Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΤΑΞΗ: Ε΄1 ΔΑΣΚΑΛΑ: Μάρθα Σωτηριάδου. Τέσσερις μαθητές/τριες γίνονται αφηγητές, παρουσιαστές της θεατρικής παράστασης. ΤΑΞΗ:Ε1 ΤΑΞΗ:Ε’1 Αποφασίσαμε να.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΤΑΞΗ: Ε΄1 ΔΑΣΚΑΛΑ: Μάρθα Σωτηριάδου. Τέσσερις μαθητές/τριες γίνονται αφηγητές, παρουσιαστές της θεατρικής παράστασης. ΤΑΞΗ:Ε1 ΤΑΞΗ:Ε’1 Αποφασίσαμε να."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΤΑΞΗ: Ε΄1 ΔΑΣΚΑΛΑ: Μάρθα Σωτηριάδου

2 Τέσσερις μαθητές/τριες γίνονται αφηγητές, παρουσιαστές της θεατρικής παράστασης. ΤΑΞΗ:Ε1 ΤΑΞΗ:Ε’1 Αποφασίσαμε να ξεκινήσουμε λέσχη ανάγνωσης στην τάξη με αφορμή την επίσκεψη της Σχολικής μας Συμβούλου κ. Αιμιλίας Κέκια. Μια επικοινωνία που είχε με την τάξη μου και δόθηκε το έναυσμα να βαφτιστούν οι μαθητές μου: «Τα παιδιά του μυστηρίου». Επισκεφτήκαμε τρεις φορές τη βιβλιοθήκη του σχολείου μας στην ώρα της Ευέλικτης Ζώνης και μια φορά τη βιβλιοθήκη του Δήμου μας. Έτσι φτιάξαμε τη γωνιά της αναγνωστικής λέσχης, φτιάξαμε σελιδοδείκτες για να μας βοηθούν στο διάβασμά μας, φτιάξαμε κονκάρδες για να ξέρουμε πότε είναι η ώρα του περιβαλλοντικού προγράμματος: «Μήνυμα στέλνουμε παντού κι αυτό έχει σημασία, ΟΛΟΙ να καταλάβουμε του δάσους την αξία» και πότε είναι η ώρα της αναγνωστικής λέσχης.

3 1.Διαβάζαμε βιβλία και αλλάζαμε την ιστορία τους. 2.Υποδυόμασταν ρόλους. 3.Κάναμε συνδυασμό των βιβλίων μυστηρίου με τα βιβλία του δάσους. 4.Ζωγραφίζαμε στις ακουαρέλες, κάναμε δικά μας σκηνικά, κάναμε ακροστοιχίδες, ποιήματα…. 5.Επισκεφτήκαμε το δάσος του Χολομώντα και το δάσος του Βερτίσκου. 6.Συμμετείχαμε με δικά μας παραμύθια στο διαγωνισμό της Υπεύθυνης Πολιτιστικών Θεμάτων Δυτικής Θεσσαλονίκης: «Η Αννιέλα, η μάγισσα των βιβλίων».

4 Η Αννιέλα, η μάγισσα των βιβλίων

5

6 Το βιβλίο της Ενίντ Μπλάιτον αγαπήθηκε πολύ από όλους τους μαθητές και σήμερα αποφασίσαμε να δραματοποιήσουμε την υπόθεσή του και να σας την παρουσιάσουμε. Η επιλογή των μαθητών που είναι σήμερα μαζί μας έγινε μέσα στην τάξη. Το σκηνικό το φτιάξανε όλα τα παιδιά της τάξης. Στο δρώμενο συμμετέχουν οι μαθητές: Αφροδίτη Αβραμίδου, Ελένη Λουκάκη, Φιλιώ Παντελή, Στυλιανός Μερενίδης, Αλκιβιάδης Πιπιλακίδης.

7 Τα βιβλία μυστηρίου μας αρέσουνε πολύ. Σε άλλους τόπους μας πηγαίνουν μας μαγεύουν, μας εμπνέουν. Το μυαλό μας ταξιδεύει Η ψυχή μας γαληνεύει. Οργιάζει η φαντασία ΖΗΤΩ Η ΦΙΛΑΝΑΓΝΩΣΙΑ!


Κατέβασμα ppt "ΤΑΞΗ: Ε΄1 ΔΑΣΚΑΛΑ: Μάρθα Σωτηριάδου. Τέσσερις μαθητές/τριες γίνονται αφηγητές, παρουσιαστές της θεατρικής παράστασης. ΤΑΞΗ:Ε1 ΤΑΞΗ:Ε’1 Αποφασίσαμε να."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google