Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ Ι ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΡΠΑΡΟΥΣΗ Διαθεματικό Ενιαίο Πλαίσιο Προγραμμάτων Σπουδών για το Νηπιαγωγείο Μουσική Αγωγή.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ Ι ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΡΠΑΡΟΥΣΗ Διαθεματικό Ενιαίο Πλαίσιο Προγραμμάτων Σπουδών για το Νηπιαγωγείο Μουσική Αγωγή."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ Ι ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΡΠΑΡΟΥΣΗ Διαθεματικό Ενιαίο Πλαίσιο Προγραμμάτων Σπουδών για το Νηπιαγωγείο Μουσική Αγωγή

2 Στόχοι μουσικής αγωγής σύμφωνα με το Δ.Ε.Π.Π.Σ. Απόλαυση της μουσικής Εξάσκηση του παιδιού, ώστε να τραγουδά με ευχαρίστηση Ανάπτυξη ακουστικής ικανότητας Ενθάρρυνση για δημιουργική εργασία Η εκτίμηση και η ανταπόκριση του παιδιού σε αισθητικά στοιχεία της μουσικής Γνώση και κατανόηση βασικών στοιχείων και εννοιών από τη θεωρία και μορφολογία της μουσικής

3 Γνωριμία της εθνικής μας μουσικής παράδοσης Ανάπτυξη της μουσικής ευαισθησίας του παιδιού Ανάπτυξη των ατομικών ικανοτήτων κάθε παιδιού Σύνδεση της μουσικής με τις άλλες τέχνες και γνωστικά αντικείμενα του Δ.Ε.Π.Π..Σ. Η μουσική ως μέσο κοινωνικοποίησης των παιδιών (ανάπτυξη του συνεργατικού πνεύματος, επικοινωνία, αυτοπειθαρχία)

4 Βασικός στόχος του Προγράμματος Μουσικής Αγωγής «…είναι η εξοικείωση με τα βασικά χαρακτηριστικά του ήχου, η αντίληψή τους και η κατανόησή τους από τα παιδιά». Δίνεται έμφαση στην επιδίωξη να αναπτύξουν τα παιδιά την ικανότητά τους να ακούνε μουσική, να αυτοσχεδιάζουν και να δημιουργούν τα δικά τους έργα.

5 ΗΧΟΣ Ύψος (συχνότητα) Ένταση Χροιά (ηχόχρωμα) Διάρκεια Σιωπή Παλμός Ρυθμός Ταχύτητα Μοτίβο, μελωδική φράση Συγχορδία Δομή, φόρμα


Κατέβασμα ppt "ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ Ι ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΡΠΑΡΟΥΣΗ Διαθεματικό Ενιαίο Πλαίσιο Προγραμμάτων Σπουδών για το Νηπιαγωγείο Μουσική Αγωγή."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google