Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Λουξεμβούργο Γεωγράφος : Σιούτη Χριστίνα Δημοσιογράφος : Σαλτερής Νίκος Ιστορικός : Σιαμάνης Λευτέρης.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Λουξεμβούργο Γεωγράφος : Σιούτη Χριστίνα Δημοσιογράφος : Σαλτερής Νίκος Ιστορικός : Σιαμάνης Λευτέρης."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Λουξεμβούργο Γεωγράφος : Σιούτη Χριστίνα Δημοσιογράφος : Σαλτερής Νίκος Ιστορικός : Σιαμάνης Λευτέρης

2 Τα σύνορα του Λουξεμβούργου Το Λουξεμβούργο είναι κράτος της δυτικής Ευρώπης με πρωτεύουσα το Λουξεμβούργο. Συνορεύει ανατολικά με τη Γερμανία, νότια με τη Γαλλία, δυτικά και βόρεια με το Βέλγιο.

3 Το κλίμα της χώρας είναι καθαρά ηπειρωτικό με πλούσιες βροχοπτώσεις. Πληθυσμός:459,500 Έκταση:2,586τετρ.χλμ.

4 Το 55% του Λουξεμβούργου είναι καλλιεργήσιμη γη και το 25% καλύπτεται από δασικές εκτάσεις. Το έδαφος του διαιρείται σε δύο περιοχές: στο βόρειο τομέα, που διασχίζεται από ένα τμήμα της οροσειράς των Αρδενών και χαρακτηρίζεται από βαθιές κοιλάδες και οροπέδια, ενώ το νότιο, όπου βρίσκονται μεγάλες και γόνιμες εκτάσεις και κατοικεί το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού.

5 Ιστορία του Λουξεμβούργου Η περιοχή του Λουξεμβούργου κατακτήθηκε αρχικά από τους Ρωμαίους. 1354:δουκάτο Υπαγόταν στους Βουργουνδούς, τους Γάλλους, τους Ισπανούς και στους Ολλανδούς. Μετά τη βελγική Επανάσταση του 1830 το Λουξεμβούργο υποτάχθηκε στους επαναστάτες.

6 Σύμφωνα με τη συνθήκη του 1831 ένα τμήμα της χώρας περιήλθε στη βελγική επικράτεια, ενώ το υπόλοιπο τμήμα, που συνιστά έκτοτε την επικράτεια του δουκάτου, αποδόθηκε στο ολλανδικό στέμμα με το δικαίωμα συμμετοχής στη γερμανική ομοσπονδία.

7 Η ανεξαρτησία του κράτους Έγινε ανεξάρτητο κράτος με ηγεμόνα τον Αδόλφο. Το 1912 υπήρξε τροποποίηση του πολιτεύματος, ώστε η μοναρχία να μπορεί να εκπροσωπείται και από γυναίκες.

8 Η οικονομία της χώρας Η χώρα διατηρεί το υψηλότερο στον κόσμο κατά κεφαλήν εισόδημα,που είναι από τα καλύτερα παγκοσμίως συστήματα και επαγγελματικής εκπαίδευσης, παράλληλα με εξαιρετικά χαμηλό ποσοστό ανεργίας. Το Λουξεμβούργο αποτέλεσε την πρώτη χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

9 Άλλη σημαντική οικονομική πρόσοδος προέρχεται από τα σιδηρομεταλλεύματα. Τα κοιτάσματα αυτά τροφοδοτούν τις αναπτυγμένες βιομηχανίες, οι περισσότερες των οποίων βρίσκονται στην πρωτεύουσα της χώρας.Μια άλλη βασική πηγή εισοδήματος είναι και ο τουρισμός.

10


Κατέβασμα ppt "Λουξεμβούργο Γεωγράφος : Σιούτη Χριστίνα Δημοσιογράφος : Σαλτερής Νίκος Ιστορικός : Σιαμάνης Λευτέρης."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google