Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Ετικέτες Οι μαθητές μας δημιουργούν ετικέτες ποιότητας !!! Δ΄ τάξη Σχ. έτος: 2015-16 Συντονίστρια εκπ/κός: Μαντικού Σταματία Υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί διαχείρισης.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Ετικέτες Οι μαθητές μας δημιουργούν ετικέτες ποιότητας !!! Δ΄ τάξη Σχ. έτος: 2015-16 Συντονίστρια εκπ/κός: Μαντικού Σταματία Υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί διαχείρισης."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Ετικέτες Οι μαθητές μας δημιουργούν ετικέτες ποιότητας !!! Δ΄ τάξη Σχ. έτος: Συντονίστρια εκπ/κός: Μαντικού Σταματία Υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί διαχείρισης ομάδων: Καρβούνη Ευαγγελία Λιβανίου Ευαγγελία

2 Τροποποίηση (CEE) αρ.136/66/CEE του Συμβουλίου της 22 ης Σεπτεμβρίου 1966 «κοινή οργάνωσης της αγοράς στον τομέα των λιπαρών ουσιών» Πρώτο κείμενο που καθορίζει τις ονομασίες και τους ορισμούς των ελαιολάδων στο στάδιο του εμπορίου (άρθρο 35 και 35β και Παράρτημα) Βασικοί ευρωπαϊκοί κανονισμοί Αναφορές Περιεχόμενο σχετικό με το ελαιόλαδο

3 Αναφορές  Τροποποίηση (CEE) αρ.2568/91 της Επιτροπής της 11 ης Ιουλίου 1991 «σχετικά με τα χαρακτηριστικά των ελαιολάδων και των διαφόρων μεθόδων ανάλυσης» Ημερομηνία δημοσίευσης της τελευταίας έκδοσης των μετατροπών: 1 η Ιανουαρίου 2008  Ορίζει τα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά των ελαιολάδων όπως ορίζει η τροποποίηση ν. 136/66/CEE, τις ονομασίες και τους ορισμούς. Περιγράφει τις μεθόδους ανάλυσης, δίνει το σχετικό λεξιλόγιο με τα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά και περιγράφει τη διαδικασία εκτίμησης για την ταξινόμηση των λαδιών. Περιεχόμενο σχετικό με το ελαιόλαδο

4  Τροποποίηση (CEE) αρ. 2913/92 του Συμβουλίου της 12 ης Οκτωβρίου 1992 «σχετικά με τον κώδικα δασμών της Ένωσης»  Ημερομηνίας δημοσίευσης της τελευταίας έκδοσης των μετατροπών: 1 η Ιανουαρίου 2017  Ορίζει τους συμβατικούς κανόνες περιγραφής της προέλευσης ενός λαδιού που προέρχεται από Τρίτη χώρα (άρθρα 22-26) Αναφορές Περιεχόμενο σχετικό με το ελαιόλαδο

5  Τροποποίηση (CEE) αρ.1019/2002 της Επιτροπής της 13 ης Ιουνίου 2002 «σχετικά με τον κανονισμό εμπορίου του ελαιολάδου»  Ορίζει τις επιλογές συσκευασίας, τις ετικέτες, την οργάνωση των ελέγχων σε κάθε κράτος- μέλος. Σημείωση: Τα πρωτότυπα κείμενα, τις τροποποιήσεις και τα τελικά κείμενα μπορείτε να τα δείτε στην ιστοσελίδα Αναφορές Περιεχόμενο σχετικό με το ελαιόλαδο

6 Οι μαθητές μας αφού ενημερώθηκαν για τις ευρωπαϊκές οδηγίες, που αφορούν την ορθή επιλογή ελαιόλαδου δημιούργησαν δικές τους ετικέτες ποιότητας δίνοντας το δικό τους στίγμα.

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18


Κατέβασμα ppt "Ετικέτες Οι μαθητές μας δημιουργούν ετικέτες ποιότητας !!! Δ΄ τάξη Σχ. έτος: 2015-16 Συντονίστρια εκπ/κός: Μαντικού Σταματία Υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί διαχείρισης."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google