Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Κεφ. 35 Τα κράτη της Ασίας. Ρωσία Καζακστάν Μογγολία Κίνα Ινδία Πακιστάν Αφγανιστάν Ουζμπεκιιστάν Τουρκμενιστάν Κιργιστάν Τατζικιστάν Νεπάλ Μπαγκλαντές.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Κεφ. 35 Τα κράτη της Ασίας. Ρωσία Καζακστάν Μογγολία Κίνα Ινδία Πακιστάν Αφγανιστάν Ουζμπεκιιστάν Τουρκμενιστάν Κιργιστάν Τατζικιστάν Νεπάλ Μπαγκλαντές."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Κεφ. 35 Τα κράτη της Ασίας

2

3 Ρωσία Καζακστάν Μογγολία Κίνα Ινδία Πακιστάν Αφγανιστάν Ουζμπεκιιστάν Τουρκμενιστάν Κιργιστάν Τατζικιστάν Νεπάλ Μπαγκλαντές Μπουτάν Μιανμάρ Ταύλάνδη Μαλαισία Λάος Καμπότζη Ινδονησία Βιετνάμ Φιλιππίνες Ν. Κορέα Β. Κορέα Ιαπωνία Κάντε κλικ πάνω στα κυκλάκια για να δείτε τα κράτη της Ασίας

4 Τα κράτη της Μέσης Ανατολής

5 Η ημερήσια άντληση πετρελαίου στη Σαουδική Αραβία το Σεπτέμβριο ανήλθε σε 9.720.000 βαρέλια

6 Τα κράτη της Μέσης Ανατολής έχουν πλούσιο υπέδαφος με κοιτάσματα πετρελαίου. Διαθέτουν τα ¾ της παγκόσμιας παραγωγής. Στην περιοχή όμως εξαιτίας των θρησκευτικών διαφορών και των διάφορων συμφερόντων υπάρχουν εντάσεις και πολεμικές συγκρούσεις. Μπορείτε να πείτε θετικά και αρνητικά που μπορεί να υπάρχουν για τις περιοχές αυτές;.

7

8 Θετικά Υπάρχει οικονομική ανάπτυξη από το εμπόριο του πετρελαίου. Δημιουργούνται θέσεις εργασίας. Οι χώρες έχουν κύρος σε όλο τον κόσμο. Ανάπτυξη της βιομηχανίας. Καλές συνθήκες ζωής για τους κατοίκους των περιοχών αυτών. Αρνητικά Πολεμικές συγκρούσεις για τον έλεγχο των πετρελαιοπηγών Ανταγωνισμός ανάμεσα στους ισχυρούς του κόσμου για τον έλεγχο του εμπορίου του πετρελαίου. Διαμάχες ανάμεσα στους λαούς εξαιτίας των θρησκευτικών και φυλετικών διαφορών Κλίμα φόβου στους κατοίκους εξαιτίας των συγκρούσεων

9 Το Καζακστάν, Ουζμπεκιστάν, Τουρκμενιστάν, Τατζικιστάν και Κιργιστάν είναι κράτη που δημιουργήθηκαν μετά τη διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης. Τα κράτη αυτά ανήκαν στη Σοβιετική ένωση από το 1917 μέχρι το 1991 χρονιά κατά την οποία ανεξαρτητοποιήθηκαν.

10 Ένα από τα κράτη της Ασίας που έχει αναπτύξει πολιτισμό από τα πανάρχαια χρόνια είναι η Κίνα.

11 Η Σιβηρία στη Βόρεια Ασία είναι η πιο αραιοκατοικημένη περιοχή λόγω των ακραίων κλιματικών συνθηκών και του εδάφους. Σήμερα υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για την εξόρυξη ορυκτών που βρίσκονται στο υπέδαφός της.

12 Ένα από τα πλουσιότερα και πιο ανεπτυγμένα κράτη της Ανατολικής Ασίας είναι και η Ιαπωνία. Παρουσιάζει μεγάλη ανάπτυξη στη βιομηχανία, το εμππόριο, υπηρεσίες, εκπαίδευση. Σήμερα η οικονομία της ανταγωνίζεται αυτή των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής της Ευρώπης και της Ρωσίας.

13 Το ηφαίστειο, το οποίο βρίσκεται στη νοτιοδυτική Ιαπωνία και έχει ύψος 1.420 μέτρων, έχει αρχίσει να εκτοξεύει πέτρες και στάχτη που φτάνουν σε ύψος 4.000 μέτρων. Μάλιστα, σύμφωνα με τις Ιαπωνικές αρχές, το ηφαίστειο, το οποίο είχε ξυπνήσει από ύπνο 52 χρόνων τον Ιανουάριο, ήταν σχεδόν ήρεμο εδώ και δύο εβδομάδες. Στην Ιαπωνία υπάρχουν εκατοντάδες μικρά και μεγάλα ηφαίστεια.

14 Το πιο γνωστό ηφαίστειο είναι το Φούτζι Η Ιαπωνία βρίσκεται σε μια από τις πιο σεισμογενείς περιοχές του πλανήτη. Παρόλα αυτά έχει το μικρότερα αριθμό θυμάτων. Μπορείτε να εξηγήσετε γιατί;

15 Η νότια Ασία είναι από τις πιο πυκνοκατοικημένες περιοχές του πλανήτη. Εξαιτίας της πληθυσμιακής αύξησης οι χώρες αντιμετωπίζουν προβλήματα οικονομικά και πληθυσμιακά. Επίσης υπάρχουν συγκρούσεις εξαιτίας θρησκευτικών διαφορών ανάμεσα στους μουσουλμάνους και τους ινδουιστές. Η ινδική χερσόνησος πήρε το όνομά της από την Ινδία που καταλαμβάνει και το μεγαλύτερο μέρος της. Ο πληθυσμός της είναι περίπου 1.200.000.000 κάτοικοι

16 Νοτιοανατολική Ασία Παρά τις εύφορες πεδιάδες οι χώρες αυτές έχουν οικονομικά προβλήματα και χαμηλό βιοτικο επίπεδο. Μέχρι πριν λίγα χρόνια οι χώρες αυτές ήταν αποικίες άλλων κρατών. Απέκτησαν την ανεξαρτησία τους με αγώνες μόλις το 1950.

17

18

19

20 Καλό διάβασμα


Κατέβασμα ppt "Κεφ. 35 Τα κράτη της Ασίας. Ρωσία Καζακστάν Μογγολία Κίνα Ινδία Πακιστάν Αφγανιστάν Ουζμπεκιιστάν Τουρκμενιστάν Κιργιστάν Τατζικιστάν Νεπάλ Μπαγκλαντές."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google