Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Πρακτική άσκηση στην κοινότητα «Βοήθεια στο σπίτι» Δήμος Γλυφάδας Κωνσταντίνος Κορομπόκης Α.Μ.: 21021.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Πρακτική άσκηση στην κοινότητα «Βοήθεια στο σπίτι» Δήμος Γλυφάδας Κωνσταντίνος Κορομπόκης Α.Μ.: 21021."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Πρακτική άσκηση στην κοινότητα «Βοήθεια στο σπίτι» Δήμος Γλυφάδας Κωνσταντίνος Κορομπόκης Α.Μ.: 21021

2 Βοήθεια στο σπίτι Το πρόγραμμα "Βοήθεια στο Σπίτι" είναι ένα από τα πλέον σημαντικά προγράμματα κοινωνικού χαρακτήρα που ξεκίνησε πιλοτικά το Μάρτιο του 1998, συγχρηματοδοτούμενο από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Σήμερα, το πρόγραμμα τελεί υπό την αιγίδα των Δήμων.

3 Βοήθεια στο σπίτι Το πρόγραμμα "Βοήθεια στο Σπίτι" απευθύνεται σε άτομα της τρίτης ηλικίας που δεν αυτοεξυπηρετούνται πλήρως και άτομα με κινητικές δυσλειτουργίες και ειδικά προβλήματα, με προτεραιότητα αυτούς που ζουν μόνοι τους ή δεν έχουν την πλήρη φροντίδα της οικογένειας ή που το εισόδημά τους δεν τους επιτρέπει να εξασφαλίσουν τις απαιτούμενες υπηρεσίες για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής τους.

4 Βοήθεια στο σπίτι Σκοπός του προγράμματος είναι η βελτίωση της ποιότητας ζωής των ατόμων της τρίτης ηλικίας καθώς και ατόμων με κινητικά ή άλλα ειδικά προβλήματα (ΑμεΑ), η υποβοήθηση της αυτόνομης και αξιοπρεπούς διαβίωσης.

5 Βοήθεια στο σπίτι Το πρόγραμμα παρέχει: συμβουλευτική και ψυχολογική υποστήριξη νοσηλευτική φροντίδα οικογενειακή βοήθεια και συντροφιά

6 Βοήθεια στο σπίτι Η ομαλή λειτουργία του προγράμματος εξασφαλίζεται από μια ομάδα 4 ατόμων σε κάθε δομή και αποτελείται από μια κοινωνική λειτουργό, μια νοσηλεύτρια και δύο οικογενειακές βοηθούς.

7 Βοήθεια στο σπίτι Η κοινωνική λειτουργός του προγράμματος έχει τη συνολική εποπτεία των ωφελούμενων, αξιολογώντας τα περιστατικά, παρέχοντας κοινωνική υποστήριξη, ερχόμενη σε επαφή με συναρμόδιους φορείς και παραπέμποντας περιστατικά που δεν άπτονται των υπηρεσιών του προγράμματος.

8 Βοήθεια στο σπίτι Οι εξυπηρετούμενοι ωφελούνται των πρωτοβάθμιων υπηρεσιών υγείας που προσφέρει η νοσηλεύτρια του προγράμματος και οι οποίες αφορούν σε κατ' οίκον επισκέψεις για τη μέτρηση και καταγραφή των ζωτικών σημείων, τη συνταγογράφηση των φαρμάκων καθώς και συνοδεία σε νοσοκομεία για τις προγραμματισμένες εξετάσεις τους.

9 Βοήθεια στο σπίτι Παράλληλα, η οικογενειακή βοηθός του προγράμματος αναλαμβάνει τη διεκπεραίωση εξωτερικών εργασιών, την προμήθεια των ηλικιωμένων με είδη άμεσης ανάγκης, καθώς και την καθαριότητα του σπιτιού τους. Μια επιπλέον αρμοδιότητα των οικογενειακών βοηθών, ίσως η πλέον σημαντική για τους ανθρώπους αυτούς, είναι η συντροφιά που προσφέρουν αποδεικνύοντας έμπρακτα τον κοινωνικό χαρακτήρα του προγράμματος

10 Περιγραφή περιστατικών Ηλικιωμένη με ιλεό Ηλικιωμένη με γαστρεντερικά προβλήματα ( ΓΟΠ, έλκος δωδεκαδακτύλου, πρόβλημα στο έντερο με πολλές διάρροιες και εμετούς), υπέρταση, ελαφρώς αυξημένο σάκχαρο, αναιμία και κατάθλιψη Ηλικιωμένη με πολλά κινητικά προβλήματα, παχύσαρκη, με αναπνευστικό πρόβλημα, υπέρταση, υπερχοληστερολαιμία, αυξημένο σάκχαρο Ανάπηρη με διαταραγμένη ανοχή γλυκόζης και οστεοπόρωση Κυρία με σκλήρυνση κατά πλάκας, παχύσαρκη, αδυναμία κινήσεως Ηλικιωμένη με νεφρική ανεπάρκεια

11 Διαχείριση περιστατικών Λήψη στοιχειώδους ιατρικού ιστορικού Λήψη ιστορικού χρήσης φαρμάκων Διατροφικό ιστορικό - Ανάκληση 24ώρου μιας τυπικής ημέρας - Προτιμήσεις και απέχθειες τροφίμων - Συζήτηση για την διατροφή τους γενικότερα Χορήγηση ενός φυλλαδίου με διατροφικές συμβουλές ανάλογα με το πρόβλημα, και γενικότερες οδηγίες για ισορροπημένη διατροφή

12 Αυτό που κρατάω από την πρακτική στη κοινότητα Μέσα από αυτή την πρακτική άσκηση έρχομαι σε επαφή με άτομα που βιώνουν την άσχημη πλευρά της κοινωνίας μας, με πολλά κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα. Πολύτιμο μάθημα ζωής.

13 Ευχαριστώ για την προσοχή σας!!


Κατέβασμα ppt "Πρακτική άσκηση στην κοινότητα «Βοήθεια στο σπίτι» Δήμος Γλυφάδας Κωνσταντίνος Κορομπόκης Α.Μ.: 21021."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google