Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ Κωνσταντίνος Μαλλιώρης Δ’1. Τι συμβαίνει στον πλανήτη μας; Το κλίμα είναι οι συνήθεις καιρικές συνθήκες που επικρατούν σε μια περιοχή.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ Κωνσταντίνος Μαλλιώρης Δ’1. Τι συμβαίνει στον πλανήτη μας; Το κλίμα είναι οι συνήθεις καιρικές συνθήκες που επικρατούν σε μια περιοχή."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ Κωνσταντίνος Μαλλιώρης Δ’1

2 Τι συμβαίνει στον πλανήτη μας; Το κλίμα είναι οι συνήθεις καιρικές συνθήκες που επικρατούν σε μια περιοχή για μεγάλο χρονικό διάστημα. Το κλίμα στον πλανήτη μας δεν ήταν ποτέ σταθερό, όμως τις τελευταίες δεκαετίες, οι αλλαγές στο κλίμα δεν είναι φυσιολογικές.

3 Αιτίες της κλιματικής αλλαγής Το φαινόμενο του θερμοκηπίου (αέρια κυρίως από τη χρήση καυσίμων κρατάνε τη ζεστασιά του ήλιου κοντά στη γη) Η τρύπα του όζοντος (από αεροζόλ, κλιματιστικές συσκευές, ψυγεία, πυροσβεστήρες, αεροπλάνα κ.ά.) Η μόλυνση της ατμόσφαιρας (κυρίως από εργοστάσια παραγωγής ενέργειας και άλλες βιομηχανίες) Η μόλυνση του νερού (επικίνδυνα υγρά, πλαστικά, αλουμινένια είδη, σκουπίδια, μολύνουν τα υπόγεια ύδατα, λίμνες ποτάμια και θάλασσες) Η μόλυνση του εδάφους (ρύποι στην ατμόσφαιρα, όξινη βροχή, φυτοφάρμακα, λιπάσματα) Η όξινη βροχή (από καυσαέρια αυτοκινήτων/ αεροπλάνων, βιομηχανίες) Η ρύπανση του περιβάλλοντος (όλα τα πιο πάνω και οι τεράστιες ποσότητες σκουπιδιών) Η ραδιενεργός ρύπανση (από πυρηνικά απόβλητα και πυρηνικά ατυχήματα)

4 Οι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής Η άνοδος της θερμοκρασίας (αύξηση του μέσου όρου της θερμοκρασίας κατά 0,74% βαθμούς Κελσίου και στην Ευρώπη κατά 1 β Κ) Το λιώσιμο των πάγων Η άνοδος της στάθμης της θάλασσας (βύθιση παραθαλάσσιων πόλεων και χωριών και εξαφάνιση νησιών στον Ειρηνικό Ωκεανό) Τα ακραία καιρικά φαινόμενα (φυσικές καταστροφές, ξηρασία, καταιγίδες, πλημμύρες, καύσωνας αναμένεται να είναι συχνότερα και εντονότερα. Η νότια Ευρώπη αναμένεται να ερημοποιηθεί) Η απώλεια της βιοποικιλότητας (καταστροφή δασών, εξαφάνιση ειδών ζώων, αύξηση θερμοκρασίας της Μεσογείου, θα επηρεαστεί η αλιεία) Τα προβλήματα στην ανθρώπινη υγεία (αύξηση λοιμώξεων και καρκίνου)

5 Τι κάνουμε για να σώσουμε τη γη Αλλάζουμε συνήθειες για εξοικονόμηση ενέργειας (Σβήνουμε τα φώτα, οικονομικοί λαμπτήρες, ηλεκτρικές συσκευές σε αναμονή, φόρτιση κινητών τηλεφώνων, οικιακές ηλεκτρικές συσκευές ενεργειακής κλάσης Α και Α+, μαγειρεύουμε έξυπνα, σωστή χρήση ψυγείου, ρύθμιση θερμοστάτη θέρμανσης, μόνωση σπιτιού (θερμομόνωση ταράτσας, διπλά τζάμια)) Αλλάζουμε συνήθειες για προστασία του περιβάλλοντος (Περπατάμε, ανακυκλώνουμε, δεν ξοδεύουμε άσκοπα νερό, εντοπίζουμε διαρροές νερού, καθαρίζουμε τις παραλίες, φυτεύουμε δέντρα και φυτά, υιοθετούμε ένα ζωάκι υπό εξαφάνιση)

6

7 Η Παγκόσμια Διάσκεψη για την Κλιματική Αλλαγή στο Παρίσι Συμβαίνει τώρα. Λαμβάνουν μέρος 40.000 εκπρόσωποι από 195 χώρες, ανάμεσα τους και 146 αρχηγοί κρατών. Ο βασικός στόχος είναι οι χώρες να φθάσουν σε μια συμφωνία και να δεσμευτούν ότι θα λάβουν τα απαραίτητα μέτρα για μείωση των ρύπων στην ατμόσφαιρα, έτσι ώστε να σταματήσει η επικίνδυνη αύξηση της θερμοκρασίας. Τα τελευταία 5 χρόνια ήταν τα 5 πιο ζεστά χρόνια. Η μεγαλύτερη ρύπανση στην ατμόσφαιρα προκαλείται από την Κίνα και η επόμενη μεγαλύτερη από την Αμερική. Αν δεν συμφωνήσουν αυτές οι 2 χώρες να μειώσουν τους ρύπους τους η προσπάθεια δεν θα πετύχει.


Κατέβασμα ppt "ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ Κωνσταντίνος Μαλλιώρης Δ’1. Τι συμβαίνει στον πλανήτη μας; Το κλίμα είναι οι συνήθεις καιρικές συνθήκες που επικρατούν σε μια περιοχή."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google