Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΑΣΦΑΛΕΙΣ ΜΕΘΟΔΟΙ ΕΡΓΑΣΙΑΣ.  Τι πιστεύετε πρέπει να κάνουμε ώστε να είναι ασφαλής ο χειρισμός του εξοπλισμού μας ;

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΑΣΦΑΛΕΙΣ ΜΕΘΟΔΟΙ ΕΡΓΑΣΙΑΣ.  Τι πιστεύετε πρέπει να κάνουμε ώστε να είναι ασφαλής ο χειρισμός του εξοπλισμού μας ;"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΑΣΦΑΛΕΙΣ ΜΕΘΟΔΟΙ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

2  Τι πιστεύετε πρέπει να κάνουμε ώστε να είναι ασφαλής ο χειρισμός του εξοπλισμού μας ;

3 Για να χειριζόμαστε με ασφάλεια τον εξοπλισμό πρέπει :  Να διαβάζουμε προσεχτικά και να ακολουθούμε τις οδηγίες λειτουργίας του κάθε εξοπλισμού που χρησιμοποιούμε.  Να γνωρίζουμε πως να προκαλούμε διακοπή της παροχής ρεύματος σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης.  Να αποφεύγουμε να συνδέουμε μηχανήματα με πρίζες των οποίων εξέχουν τα καλώδια.

4  Να προγραμματίζουμε συχνούς ελέγχους και συντηρήσεις του εξοπλισμού.  Να γίνεται αμέσως αναφορά για εξοπλισμό ο οποίος είναι σπασμένος ή παρουσιάζει κάποιο πρόβλημα.  Να ελέγχουμε ότι τα επικίνδυνα μέρη των μηχανών έχουν προστατευτικά όπως οι χαρτοκοπτικές μηχανές.

5  Να τοποθετούμε τον εξοπλισμό προσεχτικά πάνω στα τραπέζια και γραφεία.  Να χρησιμοποιούμε ειδικό καροτσάκι όταν μεταφέρουμε βαρύ εξοπλισμό και μηχανές. Έτσι είδους εξοπλισμού αποφεύγουμε να τον σηκώνουμε με τα χέρια από το πάτωμα.

6  Να προσέχουμε όταν κάνουμε αρχειοθέτηση στα ειδικά ντουλάπια ώστε να μην υπάρχει κίνδυνος να πέσει το επίπλο από κάποιο βαρυφορτωμένο συρτάρι ( ειδικά αυτά που είναι πάνω ψηλά ) ή να εμποδίζουν τα συρτάρια στην διακίνηση του διαδρόμου.  Να χρησιμοποιούμε σκάλα και όχι καρέκλες κλπ όταν θέλουμε να πάρουμε κάποιο αντικείμενο το οποίο βρίσκεται ψηλά.

7 Τι πιστεύετε πρέπει να προσέξουμε ώστε τα κτίρια και γραφεία στα οποία εργαζόμαστε να είναι ασφαλή ; 

8 Σίγουρα πρέπει το κτίριο να έχει πολεοδομική άδεια η οποία σημαίνει πως έχουν ελεγχθεί τα αρχιτεκτονικά και στατικά σχέδια από την κυβέρνηση και εγκρίθηκε για δόμηση.

9 Για να είναι ασφαλή τα γραφεία πρέπει :  Το σχεδιάγραμμα των γραφείων πρέπει να γίνεται με τέτοιο τρόπο ώστε να μειώνονται οι κινδύνοι ατυχημάτων.  Να τοποθετούμε τα έπιπλα και τον εξοπλισμό σε σωστές και ασφαλείς θέσεις.  Να βεβαιωνόμαστε ότι οι διαδρόμοι, οι σκάλες κλπ είναι ασφαλή και δεν υπάρχουν εμπόδια όπως κουτιά, έπιπλα.  Κάνουμε ειδικές ρυθμίσεις για να ζεσταίνουμε νερό ή να φτιάχνουμε ζεστά ποτά δηλαδή μακριά από μηχανήματα.

10 Πρέπει να προσέχουμε :  Όλες οι εξόδοι κινδύνου να είναι καθαρές από εμπόδια και να είμαστε βέβαιες πως είναι άμεσα διαθέσιμες σε περίπτωση ανάγκης.  Να είμαστε έτοιμες και σίγουρες για το τι πρέπει να κάνουμε σε περίπτωση που ξεσπάσει φωτιά.

11  Να μην επιτρέπουμε το κάπνισμα σε χώρους που υπάρχει κίνδυνος να ξεσπάσει φωτιά.  Να βεβαιωνόμαστε πως εύφλεκτα και επικίνδυνα υλικά αποθηκεύονται σε χώρους που είναι ασφαλή και προστατεύονται από φωτιά όπως μεταλλικά ντουλάπια κλπ.  Να επιμένουμε υλικά τα οποία μπορούν εύκολα να αρπάξουν φωτιά, να μην πετάγονται σε συνηθισμένους καλάθους αχρήστων αλλά σε ειδικούς καλάθους οι οποίοι αδειάζονται τακτικά. 

12  Να είμαστε σίγουρες πως γίνεται συχνός έλεγχος στους συναγερμούς για πυρκαγιές και στους πυροσβεστήρες.  Να προγραμματίζουμε τακτικά δοκιμαστική άσκηση για περιπτώσεις φωτιάς για το προσωπικό της εταιρίας

13 Σε περίπτωση που ξεσπάσει φωτιά :  Πρέπει να ξέρουμε πως να ενεργοποιούμε τον συναγερμό για φωτιά ώστε να ειδοποιηθεί ολόκληρο το κτίριο και οι συναδέλφοι μας.  Σε περίπτωση που χρειαστεί, πώς να χρησιμοποιούμε μεθόδους κατάσβεσης της φωτιάς.  Να γνωρίζουμε το σημείο συγκέντρωσης έξω από το κτίριο.  Να ξέρουμε ποιά είναι η πιο ασφαλής, σύντομη και εύκολη διαδρομή για το σημείο συγκέντρωσης και ποιές άλλες διαδρομές μπορούν να χρησιμοποιηθούν αν αυτή η έξοδος δεν είναι προσβάσιμη.

14  Αν τα ρούχα κάποιου έχουν πάρει φωτιά, τον τυλίγουμε με κουβέρτα, χαλί ή κάποιο παρόμοιο υλικό και τον ξαπλώνουμε στο πάτωμα για να αποτρέψουμε τις φλόγες να φτάσουν στο κεφάλι του.  Αν παρατηρήσουμε πως καίγονται ηλεκτρικά καλώδια, κλείνουμε την παροχή ρεύματος πρώτα και μετά αντιμετωπίζουμε την φωτιά.

15  Κλείνουμε την πόρτα και αν μπορούμε, και τα παράθυρα του δωματίου στο οποίο έχει ξεσπάσει φωτιά.  Έχουμε πάντα κλειστές τις πόρτες όπου έχει ξεσπάσει φωτιά στον χώρο εκτός και αν δώσει οδηγίες η πυροσβεστική να μείνουν ανοικτές με ειδικό μηχάνημα.

16  Τι πίστευετε είναι χρήσιμο να γνωρίζετε για πρώτες βοήθειες και γιατί ;

17 Πρέπει να αντιλαμβανόμαστε την ανάγκη για συνεχή ασφάλεια και να ξέρουμε :  Πώς να ειδοποιούμε τον ειδικό για πρώτες βοήθειες του γραφείου σε περίπτωση που βρεθούμε αντιμέτωπες με κάποιο ατύχημα ή αρρώστια.  Πού φυλάγονται τα κουτιά και γενικώς ότι μπορεί να χρειαστούμε για παροχή πρώτων βοηθειών.  Πώς να ειδοποίησουμε άμεσα γιατρό ή ασθενοφόρο σε περίπτωση σοβαρού ατυχήματος ή αρρώστιας.

18  Πώς να βοηθήσουμε ένα άτομο το οποίο έχει τραυματιστεί δηλαδή :  Βοηθάμε να νιώθει άνετα ( αλλά δεν μετακινούμε τον τραυματία χωρίς να γνωρίζουμε ποιό είναι το πρόβλημα ).  Βεβαιωνόμαστε πως μπορεί να αναπνεύσει άνετα με το να φροντίζουμε να μπαίνει καθαρός αέρας στο δωμάτιο και να μην έχει πολυκοσμία.  Αποσυνδέουμε ότι ηλεκτρικό κρατάει για να αποφύγουμε ηλεκτροπληξία.  Κρατάμε ζεστό τον τραυματία με κουβέρτες ή παλτά κλπ για να φροντίσουμε το σοκ που έχει υποστεί.

19  Να γνωρίζουμε πως η παροχή πρώτων βοήθειων πρέπει να γίνεται από άτομα που έχουν κάνει εκπαίδευση σε αυτό το θέμα.  Πως πρέπει να συμπληρώνουμε ειδική αναφορά / φόρμα της εταιρίας περιγράφοντας το ατύχημα και ότι άλλο ζητηθεί με βάση τους κανονισμούς της κάθε εταιρίας.

20 Τι εννοούμε όταν μιλάμε για μονάδες οπτικής παρουσίασης ;

21 Οι μονάδες οπτικής παρουσίασης βρίσκονται σχεδόν σε όλες τις δουλειές και κυρίως τις γραφειακές. Χρησιμοποιούνται για δουλειές γραφείου όπως αυτή της γραμματέως αλλά και για άλλες δουλειές όπου δημιουργούνται σχέδια όπως οι αρχιτέκτονες, οι πολιτικοί μηχανικοί, οι σχεδιαστές ιστοσελιδών κλπ.

22 Το πλέον κοινό όνομα είναι ηλεκτρονικοί υπολογιστές οι οποίοι έχουν αντικαταστήσει τις γραφομηχανές, τις υπολογιστικές κλπ. Όποιος όρος και αν χρησιμοποιηθεί σημαίνει το ίδιο μηχάνημα το οποίο αποτελείται από πληκτρολόγιο και οθόνη. ΄

23 Τι προβλήματα πιστεύετε μπορεί να προκαλέσει η χρήση αυτού του εξοπλισμού ;

24 Η χρήση αυτού του εξοπλισμού δηλαδή των μονάδων οπτικής παρουσίασης, ηλεκτρονικών υπολογιστών κλπ μπορούν να προκαλέσουν πολλά προβλήματα όπως :  Κούραση και πρόβλημα στην όραση από την λάμψη και αντανάκλαση της οθόνης.

25 Πώς μπορεί να αποφευχθεί ; Κάνουμε συχνά μικρά διαλείμματα, προσέχουμε να μην είναι η οθόνη σε πολύ φωτεινό δωμάτιο όπου δημιουργούνται πολλές αντανακλάσεις, αποφεύγουμε να κοιτάμε κατευθείαν σε πολύ φωτεινά παράθυρα ή φώτα, να χρησιμοποιούμε ειδικό φωτισμό ο οποίος έχει δημιουργηθεί συγκεκριμένα για αυτούς τους εξοπλισμούς,

26 κρατάμε την οθόνη καθαρή χωρίς σκόνη και αποτυπώματα, μετακινούμε την οθόνη ή το γραφείο για να αποφύγουμε αντανακλάσεις, βάζουμε ειδικό φίλτρο οθόνης, αν έχουμε πρόβλημα όρασης ήδη συμβουλευόμαστε τον γιατρό μας για αλλαγές που μπορεί να χρειαστούμε στα γυαλιά όρασης ή τους φακούς επαφής.

27  Άγχος το οποίο προκαλείται από βαρεμάρα και αργή λειτουργία του υπολογιστή. Πώς μπορεί να αποφευχθεί ; Ποικιλία καθήκοντων και ολοκλήρωση διαφόρων εργασιών στο ενδιάμεσο μπορεί να βοηθήσει.

28  Κούραση στάσης. Πώς μπορεί να αποφευχθέι ; Χρησιμοποιούμε ευπροσάρμοστες καρέκλες στις οποίες μπορούμε να αλλάξουμε το ύψος, το στήσιμο κλπ ώστε να βρούμε αυτό που μας ταιριάζει περισσότερο, υιοθετούμε άνετη και ξεκούραστη στάση όταν πληκτρολογούμε, προσαρμόζουμε το πληκτρολόγιο και την οθόνη με τέτοιο τρόπο ώστε να καλύπτει τις δικές μας ανάγκες.

29  Τρεμόσβυσμα Οθόνης. Πώς μπορεί να αποφευχθεί ; Αναπροσαρμόζουμε τα καλώδια, κάνουμε έλεγχο των ρυθμίσεων της οθόνης, στέλνουμε την οθόνη τακτικά για συντήρηση.

30  Δυσάρεστο περιβάλλον γραφείου Πώς μπορεί να αποφευχθει ; Χώρος : φροντίζουμε να έχουμε αρκετό χώρο και να μπορούμε να κινούμε χέρια και πόδια άνετα χωρίς να πρέπει να κάνουμε δύσκολες κινήσεις για να πάρουμε κάτι που χρειαζόμαστε. Εξαερισμός / φωτισμός / θερμοκρασία : φροντίζουμε να είναι σε επίπεδα που να μας κάνουν να νιώθουμε άνετα ενώ δουλεύουμε και ειδικά λόγω του ότι ο ηλεκτρισμός ξηραίνει την ατμόσφαιρα προσέχουμε να γίνεται παροχή καθαρού αέρα στο γραφείο. Ήχος : σκεφτόμαστε τρόπους ηχομόνωσης αν ο ήχος μας ενοχλεί ή μας αποσπά την προσοχή.


Κατέβασμα ppt "ΑΣΦΑΛΕΙΣ ΜΕΘΟΔΟΙ ΕΡΓΑΣΙΑΣ.  Τι πιστεύετε πρέπει να κάνουμε ώστε να είναι ασφαλής ο χειρισμός του εξοπλισμού μας ;"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google