες, αρρώστιες του κυκλοφοριακού, των νεφρών και φυσικά αλλεργικά, ένα κέντρισμα μπορεί να αποβεί μοιραίο.

49 Φτιάχνω νόστιμα, μελάκια, ρουφώντας νέκταρ λουλουδιών. Δίνω δύναμη, ζωντάνια στην υγεία των παιδιών. Θα με βρεις εκεί σιμά, όπου χρώμα, μυρωδιά. Να δουλεύω με μεράκι, σαν καλή, πιστή κυρά. Για να έχετε μελάκι και τη γύρη και κεράκι Για να έχετε πολτό, όλοι εσείς που αγαπώ!!!

50 Τέλος ………….


Κατέβασμα ppt "Μελισσούλα κάνε μέλι. Μεθυστικό άρωμα Ωραία που μυρίζει!"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google