Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Αντρέας Ξενοφώντος Δημοτικό Σχολείο Αγίας Μαρίνας Τάξη : Δ 1 2015-2016.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Αντρέας Ξενοφώντος Δημοτικό Σχολείο Αγίας Μαρίνας Τάξη : Δ 1 2015-2016."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Αντρέας Ξενοφώντος Δημοτικό Σχολείο Αγίας Μαρίνας Τάξη : Δ 1 2015-2016

2  Είναι ένα στρώμα αεριών το οποίο προστατεύει την γη από τον ήλιο, μειώνοντας την ηλιακή του δύναμη του.  Βρίσκεται στην στρατόσφαιρα.  Βρίσκεται πάνω από τον Νότιο Πόλο στην Ανταρτική και στην Αρκτική.

3  Δεν είναι κανονική τρύπα.  Είναι στρώμα αερίων το οποίο μειώνεται και γίνεται πιο λεπτό στο πάχος του και δεν προλαμβάνει να μείωση την δύναμη του ήλιου και να φιλτράρει της ακτίνες του. Έτσι ο ήλιος είναι πιο καυτός.

4 Διάφορα αέρια και καυσαέρια που χρησιμοποιούμε καθημερινά μεγαλώνουν την τρύπα του όζοντος.  Τα καυσαέρια των αυτοκινήτων.  Τα αέρια που έχουν τα ψυγεία, τα κλιματιστικά και οι πυροσβεστήρες.  Τα χημικά σπρέι και τα καυσαέρια από εργοστάσια και πολλά άλλα.

5  Ο δυνατός ήλιος προκαλεί αρκετές κακές ασθένειες στο σώμα μας και στα μάτια μας.  Ο πλανήτης μας θερμαίνεται πολύ και αυτό κάνει τους πάγους στην Ανταρτική και την Αρκτική να λιώνουν.  Όταν λιώνουν οι πάγοι αυξάνεται το νερό στην Θάλασσα και πολλές χώρες ( που έχουν θάλασσα γύρο τους ) και νησιά κινδυνεύουν να βυθιστούν.  Λόγο του ζεστού ήλιου σε πολλές περιοχές θα εξατμιστεί το νερό και θα έχουμε ξηρασία.

6

7  Μπορούμε να φροντίσουμε να χρησιμοποιούμαι ηλιακά και ηλεκτρικά αυτοκίνητα και όχι με βενζίνη.  Μπορούμε να αρχίσουμε να ανακυκλώνουμε και να φροντίζουμε την φύση να μένει πάντα καθαρή.  Να φυτέψουμε πολλά δέντρα και να φροντίζουμε τα δάση μας να είναι πάντα καθαρά και ασφαλές. Αφού τα δέντρα καθαρίζουν τον αέρα από τα καυσαέρια και δίνουν οξυγόνο.

8


Κατέβασμα ppt "Αντρέας Ξενοφώντος Δημοτικό Σχολείο Αγίας Μαρίνας Τάξη : Δ 1 2015-2016."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google