Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Κρήτη 1 ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης Π.Τ.Δ.Ε.-Α.Π.Θ. Σχολικό έτος 2015-16 Κατερίνα Γαλλιού ΣΤ’2.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Κρήτη 1 ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης Π.Τ.Δ.Ε.-Α.Π.Θ. Σχολικό έτος 2015-16 Κατερίνα Γαλλιού ΣΤ’2."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Κρήτη 1 ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης Π.Τ.Δ.Ε.-Α.Π.Θ. Σχολικό έτος 2015-16 Κατερίνα Γαλλιού ΣΤ’2

2 Κρήτη Η Κρήτη είναι το μεγαλύτερο και πολυπληθέστερο νησί της Ελλάδας και το πέμπτο μεγαλύτερο σε έκταση της Μεσογείου. Πρωτεύουσα και μεγαλύτερη πόλη της είναι το Ηράκλειο. Η Κρήτη βρέχεται βόρεια από το Κρητικό πέλαγος και νότια από το Λιβυκό πέλαγος.

3 Κρήτη Κατά τα έτη 3000 π.Χ.-1400 π.Χ. δημιουργήθηκε στο νησί ο Μινωικός πολιτισμός, ένας από τους πρώτους πολιτισμούς της Ευρώπης, με κυριότερα κέντρα του την Κνωσό, την Κυδωνία και τη Φαιστό.

4 Κρήτη Κρήτη ονομαζόταν μία από τις νύμφες των Εσπερίδων και, σύμφωνα με τη μυθολογία, από τη νύμφη αυτή πήρε το όνομά του και το νησί. Σύμφωνα με άλλο μύθο, Κρήτη ήταν το όνομα της γυναίκας του Άμμωνα, θεού της Αιγύπτου, ο οποίος έφυγε από τη χώρα του και πήγε στην Κρήτη. Εκεί ίδρυσε το νέο του βασίλειο, στο οποίο έδωσε το όνομα της γυναίκας του.

5 Κρήτη Άλλοι, πάλι λένε ότι η Κρήτη πήρε το όνομά της από τον Κρη, που ήταν γιος του Δία και της νύμφης Ιδαίας. Η Κρήτη πάντως, σύμφωνα με τη μυθολογία, είναι πατρίδα του Δία, γιατί όταν γεννήθηκε, η μητέρα του, η Ρέα, τον έκρυψε σε μία σπηλιά της Κρήτης για να τον γλιτώσει από τον πατέρα του, τον Κρόνο, που είχε τη μανία να τρώει τα παιδιά του.

6 Κρήτη Τα παραδοσιακά προϊόντα της Κρήτης είναι: Ελιές Ελαιόλαδο Παξιμάδια Ρακή Τυριά (κεφαλοτύρι, φέτα κ.ά.) Κρασί Λυχναράκια Μέλι κ.ά.

7 Μαντινάδες

8 Πηγές http://www.chania-info.gr/ http://freshbakery.gr/ http://papadakiskriti.blogspot.gr/ http://www.mesogeo.gr/ http://www.aretousa.gr/ http://www.in2greece.com/ http://www.hotelsline.gr/ http://www.bespoketraveller.gr/ http://www.kritipoliskaihoria.gr/ http://akrasakis.blogspot.gr/ http://slideplayer.gr/

9 Κρήτη 1 ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης Π.Τ.Δ.Ε.-Α.Π.Θ. Σχολικό έτος 2015-16 Κατερίνα Γαλλιού ΣΤ’2


Κατέβασμα ppt "Κρήτη 1 ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης Π.Τ.Δ.Ε.-Α.Π.Θ. Σχολικό έτος 2015-16 Κατερίνα Γαλλιού ΣΤ’2."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google