Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Eίναι η πρώτη φορά που κοιμήθηκαν ακολουθώντας το ένστικτό τους. Η Σάσα και η Αλεξάνδρα, οι δύο αρκούδες που μεταφέρθηκαν από τον Δημοτικό Ζωολογικό Κήπο.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Eίναι η πρώτη φορά που κοιμήθηκαν ακολουθώντας το ένστικτό τους. Η Σάσα και η Αλεξάνδρα, οι δύο αρκούδες που μεταφέρθηκαν από τον Δημοτικό Ζωολογικό Κήπο."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1

2 Eίναι η πρώτη φορά που κοιμήθηκαν ακολουθώντας το ένστικτό τους. Η Σάσα και η Αλεξάνδρα, οι δύο αρκούδες που μεταφέρθηκαν από τον Δημοτικό Ζωολογικό Κήπο Θεσσαλονίκης στο Καταφύγιο του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ στo Νυμφαίο της Φλώρινα τον Ιούνιο του 2015, έπεσαν για πρώτη φορά στη ζωής του για χειμέριο ύπνο μετά από 23 χρόνια αιχμαλωσίας!Τα δύο ζώα που από πολύ νεαρή ηλικία ζούσαν αιχμάλωτα,εκτός του φυσικού τους περιβάλλοντος, δεν είχαν ποτέ απολαύσει αυτή τη φυσική λειτουργία. Φέτος είναι η πρώτη φορά που κοιμήθηκαν ακολουθώντας το ένστικτό τους, το οποίο λειτουργεί ακόμα και ευτυχώς φυσιολογικά. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ «ήταν από τις πρώτες αρκούδες που αποσύρθηκαν για να κοιμηθούν, αφού πρώτα άρχισαν να μαζεύουν φύλλα για να στρώσουν στη φωλιά τους, όπως κάνουν και οι αρκούδες στη φύση!».

3

4 Η αρκούδα είναι ζώο παμφάγο με προτίμηση στις τροφές φυτικής προέλευσης και έχει ανάγκη από μεγάλες ποσότητες τροφής. Τρέφεται με όλων των ειδών τους διαθέσιμους καρπούς του δάσους: Βατόμουρα, άγρια κορόμηλα, κεράσια, μήλα, αχλάδια, σμέουρα, καρπούς σορβιάς, αγριοφράουλες, βελανίδια, καρπούς οξιάς αλλά και βολβούς, ρίζες και χόρτα. Συμπληρώνει το διαιτολόγιο της με μέλι, μικρά και μεγάλα θηλαστικά, έντομα, μυρμήγκια, βατράχια, σαλιγκάρια, ψάρια και χελώνες.παμφάγο Βατόμουρακεράσια μήλααχλάδιασορβιάς αγριοφράουλεςοξιάςρίζεςθηλαστικάέντομα μυρμήγκιαβατράχιασαλιγκάριαψάρια χελώνες

5

6


Κατέβασμα ppt "Eίναι η πρώτη φορά που κοιμήθηκαν ακολουθώντας το ένστικτό τους. Η Σάσα και η Αλεξάνδρα, οι δύο αρκούδες που μεταφέρθηκαν από τον Δημοτικό Ζωολογικό Κήπο."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google