Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Β' ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΙΔΑΛΙΟΥ  Κυριακη Καλλη στ'2  Σοφια Ξυνιστερη στ'2.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Β' ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΙΔΑΛΙΟΥ  Κυριακη Καλλη στ'2  Σοφια Ξυνιστερη στ'2."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1

2 Β' ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΙΔΑΛΙΟΥ  Κυριακη Καλλη στ'2  Σοφια Ξυνιστερη στ'2

3 ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ Το β' Δημοτικο σχολειο Ιδαλιου στεγαζεται στο χωριο Δαλι και βρισκεται ακριβως διπλα απο τον λοφο οπου υπηρχε το Αρχαιο Ιδαλιο.

4 Το Β΄ Δημοτικό Σχολείο Ιδαλίου ιδρύθηκε το 1969. Τον πρώτο χρόνο λειτουργίας του το σχολείο φιλοξένησε περίπου 200 μαθητές κατανεμημένους σε 6 τμήματα. Πρώτος διευθυντής του Σχολείου υπήρξε ο Θεοδόσης Πιέρος. ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ

5 Τα επόμενα χρόνια το σχολείο επεκτάθηκε κτιριακά και είναι σήμερα πλήρως εξοπλισμένο.Φέτος φοιτούν 250 παιδιά κατανεμημένα σε 12 τμήματα, ενώ το διδακτικό προσωπικό αποτελείται από 22 εκπαιδευτικούς.

6 Ίδρυση - Ονομασία Η ιστορία του χωριού ξεκινά κάπου στο 1100 π.Χ. όταν έγινε η ίδρυση του βασιλείου Ιδάλιον από τον βασιλιά Χαλκάνορα. Χαλκάνορα Σύμφωνα με ιστορικούς ο βασιλιάς Χαλκάνωρ καταγόταν από την Πελοποννησιακή πόλη Αμύκλες κοντά στην Σπάρτη και μετά το πέρας του Τρωικού πολέμου πήρε χρησμό να κτίσει την πόλη του εκεί όπου θα ανέτειλε ο ήλιος.ΑμύκλεςΣπάρτηΤρωικού πολέμου  Έτσι προχωρώντας με το στρατό του στην Κύπρο, όταν κατά τις ώρες της αυγής ανέτειλε ο ήλιος κάποιος στρατιώτης αναφώνησε "ιδού άλιον", δηλαδή "είδα τον ήλιο" και έτσι επεκράτησε από τότε η πόλη να ονομάζεται "Ιδάλιον" από την εκφώνηση του στρατιώτη.Ιδάλιον

7 Τοποθεσία Η κωμόπολη Δάλι βρίσκεται στην επαρχία Λευκωσίας και τοποθετείται περίπου στο μέσο της νήσου Κύπρου. Απέχει περίπου 17 χιλιόμετρα νότια από την Λευκωσία και κείται σε πεδινό έδαφος.Λευκωσίας  Ο πυρήνας-κέντρο του χωριού βρίσκεται μεταξύ δύο μικρών οροσειρών οι οποίες περικλείουν την κοιλάδα του ποταμού Γιαλιά. Το χωριό γειτνιάζει στα δυτικά με το Πέρα Χωριό-Νήσου, στα βόρεια με τα χωριά Ποταμιά, Άγιος Σωζόμενος, Γέρι και Λατσιά στα ανατολικά με τα χωριά Λουρουτζίνα και Λύμπια και στα νότια με το χωριό Αλάμπρα. Πέρα Χωριό-ΝήσουΠοταμιάΆγιος ΣωζόμενοςΓέριΛατσιάΛουρουτζίναΛύμπιαΑλάμπρα Το κέντρο του χωριού διασχίζει ο δεύτερος μεγαλύτερος ποταμός της Κύπρου, "Γιαλιάς" ο οποίος οφείλει την ονομασία του στο χωριό, αφού το σημερινό όνομα του είναι η εξέλιξη του παλαιού ο ονόματος του, "Ιδαλίας".

8 Παλαιοτερες φωτογραφιες μαθητων

9 ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΘΗΤΩΝ

10

11

12 ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΑΤΕ


Κατέβασμα ppt "Β' ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΙΔΑΛΙΟΥ  Κυριακη Καλλη στ'2  Σοφια Ξυνιστερη στ'2."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google