Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Εργασία στο μάθημα της Γλώσσας Μαρία Φώτη Νίκος Μυλωνάς Φανταστικό ταξίδι στην Γαλλία την περίοδο του Διαφωτισμού.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Εργασία στο μάθημα της Γλώσσας Μαρία Φώτη Νίκος Μυλωνάς Φανταστικό ταξίδι στην Γαλλία την περίοδο του Διαφωτισμού."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Εργασία στο μάθημα της Γλώσσας Μαρία Φώτη Νίκος Μυλωνάς Φανταστικό ταξίδι στην Γαλλία την περίοδο του Διαφωτισμού

2 Η εργασία μας Το κίνημα του Διαφωτισμού Συνάντηση με τον Βασιλιά Λουδοβίκο ΙΣΤ ’, την βασίλισσα Μαρία Αντουανέτα και τον Ρουσσώ Επίσκεψη στο παλάτι των Βερσαλλιών Περιγραφή της Εγκυκλοπαίδειας και του πίνακα Salon de Madame Geoffrin του Gabriel Lemonnier Τι θα φέρναμε μαζί μας στην πατρίδα Σκέψεις για το φανταστικό μας ταξίδι

3

4 Διαφωτισμός στην Γαλλία Ο Διαφωτισμός αποτελεί σημαντικό πνευματικό κίνημα, που τοποθετείται στα τέλη του 17 ου αιώνα και αρχές του 18 ου αιώνα. Οι ίδιοι οι Γάλλοι διαφωτιστές τον απεκάλεσαν «Siècle des lumières»( διαφωτισμός ), θεωρώντας τους εαυτούς τους ως φωτοδότες.

5 Διαφωτισμός στην Γαλλία Ο Διαφωτισμός προετοίμασε παράλληλα το έδαφος για τη Γαλλική Επανάσταση. Οι διαφωτιστές πρέσβευαν : τον ορθολογισμό την πίστη στην πρόοδο. Επίσης αναδείχθηκε : η ατομική ελευθερία και καταδικάστηκε η τυραννική διακυβέρνηση και καταπίεση που ασκούσε η Εκκλησία. Αυτό οδήγησε σε αλλαγές σε όλες τις πτυχές της ανθρώπινης δράσης και σκέψης.

6 Γιατί επιλέξαμε αυτή την περίοδο Επιλέξαμε την περίοδο του Διαφωτισμού επειδή θεωρούμε πως αποτέλεσε βασικό σταθμό στην εξέλιξη της ιστορίας τόσο της Γαλλίας αλλά και όλης της Ευρώπης. Επίσης επιλέξαμε την Γαλλία διότι υπήρξε η έδρα αυτού του κινήματος.

7

8 Συνάντηση με τον βασιλιά Λουδοβίκο ΙΣΤ ’ και την βασίλισσα Μαρία Αντουανέτα Την περίοδο του Διαφωτισμού βασιλιάς της Γαλλίας ήταν ο Λουδοβίκος ΙΣΤ ’, γνωστός κι ως Λουδοβίκος Αύγουστος. Σύζυγός του υπήρξε η Μαρία Αντουανέτα.

9 Κατά την συνάντησή μας … Ο βασιλιάς και η βασίλισσα είχαν πολύ εγωπαθή στάση απέναντι στον λαό κι έτσι κατά τη συνάντησή μας προσπαθούμε να τους μεταπείσουμε ώστε να αλλάξουν συμπεριφορά. Θέλουμε να τους πείσουμε να παραμερίσουν την χλιδή τους και να ενισχύσουν τον κόσμο με χρήματα ώστε να μπορέσει να επιβιώσει.

10 Συνάντηση με τον διαφωτιστή Ρουσσώ Εφόσον ο Λουδοβίκος και η Αντουανέτα δεν μας ακούνε πηγαίνουμε να συναντήσουμε τον πιο ριζοσπαστικό εκ των διαφωτιστών, τον Ελβετό φιλόσοφο, συγγραφέα και συνθέτη του 18 ου αιώνα, Ζαν Ζακ Ρουσσώ. Μαζί του συζητάμε τόσο για τις ιδέες του όσο και το μέλλον της επανάστασης.

11

12 Επίσκεψη του ανακτόρου των Βερσαλλιών Οι Βερσαλλίες είναι βασιλικό ανάκτορο λίγα χιλιόμετρα έξω από το Παρίσι, στην ομώνυμη πόλη των Βερσαλλιών. Οι Βερσαλλίες ήταν πρωτεύουσα της Γαλλίας (1682-1789). Σήμερα το ανάκτορο αποτελεί ένα από τα Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO.

13 Ανάκτορο των Βερσαλλιών Κατά την επίσκεψή μας :  Θα θέλαμε να δούμε την καθημερινή ζωή της βασιλικής οικογένειας, η οποία θα ήταν σίγουρα πλουσιοπάροχη και μεγαλοπρεπής σε αντίθεση με την ζωή του υπόλοιπου λαού.  Θα θέλαμε να παρατηρήσουμε και να θαυμάσουμε την αρχιτεκτονική του ανακτόρου, καθώς και όλα τα δωμάτια, τους κήπους, τις αυλές και το γενικό σύνολο.

14 Ανάκτορο των Βερσαλλιών

15

16 Η Εγκυκλοπαίδεια Στην Γαλλία του Διαφωτισμού δημιουργήθηκε ένα συλλογικό έργο 33 τόμων, η Εγκυκλοπαίδεια, στην οποία συνοψίστηκαν όλες οι ιδέες του κινήματος του Διαφωτισμού για θέματα οικονομικά, κοινωνικά, πολιτικά κ. ά.

17 Η Εγκυκλοπαίδεια Πρωτεργάτες της Εγκυκλοπαίδειας ήταν οι Γάλλοι διαφωτιστές Ντιντερό και Ντ ’ Αλαμπέρ.

18 Πίνακας ‘’Salon de Madame Geoffrin” Ένα πολύ σημαντικό έργο τέχνης της εποχής του Διαφωτισμού αποτελεί ο πίνακας Salon de Madame Geoffrin( Σαλόνι της Μανταμ Geoffrin), ο οποίος είναι πολύ γνώριμος ως εικόνα για την εποχή του Διαφωτισμού. Δημιουργός είναι ο Gabriel Lemonnier, γνωστός Γάλλος καλλιτέχνης που έδρασε την συγκεκριμένη περίοδο.

19 Διάβασμα της τραγωδίας του Βολταίρου L'Orphelin de la Chine( Η ορφανά της Κίνας ) στο σαλόνι της Marie Thérèse Rodet Geoffrin.

20

21 Τι θα φέρναμε μαζί μας Γυρνώντας στην πατρίδα δεν θα πάρουμε μαζί μας κάποιο υλικό αγαθό αλλά θα κουβαλήσουμε μαζί μας τις ιδέες των διαφωτιστών και γενικά το κλίμα της γαλλικής επανάστασης.

22 Έτσι … Θα επιθυμούσαμε να μεταλαμπαδεύσουμε όλες τις νέες ιδέες και το επαναστατικό κλίμα στους ανθρώπους της Ελλάδας ώστε να ξεσηκωθούν και αυτοί και να απελευθερωθούν από τον τουρκικό ζυγό που τους καταπιέζει.

23

24 Σκέψεις Μετά από το ταξίδι μας στον χρόνο σίγουρα έχουμε αποκτήσει πολλές καινούριες εμπειρίες και έχουμε μια πιο ρεαλιστική και κοντινή εικόνα για το κίνημα του Διαφωτισμού, το κλίμα της γαλλικής επανάστασης και μια καλύτερη άποψη για τις τεράστιες αλλαγές που συνέβησαν εκείνη την περίοδο.

25 Πηγές https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%94%CE%B9%CE%B1%CF%86 %CF%89%CF%84%CE%B9%CF%83%CE%BC%CF%8C%CF%82 https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%94%CE%B9%CE%B1%CF%86 %CF%89%CF%84%CE%B9%CF%83%CE%BC%CF%8C%CF%82 https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9C%CE%B1%CF%81%CE%AF %CE%B1_%CE%91%CE%BD%CF%84%CE%BF%CF%85%CE%B1 %CE%BD%CE%AD%CF%84%CE%B1 https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9C%CE%B1%CF%81%CE%AF %CE%B1_%CE%91%CE%BD%CF%84%CE%BF%CF%85%CE%B1 %CE%BD%CE%AD%CF%84%CE%B1 https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%96%CE%B1%CE%BD- %CE%96%CE%B1%CE%BA_%CE%A1%CE%BF%CF%85%CF%83 %CF%83%CF%8E https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%96%CE%B1%CE%BD- %CE%96%CE%B1%CE%BA_%CE%A1%CE%BF%CF%85%CF%83 %CF%83%CF%8E https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%91%CE%BD%CE%AC%CE%B A%CF%84%CE%BF%CF%81%CE%BF_%CF%84%CF%89%CE%BD _%CE%92%CE%B5%CF%81%CF%83%CE%B1%CE%BB%CE%BB %CE%B9%CF%8E%CE%BD https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%91%CE%BD%CE%AC%CE%B A%CF%84%CE%BF%CF%81%CE%BF_%CF%84%CF%89%CE%BD _%CE%92%CE%B5%CF%81%CF%83%CE%B1%CE%BB%CE%BB %CE%B9%CF%8E%CE%BD Ευχαριστούμε για την προσοχή σας !


Κατέβασμα ppt "Εργασία στο μάθημα της Γλώσσας Μαρία Φώτη Νίκος Μυλωνάς Φανταστικό ταξίδι στην Γαλλία την περίοδο του Διαφωτισμού."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google