Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΠΑΝΓΑΜΙΚΟ ΟΞΥ. Εναλλακτική ονομασία του πανγαμικού οξέος είναι η βιταμίνη Β 15, αλλά δεν έχει επίσημα αναγνωριστεί ως βιταμίνη. Περιέχει D-γλυκονοδιμεθυλο-αμικοακετικό.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΠΑΝΓΑΜΙΚΟ ΟΞΥ. Εναλλακτική ονομασία του πανγαμικού οξέος είναι η βιταμίνη Β 15, αλλά δεν έχει επίσημα αναγνωριστεί ως βιταμίνη. Περιέχει D-γλυκονοδιμεθυλο-αμικοακετικό."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΠΑΝΓΑΜΙΚΟ ΟΞΥ

2 Εναλλακτική ονομασία του πανγαμικού οξέος είναι η βιταμίνη Β 15, αλλά δεν έχει επίσημα αναγνωριστεί ως βιταμίνη. Περιέχει D-γλυκονοδιμεθυλο-αμικοακετικό οξύ και προέρχεται από τους πυρήνες του βερίκοκου και από πίτουρο. Η σύσταση του συμπληρώματος δεν έχει ακόμα προσδιοριστεί.

3  ΔΙΑΙΤΗΤΙΚΕΣ ΠΗΓΕΣ Πυρήνες βερίκοκου, συκώτι, φύτρο σιταριών, μαγιά ζυθοποιίας, πιτυρούχα δημητριακά, δημητριακά ολικής αλέσεως.  ΔΟΣΟΛΟΓΙΑ Το πανγαμικό οξύ πρέπει να αποφεύγεται. Οι διαιτητικές συστάσεις ενδεχομένως είναι διαθέσιμες στο Internet.

4 ΧΡΗΣΕΙΣ Οι περισσότερες έρευνες έχουν διεξαχθεί στην πρώην Σοβιετική Ένωση Το πανγαμικό οξύ φαίνεται να έχει ευεργετική δράση στα καρδιαγγειακά νοσήματα, το άσθμα και τον διαβήτη. Ωστόσο δεν έχει διαπιστωθεί η θεραπευτική επίδρασή του. Το πανγαμικό οξύ θεωρείται ότι αυξάνει την αθλητική απόδοση.

5  ΠΡΟΦΥΛΑΞΕΙΣ Το πανγαμικό οξύ δεν θα πρέπει να καταναλώνεται.  ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ Το πανγαμικό οξύ είναι πιθανός μεταλλαξιογόνος παράγοντας και ως εκ τούτου μπορεί να προκαλέσει καρκίνο. Επίσης μπορεί περιστασιακά να προκαλέσει ερυθρότητα στο δέρμα.


Κατέβασμα ppt "ΠΑΝΓΑΜΙΚΟ ΟΞΥ. Εναλλακτική ονομασία του πανγαμικού οξέος είναι η βιταμίνη Β 15, αλλά δεν έχει επίσημα αναγνωριστεί ως βιταμίνη. Περιέχει D-γλυκονοδιμεθυλο-αμικοακετικό."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google