Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΥΓΙΕΙΝΗ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ, ΤΩΝ ΤΡΟΦΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΥΓΙΕΙΝΗ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ, ΤΩΝ ΤΡΟΦΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΥΓΙΕΙΝΗ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ, ΤΩΝ ΤΡΟΦΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ

2 ΣΤΟΧΟΙ Μετά το πέρας του μαθήματος ο μαθητής να : Αντιλαμβάνεται τη σημασία της υγιεινής στην Ξενοδοχειακή και Επισιτιστική βιομηχανία. Αναφέρει και εφαρμόζει κανόνες υγιεινής του προσωπικού. Περιγράφει τη στολή του προσωπικού της κουζίνας. Αναφέρει και εφαρμόζει κανόνες υγιεινής των τροφίμων. Αναφέρει και εφαρμόζει κανόνες υγιεινής της κουζίνας. Αναγνωρίζει και χρησιμοποιεί σωστά τα υλικά και μέσα καθαρισμού. Χειρίζεται σωστά τα σκυβαλοδοχεία και τα σκύβαλα.

3 Η ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΣΤΟΛΗΣ ΤΟΥ ΜΑΓΕΙΡΑ ΕΧΕΙ ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ. ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ. ΕΛΑΤΤΩΝΕΙ ΤΗΝ ΜΕΤΑΔΟΣΗ MΙΚΡΟΒΙΩΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΜΕΙΩΝΕΙ ΤΙΣ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΕΣ ΤΡΟΦΙΚΗΣ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΣΗΣ. ΜΕΡΗ ΤΗΣ ΣΤΟΛΗΣ ΤΟΥ ΜΑΓΕΙΡΑ

4 Η ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΜΕ ΤΟ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΖΟΥΜΕ ΑΥΣΤΗΡΗ ΥΓΙΕΙΝΗ ΜΕΙΩΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΕΣ ΤΡΟΦΙΚΗΣ ΔΗΛΗΤΗΤΡΙΑΣΗΣ. ΤΑ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΧΕΙΡΙΖΟΝΤΑΙ, ΠΑΡΑΓΟΥΝ, ΑΠΟΘΗΚΕΥΟΥΝ, ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ, ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΣΕΡΒΙΡΟΥΝ ΦΑΓΗΤΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΤΑ ΣΩΣΤΑ ΜΕΤΡΑ ΥΓΙΕΙΝΗΣ.

5 ΥΓΙΕΙΝΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ: Ο ΜΑΓΕΙΡΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΞΕΚΟΥΡΑΣΤΟΣ, ΕΥΔΙΑΘΕΤΟΣ ΚΑΙ ΕΤΟΙΜΟΣ ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ. ΚΑΘΑΡΗ ΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΥΓΙΕΙΝΗ (ΜΑΛΛΙΑ, ΧΕΡΙΑ, ΝΥΧΙΑ)

6 ΥΓΙΕΙΝΗ ΤΡΟΦΩΝ: ΤΑ ΦΑΓΗΤΑ ΝΑ ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΣΕ KΑΘΑΡΑ ΣΚΕΥΗ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΛΥΠΤΟΝΤΑΙ. ΣΩΣΤΗ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ( ΤΟ ΖΕΣΤΟ ΖΕΣΤΟ, ΤΟ ΚΡΥΟ ΚΡΥΟ) ΣΚΕΠΑΣΜΕΝΑ ΣΤΑ ΨΥΓΕΙΑ ΚΑΘΑΡΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ ΩΜΕΣ ΤΡΟΦΕΣ ΝΑ ΜΗΝ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΕ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΨΗΜΕΝΕΣ

7 ΥΓΙΕΙΝΗ ΚΟΥΖΙΝΑΣ: ΚΑΘΑΡΑ ΠΑΤΩΜΑΤΑ. ΚΑΛΟΣ ΑΕΡΙΣΜΟΣ, ΑΡΚΕΤΟΣ ΦΩΤΙΣΜΟΣ. ΟΙ ΑΠΟΘΗΚΕΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΑΡΕΣ, ΣΥΓΥΡΙΣΜΕΝΕΣ. ΕΝΤΟΜΟΚΤΟΝΑ ΜΕ ΜΕΤΡΟ ΚΑΙ ΠΡΟΣΟΧΗ.

8 ΕΙΔΗ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ. ΥΓΡΟ ΣΑΠΟΥΝΙ ΑΠΟΡΡΥΠΑΝΤΙΚΗ ΣΚΟΝΗ ΣΦΟΥΓΓΑΡΙΑ ΠΕΤΣΙΑ ΣΚΟΥΠΑ ΦΤΥΑΡΑΚΙ ΣΦΟΥΓΓΑΡΟΠΑΝΟ (ΦΛΟΚΚΟΣ)

9 ΜΕΤΡΑ ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΟΣΟ ΑΦΟΡΑ ΤΑ ΣΚΥΒΑΛΑ ΤΑ ΣΚΥΒΑΛΛΟΔΟΧΕΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΟΥΝΤΑΙ ΚΑΘΑΡΑ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΥΜΑΙΝΟΝΤΑΙ. ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΚΑΛΥΜΕΝΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΠΑΝΤΑ ΠΛΑΣΤΙΚΗ ΣΑΚΚΟΥΛΑ.

10 ΣΤΟΧΟΙ Μετά το πέρας του μαθήματος ο μαθητής να : Αντιλαμβάνεται τη σημασία της υγιεινής στην Ξενοδοχειακή και Επισιτιστική βιομηχανία. Αναφέρει και εφαρμόζει κανόνες υγιεινής του προσωπικού. Περιγράφει τη στολή του προσωπικού της κουζίνας. Αναφέρει και εφαρμόζει κανόνες υγιεινής των τροφίμων. Αναφέρει και εφαρμόζει κανόνες υγιεινής της κουζίνας. Αναγνωρίζει και χρησιμοποιεί σωστά τα υλικά και μέσα καθαρισμού. Χειρίζεται σωστά τα σκυβαλοδοχεία και τα σκύβαλα.


Κατέβασμα ppt "ΥΓΙΕΙΝΗ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ, ΤΩΝ ΤΡΟΦΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google