Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΙΙ ΕΝΔΕΙΞΕΙς ΚΑΙ ΑΝΤΕΝΔΕΙΞΕΙΣ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑΚΩΝ ΚΑΙ ΒΑΘΥΤΕΡΩΝ ΠΗΛΙΝΓΚ ΒΑΘΥ ΦΥΤΙΚΟ ΠΗΛΙΝΓΚ ΜΗΧΑΝΙΚΟ ΠΗΛΙΝΓΚ.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΙΙ ΕΝΔΕΙΞΕΙς ΚΑΙ ΑΝΤΕΝΔΕΙΞΕΙΣ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑΚΩΝ ΚΑΙ ΒΑΘΥΤΕΡΩΝ ΠΗΛΙΝΓΚ ΒΑΘΥ ΦΥΤΙΚΟ ΠΗΛΙΝΓΚ ΜΗΧΑΝΙΚΟ ΠΗΛΙΝΓΚ."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΙΙ ΕΝΔΕΙΞΕΙς ΚΑΙ ΑΝΤΕΝΔΕΙΞΕΙΣ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑΚΩΝ ΚΑΙ ΒΑΘΥΤΕΡΩΝ ΠΗΛΙΝΓΚ ΒΑΘΥ ΦΥΤΙΚΟ ΠΗΛΙΝΓΚ ΜΗΧΑΝΙΚΟ ΠΗΛΙΝΓΚ

2 ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑΚΩΝ ΠΗΛΙΝΓΚ
Για την αύξηση του ρυθμού ανανέωσης των κυττάρων της κεράτινης στοιβάδας. Για την υπερκεράτωση του δέρματος Για αύξηση της διαδερμικής απορρόφησης Για ομαλοποίηση του χρώματος και του ανάγλυφου του δέρματος Για μείωση της διαμέτρου των ανοιχτών πόρων του δέρματος Για τη θεραπεία του ασφυξιακού δέρματος Για τις νεκρωτικές βλάβες της ακμής Για τις φακίδες

3 ΑΝΤΕΝΔΕΙΞΕΙΣ ΤΩΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑΚΩΝ ΠΗΛΙΝΓΚ
Σε ανοιχτές πληγές ή τραύματα ή φλεγμονές του δέρματος Σε ευρυαγγείες (κυρίως τα πήλινγκ τριβής) Σε προχωρημένο στάδιο ακμής (κυρίως τα πήλινγκ τριβής) Σε πολύ ευαίσθητα (αλλεργικά) δέρματα (κυρίως τα πήλινγκ τριβής) Σε περιπτώσεις ηλιακού εγκαύματος Σε δερματοπάθειες Μετά από ιατρικό πήλινγκ Σε πολύ αφυδατωμένα δέρματα (εμφανής απολέπιση) Σε σπίλους Σε χαλαρωμένα δέρματα

4 ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ ΒΑΘΥΤΕΡΩΝ ΠΗΛΙΝΓΚ
Για ουλές από ακμή Για τις νεκρωτικές βλάβες της ακμής Για την θεραπεία ακμής Για τις επιφανειακές και βαθύτερες ρυτίδες Για τους διεσταλμένους πόρους Για φακίδες Για την υπερκεράτωση Για το γηρασμένο και φωτογηρασμένο δέρμα Για τα πολύ λιπαρά προβληματικά δέρματα

5 ΑΝΤΕΝΔΕΙΞΕΙΣ ΤΩΝ ΒΑΘΥΤΕΡΩΝ ΠΗΛΙΝΓΚ
Σε ανοιχτές πληγές ή τραύματα ή φλεγμονές του δέρματος Σε ευρυαγγείες Σε προχωρημένο στάδιο ακμής Σε πολύ ευαίσθητα δέρματα Σε περιπτώσεις ηλιακού εγκαύματος Σε δερματοπάθειες Μετά από ιατρικό πήλινγκ Σε πολύ αφυδατωμένα δέρματα (εμφανής απολέπιση) Σε σπίλους μελαχρωματικούς Σε αλλεργικά άτομα

6 ΒΑΘΥ ΦΥΤΙΚΟ ΠΗΛΙΝΓΚ Το βαθύ φυτικό πήλινγκ (phytopeeling) είναι το είδος του πήλινγκ που η δράση του φτάνει ως την κοκκώδη στοιβάδα του δέρματος. Αποτελεί, μαζί με το ήπιο χημικό πήλινγκ «ισχυρό όπλο» στα χέρια των αισθητικών λόγω της βαθύτερης δράσης του σε σχέση με τα επιφανειακά πήλινγκ. Όταν είναι σε μορφή σκόνης πρέπει πρώτα να αναμιχθεί με τον ειδικό διαλύτη και στη συνέχεια να γίνει η εφαρμογή του.

7 ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ Κάνουμε απλό καθαρισμό και τόνωση στο δέρμα
Φορώντας γάντια (λόγω της οξύτητας του προϊόντος) ετοιμάζουμε το μίγμα, εκτός και αν είναι έτοιμος πολτός Απλώνουμε το πήλινγκ στο δέρμα και κάνουμε μασάζ για περίπου 10 λεπτά. Η διάρκεια του μασάζ καθορίζεται από τον βασικό τύπο και την ευαισθησία του δέρματος. Με το μασάζ οι δραστικές ουσίες του πήλινγκ διεισδύουν βαθιά στο δέρμα και έτσι αυξάνεται η δραστικότητα του. Ακολουθεί η απομάκρυνση του απ’ το δέρμα με έκπλυση με νερό Περνάμε στο πρόσωπο αντισηπτική λοσιόν και καλμαντική μάσκα Αφαιρούμε την μάσκα μετά από περίπου 15 λεπτά, τοποθετούμε πλούσια ενυδατική κρέμα και σίγουρα αντιηλική κρέμα με υψηλό δείκτη προστασίας. Λίγες μέρες μετά την εφαρμογή του πήλινγκ, η όψη του δέρματος αλλάζει και σχηματίζονται καφέ λωρίδες που αποφλοιώνονται, ξεραίνονται και τελικά πέφτουν.

8 Παρατηρήσεις Η εφαρμογή του φυτικού πήλινγκ πρέπει να γίνεται τους χειμερινούς μήνες και όχι το καλοκαίρι που το δέρμα εκτίθεται στην έντονη ηλιακή ακτινοβολία (κίνδυνος εγκαύματος). Ιδανικότερη εποχή ωστόσο, θεωρείται το φθινόπωρο. Η συχνότητα εφαρμογής του βαθύ φυτικού πήλινγκ εξαρτάται από τον τύπο και την ευαισθησία του δέρματος καθώς και από το μέγεθος του αισθητικού προβλήματος. Οι συμβουλές που θα δώσουμε στο άτομο μετά την εφαρμογή του πήλινγκ όπως να μην τραβάει τις καφέ λωρίδες, να προσφέρει αντιηλιακή προστασία και ενυδάτωση στο δέρμα, να αποφεύγει τους βίαιους χειρισμους, πρέπει απαραίτητα να τηρούνται.

9 ΣΥΧΝΟΤΗΤΑ ΕΦΑΡΜΟΦΗΣ ΤΟΥ ΠΗΛΙΝΓΚ
Ο Ρυθμός ανανέωσης των κυττάρων του δέρματος. Κανονικά ο χρόνος που χρειάζεται για να ανανεωθούν είναι μέρες αλλά αυτό εξαρτάται από διάφορους παράγοντες. Το είδος του πήλινγκ που θα εφαρμόσουμε. Εάν δηλαδή είναι επιφανειακό ή βαθύτερο πήλινγκ. Η ηλικία του ατόμου. Στους έφηβους γίνεται συχνά για να μειώσουμε την πιθανότητα ακμής αλλά και σε ώριμα ή πρόωρα γηρασμένα δέρματα λόγω του ότι η ανάπλαση των κυττάρων μειώνεται κατά 50% άρα στοιβάζονται πολλά στρώματα νεκρών κυττάρων.

10 ΜΗΧΑΝΙΚΟ ΠΗΛΙΝΓΚ Το μηχανικό πήλινγκ (βούρτσες) δρα χαλαρώνοντας τη συνοχή των κερατινοκυττάρων με την εφαρμογή στο δέρμα πήλινγκ με κόκκους. Το οποίο απομακρύνεται με τη βοήθεια των συσκευών απολέπισης ή με τριβή.

11 Χρησιμότητα των συσκευών απολέπισης
Προκαλούν με μηχανικό τρόπο την απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων του δέρματος και ενισχύουν την δράση του καλλυντικού πήλινγκ που έχει απλώθεί στο πρόσωπο. Με την έντονη περιστροφή τους στο δέρμα, διεγείρουν την αιματική κυκλοφορία και αυξάνουν τη θερμοκρασία των ιστών του δέρματος, τονώνοντας τις λειτουργίες του (π.χ. γηρασμένα δέρματα) Με την περιστροφική κίνηση κάνουν μικρομασάζ στο δέρμα, ενεργοποιώντας τις λειτουργίες του. Συμβάλλουν στην αποθεραπεία του ακνεϊκού δέρματος με λείανση του δέρματος. Βοηθούν στον μηχανικό απλό καθαρισμό του δέρματος (ντεμακιγιάζ)


Κατέβασμα ppt "ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΙΙ ΕΝΔΕΙΞΕΙς ΚΑΙ ΑΝΤΕΝΔΕΙΞΕΙΣ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑΚΩΝ ΚΑΙ ΒΑΘΥΤΕΡΩΝ ΠΗΛΙΝΓΚ ΒΑΘΥ ΦΥΤΙΚΟ ΠΗΛΙΝΓΚ ΜΗΧΑΝΙΚΟ ΠΗΛΙΝΓΚ."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google