Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Π ΑΡΑΔΟΣΙΑΚA ΓΛΥΚA Π ΗΛIΟΥ. Γ ΛΥΚO ΚΑΡYΔΙ Υλικά: 30 καρύδια 1 κιλό ζάχαρη ½ κουταλάκι του γλυκού ξινό ή 2 κουταλιές του γλυκού χυμό λεμονιού Εκτέλεση:

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Π ΑΡΑΔΟΣΙΑΚA ΓΛΥΚA Π ΗΛIΟΥ. Γ ΛΥΚO ΚΑΡYΔΙ Υλικά: 30 καρύδια 1 κιλό ζάχαρη ½ κουταλάκι του γλυκού ξινό ή 2 κουταλιές του γλυκού χυμό λεμονιού Εκτέλεση:"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Π ΑΡΑΔΟΣΙΑΚA ΓΛΥΚA Π ΗΛIΟΥ

2 Γ ΛΥΚO ΚΑΡYΔΙ Υλικά: 30 καρύδια 1 κιλό ζάχαρη ½ κουταλάκι του γλυκού ξινό ή 2 κουταλιές του γλυκού χυμό λεμονιού Εκτέλεση: Καθαρίζουμε τα καρύδια. Μετά τα ξεθερμίζουμε τα καρύδια τρεις φορές. Βάζουμε τα καρύδια στην κατσαρόλα μαζί με δύο ποτήρια νερό,τη ζάχαρη και το ξινό ή τον χυμό λεμονιού που και δένουμε το γλυκό.

3 Μ ΑΡΜΕΛAΔΑ ΦΡΟYΤΩΝ Υλικά: 4 πέργαμα μέτρια 3 πορτοκάλια μέτρια 2-3 μήλα ρενέδες (ξινόμηλα) 2-3 ακτινίδια Ζάχαρη και ξινό Εκτέλεση: Τα καθαρίζουμε και τα τρίβουμε στο μπλέντερ.Βγάζουμε τις χοντρές φλούδες από μέσα. Μετράμε με νεροπότηρα και το ίδιο με ζάχαρη. Η ζάχαρη να είναι ένα ποτήρι παραπάνω από τα φρούτα. Στο Τέλος βάζουμε το ξινό.

4 Γ ΛΥΚO ΦΡAΟΥΛΑ Υλικά: 1 κιλό φράουλες 1 κιλό ζάχαρη 2 ποτήρια νερό 2 λεμόνια 1 λεμόνι του ζου Εκτέλεση: πλένουμε και καθαρίζουμε τις φράουλες. Στύβουμε τα λεμόνια πάνω στις φράουλες. Βάζουμε στην κατσαρόλα το νερό με τη ζάχαρη για να γίνει το σιρόπι. Μόλις πάρει βράση βάζουμε μισό κουταλάκι λεμόνι του ζου.Το αφήνουμε να δέσει και το βγάζουμε από την φωτιά για να κρυώσει. Μετά βάζουμε τις φράουλες και το δένουμε στη φωτιά.

5 Μ ΗΛΟΠΙΤΑ Υλικά: 25 γρ βούτυρο ή μαργαρίνη 2 κούπες ζάχαρη 4-5 αυγά 3-4 κόκκινα μήλα τριμμένα στον τρίφτη 1 κουταλιά του γλυκού κανέλα 1 κουταλιά του γλυκού κονιάκ 1 κούπα καρύδια τριμμένα 1 φαρίνα 1 βανίλια Εκτέλεση: Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη για 5 λεπτά περίπου και μετά προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά και τη βανίλια. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα καρύδια και κατόπιν διαδοχικά την φαρίνα και τα τριμμένα μήλα. Τέλος αδειάζουμε το μίγμα σε βουτυρωμένο ταψί και ψήνουμε για μία ώρα περίπου στους 200 βαθμούς κελσίου.

6 Κ ΑΡΥΔΟΠΙΤΑ Υλικά : 12 αυγά 12 κουταλιές καρύδι 12 κουταλιές παξιμάδι Μισό κουταλάκι γαρίφαλο Μισό κουταλάκι κανέλα 3 κουταλιές ζάχαρη-λίγο ξύσμα πορτοκάλι ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ 3 κούπες ζάχαρη 2 κούπες νερό Μια κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού Εκτέλεση: χτυπάμε τους κρόκους ξεχωριστά με τις 3 κουταλιές ζάχαρη Μέχρι να ασπρίσουν. Τα ασπράδια τα χτυπάμε να γίνουν μαρέγκα. Μετά ενώνουμε τους κρόκους με τα ασπράδια και ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά. Βουτυρώνουμε το ταψί και αδειάζουμε το μίγμα μέσα. Το ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 1 ώρα. Ετοιμάζουμε το σιρόπι, βράζοντας τα υλικά του για 5 λεπτά περίπου. Όταν κρυώσει το γλυκό ρίχνουμε το ζεστό σιρόπι.

7 Βασταρδή Σοφία Βεατρίκη Βελαλή Χριστίνα Παναγιώτα Κωστάκη Ελένη Χριστίνα Μανίνη Περσεφόνη Χριστίνα


Κατέβασμα ppt "Π ΑΡΑΔΟΣΙΑΚA ΓΛΥΚA Π ΗΛIΟΥ. Γ ΛΥΚO ΚΑΡYΔΙ Υλικά: 30 καρύδια 1 κιλό ζάχαρη ½ κουταλάκι του γλυκού ξινό ή 2 κουταλιές του γλυκού χυμό λεμονιού Εκτέλεση:"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google