Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΑΡΧΕΣ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟΥΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥΣ Κινητοποίηση των κοινοτικών πόρων για την ικανοποίηση των αναγκών των ασθενών ηλικιωμένων.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΑΡΧΕΣ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟΥΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥΣ Κινητοποίηση των κοινοτικών πόρων για την ικανοποίηση των αναγκών των ασθενών ηλικιωμένων."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΑΡΧΕΣ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟΥΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥΣ Κινητοποίηση των κοινοτικών πόρων για την ικανοποίηση των αναγκών των ασθενών ηλικιωμένων. Φροντίδα που λαμβάνει υπόψη τα πολυπολιτισμικά περιβάλλοντα περιβάλλοντα Προώθηση της αυτοδιαχείρισης – αυτοφροντίδας και το μοντέλο του ειδικού ασθενή, υπό την έννοια του ασθενή που γνωρίζει πως να ελέγχει την κατάσταση της υγείας του. Σχεδιασμός συστημάτων παροχής φροντίδας που περιλαμβάνουν την αξιολόγηση, την διαχείριση των περιστατικώνκαι την διεπαγγελματική προσέγγιση. Δημιουργία κλινικών πρωτοκόλλων με βάση την τρέχουσα γνώση. Χρησιμοποίηση κλινικων πληροφοριακών συστημάτων.

2 ΑΙΤΙΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ Οι χρήστες των υπηρεσιών επιδιώκουν μεγαλύτερη συμμετοχή στην παροχή υπηρεσιών, σε μερικές περιοχές γνωστοποιούν τις προτιμήσεις τους για σχέδια της περίθαλψης και μειώνουν την χρήση των νοσοκομείων. Η αύξηση του αριθμού των ατόμων με χρόνια νοσήματα σε σχέση με αυτά με οξεία νοσήματα. Η τεχνολογική εξέλιξη μετατοπίζει την φροντίδα από το νοσοκομείο στην αυτοφροντίδα και στους γενικούς γιατρούς και τους κοινοτικούς νοσηλευτές με εξετάσεις που πραγματοποιούνται στα κέντρα υγείας και κατ’ οίκον.

3 ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ Υπηρεσίες κοινωνικής εργασίας. Κατ’ οίκον εργασιθεραπεία. Φροντίδα στο σπίτι. Παροχή γευμάτων στο σπίτι. Κοινωνική φροντίδα ημέρας.

4 ΔΙΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΥΓΕΙΑΣ ΤΩΝ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ Νοσηλευτές που εργάζονταιώς συντονιστές της φροντίδας Κέντρο συμβουλευτικής. Υπηρεσίες βελτιωμένης παροχής υπηρεσιών. Διεπαγγελματικά προγράμματα αποκατάστασης (νοσηλευτής, φυσιοθεραπευτής, ιατρός, ψυχολόγος κτλ). Προγράμματα τηλεειδοποίησης με την συνεργασία ειδικών πληροφορικής. Ανάπτυξη από κοινού ενιαίας διαδικασίας αξιολόγησης


Κατέβασμα ppt "ΑΡΧΕΣ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟΥΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥΣ Κινητοποίηση των κοινοτικών πόρων για την ικανοποίηση των αναγκών των ασθενών ηλικιωμένων."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google