Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΓΕΩΠΟΝΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΤΜΗΜΑ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΦΟΙΤΗΤΗΣ: ΚΙΤΣΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΤΜΗΜΑ: ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ Α.Μ.: Δ15311.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΓΕΩΠΟΝΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΤΜΗΜΑ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΦΟΙΤΗΤΗΣ: ΚΙΤΣΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΤΜΗΜΑ: ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ Α.Μ.: Δ15311."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΓΕΩΠΟΝΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΤΜΗΜΑ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΦΟΙΤΗΤΗΣ: ΚΙΤΣΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΤΜΗΜΑ: ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ Α.Μ.: Δ15311 ΑΚΑΔΗΜΑΙΚΟ ΕΤΟΣ: 2012-1013 ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ ΜΕΣΩ ΕΣΠΑ: 01/03/2013 – 30/04/2013 ΦΟΡΕΑΣ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ: ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ: ΚΑΡΑΝΙΚΟΛΑΣ ΠΑΥΛΟΣ

2 Σκοπός αυτής της παρουσίασης είναι να αναφερθεί σύντομα η εργασία που έγινε στα πλαίσια της πρακτικής άσκησης διάρκειας 2 μηνών που πραγματοποίησα στο εργαστήριο Πολιτικής Οικονομίας & Ευρωπαϊκής Ολοκλήρωσης με υπεύθυνο καθηγητή τον κ. Καρανικόλα Παύλο.

3 1. Επεξεργασία της Βάσης Δεδομένων του τμήματος Αγροτικής Οικονομίας και Ανάπτυξης Πρώτο εγχείρημα κατά τη διάρκεια της πρακτικής ήταν η επεξεργασία της Βάσης Δεδομένων του τμήματος. Η βάση δεδομένων περιελάμβανε όλους του φορείς, δημόσιους και ιδιωτικούς (επιχειρήσεις, αναπτυξιακές εταιρείες, βιομηχανίες, νομαρχίες, υπουργεία κ.λπ.) στους οποίους πραγματοποιούν την πρακτική τους άσκηση οι φοιτητές του τμήματος (σε δύο δίμηνες περιόδους κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού). Σκοπός ήταν η επικαιροποίηση και ο εμπλουτισμός της βάσης δεδομένων.

4 - Η επικαιροποίηση ήταν μία εργασία που ήθελε λεπτομερή ανάλυση των στοιχείων της βάσης για την αποφυγή λαθών και για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Η επικαιροποίηση αποσκοπεί στη διασταύρωση των στοιχείων που έχουν ήδη δοθεί μέσω της βάσης δεδομένων. - Ο εμπλουτισμός της βάσης δεδομένων πραγματοποιήθηκε κατόπιν έρευνας στο διαδίκτυο για τον κάθε φορέα ξεχωριστά και έπρεπε να βρεθούν στοιχεία που ίσως έλειπαν από τη βάση δεδομένων (όπως τηλέφωνα, fax, email, διευθύνσεις κ.λπ.).

5 2. Δημιουργία αρχείου excel των ιδιωτικών και μόνο φορέων πρακτικής άσκησης Μετά την επεξεργασία της βάσης δεδομένων έπρεπε να δημιουργηθεί ένα αρχείο με τους ιδιωτικούς φορείς για τους σκοπούς μιας έρευνας. Φιλτράροντας τη βάση δεδομένων και χρησιμοποιώντας τα στοιχεία από μερικές λίστες με φορείς που παρείχε η γραμματεία του τμήματος στο εργαστήριο δημιουργήθηκε το αρχείο excel. Η δημιουργία του αρχείου έπρεπε να γίνει με τη μέγιστη προσοχή ώστε να μην λείπει κανένας φορέας από αυτό αλλά και να μην υπήρχαν λανθασμένα και άσχετα στοιχεία. Επίσης σημαντικό ήταν να υπάρχουν και τα περισσότερα στοιχεία επικοινωνίας με τον κάθε φορέα (τηλέφωνα, fax, email, διευθύνσεις).

6 3. Δημιουργία ηλεκτρονικού διαδικτυακού ( online) ερωτηματολογίου για τους σκοπούς μιας έρευνας Το εργαστήριο Πολιτικής Οικονομίας & Ευρωπαϊκής Ολοκλήρωσης την περίοδο που πραγματοποιούσα την πρακτική μου είχε αναλάβει να πραγματοποιήσει μια έρευνα για τη χαρτογράφηση του προφίλ της αγοράς εργασίας των αποφοίτων του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Αφού οι αρμόδιοι καθηγητές συνέταξαν το ερωτηματολόγιο που θα αποστελλόταν σε όλους τους ιδιωτικούς φορείς του αρχείου excel που είχα δημιουργήσει μου ζητήθηκε να μεταφέρω το ερωτηματολόγιο σε ηλεκτρονική μορφή ώστε να αποσταλεί μέσω email σε όλους του φορείς. Χρησιμοποιώντας το πρόγραμμα Google docs, ολοκλήρωσα το ερωτηματολόγιο με επιτυχία.

7 Με το πέρας δύο μηνών ολοκληρώθηκε η πρακτική μου άσκηση στο εργαστήριο Πολιτικής Οικονομίας & Ευρωπαϊκής Ολοκλήρωσης μέσω του προγράμματος ΕΣΠΑ επιτυχώς και χωρίς να παρουσιαστεί κανένα πρόβλημα εργασιακής ή άλλου είδους φύσης. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ!


Κατέβασμα ppt "ΓΕΩΠΟΝΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΤΜΗΜΑ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΦΟΙΤΗΤΗΣ: ΚΙΤΣΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΤΜΗΜΑ: ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ Α.Μ.: Δ15311."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google