Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΡΩΤΗΣΕΩΝ 1.Τι είναι τα οικολογικά σχολεία; i.Είναι τα σχολεία που έχουν ωραίο κήπο!Είναι τα σχολεία που έχουν ωραίο κήπο! ii.Είναι.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΡΩΤΗΣΕΩΝ 1.Τι είναι τα οικολογικά σχολεία; i.Είναι τα σχολεία που έχουν ωραίο κήπο!Είναι τα σχολεία που έχουν ωραίο κήπο! ii.Είναι."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1

2 ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΡΩΤΗΣΕΩΝ

3 1.Τι είναι τα οικολογικά σχολεία; i.Είναι τα σχολεία που έχουν ωραίο κήπο!Είναι τα σχολεία που έχουν ωραίο κήπο! ii.Είναι τα καθαρά σχολεία της Κύπρου!Είναι τα καθαρά σχολεία της Κύπρου! iii.Είναι τα σχολεία που συμμετέχουν σε εθελοντικό ευρωπαϊκό πρόγραμμα με διοργανωτή τη CYMEPA!Είναι τα σχολεία που συμμετέχουν σε εθελοντικό ευρωπαϊκό πρόγραμμα με διοργανωτή τη CYMEPA!

4 Επόμενη ερώτηση

5 ΞΑΝΑΔΟΚΙΜΑΣΕ Ξαναδοκίμασε

6 2.Το σχολείο μας συμμετέχει στο πρόγραμμα: i.Για 9 η συνεχή χρονιά!Για 9 η συνεχή χρονιά! ii.Για 7 η συνεχή χρονιά!Για 7 η συνεχή χρονιά! iii.Για 1 η φορά!Για 1 η φορά!

7 Επόμενη ερώτηση

8 ΞΑΝΑΔΟΚΙΜΑΣΕ Ξαναδοκίμασε

9 3. Ο κύριος στόχος του σχολείου μας για τη φετινή χρονιά είναι: i. Να μην πετάμε ούτε ένα σκουπίδι στην αυλή μας.Να μην πετάμε ούτε ένα σκουπίδι στην αυλή μας. ii. Να χρησιμοποιούμε μόνο ανακυκλώσιμα υλικά.Να χρησιμοποιούμε μόνο ανακυκλώσιμα υλικά. iii.Να μειώσουμε τα απορρίμματά μας και η αισθητική βελτίωση του σχολικού μας χώρου.Να μειώσουμε τα απορρίμματά μας και η αισθητική βελτίωση του σχολικού μας χώρου.

10 Επόμενη ερώτηση

11 ΞΑΝΑΔΟΚΙΜΑΣΕ Ξαναδοκίμασε

12 4. Τα απορρίμματα που παράγονται κάθε χρόνο στην Κύπρο αρκούν για να καλύψουν με τον όγκο τους: i. Το δρόμο από τη Λευκωσία ως τη Λεμεσό με στρώμα ύψους 70εκ.Το δρόμο από τη Λευκωσία ως τη Λεμεσό με στρώμα ύψους 70εκ. ii. Το δρόμο από την Επταγώνια ως τη Λευκωσία με στρώμα ύψους 1μ.Το δρόμο από την Επταγώνια ως τη Λευκωσία με στρώμα ύψους 1μ. iii. Το δρόμο από την Πάφο ως τον Απ. Ανδρέα με στρώμα ύψους 1μ.Το δρόμο από την Πάφο ως τον Απ. Ανδρέα με στρώμα ύψους 1μ.

13 Επόμενη ερώτηση

14 ΞΑΝΑΔΟΚΙΜΑΣΕ Ξαναδοκίμασε

15 5. Υγειονομική ταφή απορριμμάτων σημαίνει: i. Ανεξέλεγκτη απόρριψη των απορριμμάτων σε ειδικούς χώρους.Ανεξέλεγκτη απόρριψη των απορριμμάτων σε ειδικούς χώρους. ii. Θάψιμο των απορριμμάτων σε χωματερές.Θάψιμο των απορριμμάτων σε χωματερές. iii. Θάψιμο των απορριμμάτων με διαδοχικές στρώσεις άμμου ή χώματος.Θάψιμο των απορριμμάτων με διαδοχικές στρώσεις άμμου ή χώματος.

16 Επόμενη ερώτηση

17 ΞΑΝΑΔΟΚΙΜΑΣΕ Ξαναδοκίμασε

18 6. Η κομποστοποίηση είναι: i. Η παραγωγή κομπόστας ροδάκινου!Η παραγωγή κομπόστας ροδάκινου! ii. Η μετατροπή οργανικών υλικών σε λίπασμα!Η μετατροπή οργανικών υλικών σε λίπασμα! iii.Το θάψιμο των σκουπιδιών.Το θάψιμο των σκουπιδιών.

19 Επόμενη ερώτηση

20 ΞΑΝΑΔΟΚΙΜΑΣΕ Ξαναδοκίμασε

21 7. Τι από τα πιο κάτω δεν μπορούμε να κομποστοποιήσουμε; i. Πλαστικά δοχεία φαγητών.Πλαστικά δοχεία φαγητών. ii.Υπολείμματα φαγητών.Υπολείμματα φαγητών. iii.Λαχανικά, φρούτα, φύλλα, χαρτοπετσέτες.Λαχανικά, φρούτα, φύλλα, χαρτοπετσέτες.

22 Επόμενη ερώτηση

23 ΞΑΝΑΔΟΚΙΜΑΣΕ Ξαναδοκίμασε

24 8. Το ρεύμα PMD περιλαμβάνει: i. Πλαστικά μπουκάλια, αποφάγια και χαρτόκουτα.Πλαστικά μπουκάλια, αποφάγια και χαρτόκουτα. ii. Χαρτόκουτα, γυαλιά και κουτάκια αλουμινίου.Χαρτόκουτα, γυαλιά και κουτάκια αλουμινίου. iii.Πλαστικά μπουκάλια και δοχεία, μεταλλικές συσκευασίες και χαρτόκουτα ποτών.Πλαστικά μπουκάλια και δοχεία, μεταλλικές συσκευασίες και χαρτόκουτα ποτών.

25 Επόμενη ερώτηση

26 ΞΑΝΑΔΟΚΙΜΑΣΕ Ξαναδοκίμασε

27 9. Όταν ανακυκλώνουμε ένα τόνο χαρτί; i. Σώζουμε 27 μεγάλα δέντρα.Σώζουμε 27 μεγάλα δέντρα. ii.Σώζουμε 17 μεγάλα δέντρα.Σώζουμε 17 μεγάλα δέντρα. iii.Σώζουμε 7 μεγάλα δέντρα.Σώζουμε 7 μεγάλα δέντρα

28 Επόμενη ερώτηση

29 ΞΑΝΑΔΟΚΙΜΑΣΕ Ξαναδοκίμασε

30 10. Το ρεύμα του χαρτιού περιλαμβάνει: i. Χαρτί κουζίνας, χαρτόκουτα χυμών, χαρτοκιβώτια, εφημερίδες. Χαρτί κουζίνας, χαρτόκουτα χυμών, χαρτοκιβώτια, εφημερίδες. ii. Ξηρά χαρτόκουτα, χαρτοκιβώτια, εφημερίδες, περιοδικά, διαφημιστικά, χαρτί γραφείου.Ξηρά χαρτόκουτα, χαρτοκιβώτια, εφημερίδες, περιοδικά, διαφημιστικά, χαρτί γραφείου. iii. Οποιοδήποτε χαρτί ακόμη και αλουμινόχαρτο.Οποιοδήποτε χαρτί ακόμη και αλουμινόχαρτο.

31 Επόμενη ερώτηση

32 ΞΑΝΑΔΟΚΙΜΑΣΕ Ξαναδοκίμασε

33 11. Πώς συμμετέχουμε στο ρεύμα χαρτιού: i. Τοποθετούμε το χαρτί σε πλαστικά σακούλια έξω από το σπίτι μας.Τοποθετούμε το χαρτί σε πλαστικά σακούλια έξω από το σπίτι μας. ii. Τοποθετούμε το χαρτί σε πλαστικό κιβώτιο, το οποίο μας επιστρέφεται.Τοποθετούμε το χαρτί σε πλαστικό κιβώτιο, το οποίο μας επιστρέφεται. iii. Βγάζουμε το προς ανακύκλωση χαρτί μαζί με τα σκουπίδια. Βγάζουμε το προς ανακύκλωση χαρτί μαζί με τα σκουπίδια.

34 Επόμενη ερώτηση

35 ΞΑΝΑΔΟΚΙΜΑΣΕ Ξαναδοκίμασε

36 12. Πότε συλλέγεται το ρεύμα χαρτιού; i. Συλλέγεται 2 φορές το μήνα.Συλλέγεται 2 φορές το μήνα. ii. Συλλέγεται 2 φορές την εβδομάδα.Συλλέγεται 2 φορές την εβδομάδα. iii.Συλλέγεται από τα συνεργεία της κοινότητας μαζί με τα υπόλοιπα απορρίμματα.Συλλέγεται από τα συνεργεία της κοινότητας μαζί με τα υπόλοιπα απορρίμματα.

37 Επόμενη ερώτηση

38 ΞΑΝΑΔΟΚΙΜΑΣΕ Ξαναδοκίμασε

39 13. Τι γίνεται το χαρτί μετά τη συλλογή; i. Φορτώνεται απ’ ευθείας σε πλοία.Φορτώνεται απ’ ευθείας σε πλοία. ii. Πηγαίνει σε ειδικό χώρο όπου και καίγεται.Πηγαίνει σε ειδικό χώρο όπου και καίγεται. iii.Μεταφέρεται σε ειδική μονάδα, όπου διαχωρίζεται σε κατηγορίες και στη συνέχεια στέλνεται στο εξωτερικό.Μεταφέρεται σε ειδική μονάδα, όπου διαχωρίζεται σε κατηγορίες και στη συνέχεια στέλνεται στο εξωτερικό.

40 Επόμενη ερώτηση

41 ΞΑΝΑΔΟΚΙΜΑΣΕ Ξαναδοκίμασε

42 14. Με την ηλεκτρική ενέργεια που χρειάζεται για να γίνει ένα κουτί από αλουμίνιο μπορούμε: i. Να ακούσουμε ραδιόφωνο για μισή ώρα.Να ακούσουμε ραδιόφωνο για μισή ώρα. ii. Να ακούσουμε ραδιόφωνο για 2 ώρες.Να ακούσουμε ραδιόφωνο για 2 ώρες. iii.Να ακούσουμε ραδιόφωνο για 3 ώρες.Να ακούσουμε ραδιόφωνο για 3 ώρες.

43 Επόμενη ερώτηση

44 ΞΑΝΑΔΟΚΙΜΑΣΕ Ξαναδοκίμασε

45 15. Ποιός είναι ο σωστός συνδυασμός χρώματος και είδους ανακύκλωσης. i. Μπλε – πλαστικό, πράσινο – γυαλί, καφέ – χαρτί.Μπλε – πλαστικό, πράσινο – γυαλί, καφέ – χαρτί. ii. Μπλε – χαρτί, πράσινο – πλαστικό, καφέ – γυαλί.Μπλε – χαρτί, πράσινο – πλαστικό, καφέ – γυαλί. iii.Μπλε – γυαλί, πράσινο – χαρτί, καφέ – πλαστικό.Μπλε – γυαλί, πράσινο – χαρτί, καφέ – πλαστικό.

46 Επόμενη ερώτηση

47 ΞΑΝΑΔΟΚΙΜΑΣΕ Ξαναδοκίμασε

48 16. το ρεύμα του PMD δεν περιλαμβάνει: i. Πλαστικά απορρυπαντικών, χάρτινες συσκευασίες ποτών και γάλακτος.Πλαστικά απορρυπαντικών, χάρτινες συσκευασίες ποτών και γάλακτος. ii. Πλαστικά δοχεία λαδιών αυτοκινήτου, συνθετικά παπούτσια και ηλεκτρικές συσκευές.Πλαστικά δοχεία λαδιών αυτοκινήτου, συνθετικά παπούτσια και ηλεκτρικές συσκευές iii. Κονσέρβες τροφίμων, αλουμινένιες συσκευασίες, μπουκάλια αναψυκτικών.Κονσέρβες τροφίμων, αλουμινένιες συσκευασίες, μπουκάλια αναψυκτικών.

49 Επόμενη ερώτηση

50 ΞΑΝΑΔΟΚΙΜΑΣΕ Ξαναδοκίμασε

51 Συγχαρητήρια τελειώσατε Ευχαριστώ που παίξατε!!!


Κατέβασμα ppt "ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΡΩΤΗΣΕΩΝ 1.Τι είναι τα οικολογικά σχολεία; i.Είναι τα σχολεία που έχουν ωραίο κήπο!Είναι τα σχολεία που έχουν ωραίο κήπο! ii.Είναι."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google