Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η φύση είναι το σπίτι μας Γνωρίζω την πανίδα του δάσους Από τους μαθητές του Δ 1.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Η φύση είναι το σπίτι μας Γνωρίζω την πανίδα του δάσους Από τους μαθητές του Δ 1."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Η φύση είναι το σπίτι μας Γνωρίζω την πανίδα του δάσους Από τους μαθητές του Δ 1

2 Μπούφος Ο μπούφος ανήκει στην ίδια κατηγορία με τις κουκουβάγιες. Είναι επιδημητικός και συχνά δεν απομακρύνεται από την περιοχή του, καθ ’ όλη τη διάρκεια της ζωής του. Φωλιάζει συνήθως σε μικρές σπηλιές σε βράχια, αλλά και σε κουφάλες παλιών δέντρων σπανιότερα δε και σε εγκαταλειμμένες φωλιές άλλων πουλιών. Προτιμά κοντά στη περιοχή φωλιάσματος να υπάρχει πυκνή βλάστηση. Ζει μοναχικός. Τρέφεται με μικρά και μεσαίου μεγέθους θηλαστικά ( τρωκτικά, λαγούς, σκαντζόχοιρους ) και πουλιά. Αντώνης Γ., Δήμητρα Σ.,

3 Τσαλαπετεινός Ο τσαλαπετεινός είναι το πιο αναγνωρίσιμο πουλί της Ευρώπης. Έχει εντυπωσιακό λοφίο και με τις άσπρες ρίγες στις καστανές φτερούγες του. Κάνει την εμφάνιση του στην Ελλάδα την άνοιξη, κάθεται όλη την καλοκαιρινή σεζόν και από τα μέσα Σεπτέμβρη προετοιμάζεται για την αναχώρηση του για νότια. Δεν φοβάται ιδιαίτερα τους ανθρώπους, θα το δούμε να πετάει σε χαμηλό ύψος ή να περπατάει αδέξια στο δρόμο ψάχνοντας για την τροφή του με το μακρύ και στενό ράμφος του, όπως έντομα, κάμπιες και σκουλήκια. Είναι ωφέλιμο πουλί για τη γεωργία και θα το δούμε γενικά σε ανοιχτές περιοχές, δηλ. σε αγρούς, βοσκότοπους, λιβάδια, κοντά σε δάση, ακόμη και κοντά σε πόλεις. Κωνσταντίνα Μ.

4 Νυφίτσα Η νυφίτσα είναι ένα μικρό ζώο που ζει στα δάση και τα λιβάδια. Έχει λεπτό και στρογγυλό σώμα, μήκους περίπου 20-30 εκ., στενό κεφάλι, με μεγάλα μαύρα μάτια, μεγάλα στρογγυλά αυτιά και μακρύ λαιμό. Το σώμα της καλύπτεται όλο το χρόνο από κοντό και απαλό τρίχωμα, το οποίο είναι καστανό στη ράχη και λευκό με καφέ κηλίδες στην κοιλιά. Διαθέτει πλήρη οδοντοστοιχία με τέσσερις ισχυρούς κυνόδοντες. Τρέφεται κυρίως με τρωκτικά και αυγά. Αν αιχμαλωτισθεί σε μικρή ηλικία, μπορεί εύκολα να εξημερωθεί και να χρησιμοποιηθεί στο κυνήγι των ποντικών. Στην αρχαία Αθήνα ήταν οικόσιτο. Μανώλης Σ.

5 Το τσακάλι  Το τσακάλι το συναντάμε στην Ελλάδα κυρίως στη Χαλκιδική, στη Σάμο, στην Πελοπόννησο, στη Φωκίδα και στον Εύρο. Είναι απειλούμενο είδος, έχει σκουρόχρωμο τρίχωμα και ζει 8 με 10 χρόνια. Το ύψος του φτάνει το 1 μέτρο.  Αγγελική Φ.

6 Η αλεπού Η αλεπού είναι παμφάγο θηλαστικό και ανήκει στην οικογένεια των κυνιδών. Εξωτερικά μοιάζει με σκύλο, αλλά η ουρά της είναι πιο φουντωτή, το τρίχωμα της πιο πυκνό και το ρύγχος της πιο μακρύ. Είναι γνωστή για την πονηριά της και έχει συνδεθεί με πολλούς μύθους. Ελπίδα Α.

7 Τα βοοειδή Είναι θηλαστικά ζώα. Το αρσενικό λέγεται ταύρος ή βόδι και το θηλυκό αγελάδα. Το μικρό της αγελάδας λέγεται μοσχάρι. Κάποιοι μικροί πληθυσμοί ( που έχουν ξεφύγει από μαντριά ) ζουν ελεύθερα σε δασικές περιοχές. Η αγελάδες εκτρέφονται σε πολλές χώρες, κυρίως για το γάλα, το κρέας και το δέρμα τους. Θοδωρής Δ.

8 Ο λύκος Ο λύκος είναι σαρκοφάγο θηλαστικό της οικογένειας κυνιδών. Έχει ύψος 80-90 εκ., μήκος του 1,5 μ. και βάρος 40- 50 κιλά. Είναι κοινωνικό ζώο και ζει σε αγέλες. Το χρώμα του ποικίλει ανάλογα με την εποχή και τον τόπο που ζει. Ο αρχηγός της αγέλης είναι το κυρίαρχο αρσενικό. Στην Ελλάδα συναντάμε λύκους, στη Μακεδονία και την Ήπειρο. Μπάμπης Τ., Δημήτρης Μ., Δημήτρης Β.,


Κατέβασμα ppt "Η φύση είναι το σπίτι μας Γνωρίζω την πανίδα του δάσους Από τους μαθητές του Δ 1."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google