Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΝΑΟΣ;. Ο Θεός, που έκανε τον κόσμο και όλα όσα υπάρχουν μέσα σ΄ αυτόν, αυτός που είναι ο Κύριος του ουρανού και της γης, ΔΕΝ ΚΑΤΟΙΚΕΙ ΣΕ ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΟΥΣ.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΝΑΟΣ;. Ο Θεός, που έκανε τον κόσμο και όλα όσα υπάρχουν μέσα σ΄ αυτόν, αυτός που είναι ο Κύριος του ουρανού και της γης, ΔΕΝ ΚΑΤΟΙΚΕΙ ΣΕ ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΟΥΣ."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΝΑΟΣ;

2 Ο Θεός, που έκανε τον κόσμο και όλα όσα υπάρχουν μέσα σ΄ αυτόν, αυτός που είναι ο Κύριος του ουρανού και της γης, ΔΕΝ ΚΑΤΟΙΚΕΙ ΣΕ ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΟΥΣ ΝΑΟΥΣ, …. (Πράξεις 17:24) Εδώ, δηλώνει ο Παύλος, ότι ο Θεός δεν κατοικεί πλέον σε ναούς που κατασκευάζουν οι άνθρωποι. Ναοί υπήρχαν στην παλιά οικονομία (Ωσηέ 8:14) Αλλά στην καινούργια οικονομία, στον χριστιανισμό, ο ναός έχει άλλη έννοια.

3 Δεν ξέρετε ότι ΕΙΣΤΕ ΝΑΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ, και το Πνεύμα του Θεού κατοικεί μέσα σας; Αν κάποιος φθείρει το ναό του Θεού, τούτον θα τον φθείρει ο Θεός. Επειδή, Ο ΝΑΟΣ του Θεού είναι άγιος, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΕΙΣΘΕ ΕΣΕΙΣ.. (1 Κορινθίους 3:16-17) Ή, δεν ξέρετε ότι ΤΟ ΣΩΜΑ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑΟΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ, που είναι μέσα σας, το οποίο έχετε από το Θεό, και δεν είστε κύριοι του εαυτού σας; (1 Κορινθίους 6:19) Και πώς να συμβιβαστεί ο ναός του Θεού με τα είδωλα; Επειδή, ΕΣΕΙΣ ΕΙΣΤΕ ΝΑΟΣ του ζωντανού Θεού, ….(2 Κορινθίους 6:16) Στα εδάφια αυτά τονίζεται, ότι ναός του Θεού είναι η κάθε πιστή ψυχή και όχι τα κτίρια.

4 Επομένως, λοιπόν, δεν είστε πλέον ξένοι και πάροικοι, αλλά συμπολίτες των αγίων και οικείοι του Θεού, …αυξάνει σε έναν ΑΓΙΟ ΝΑΟ εν Κυρίω, στον οποίο κι εσείς συνοικοδομείσθε σε κατοικητήριο του Θεού δια του Πνεύματος.(Εφεσίους 2:19- 22) Και εδώ διευκρινίζεται, πως όλοι οι πιστοί μαζί, αποτελούν τον ναό του Θεού. Τον Θεό δεν τον ενδιαφέρουν τα κτίρια, αλλά οι ψυχές. Σε μετανοημένες και άγιες ψυχές, θέλει να κατοικήσει ο Θεός.

5 Ο Χριστός, όμως, ως υιός επάνω στο δικό του ναό, ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ Ο ΝΑΟΣ, αν μέχρι τέλους κρατήσουμε βέβαιο το θάρρος και το καύχημα της ελπίδας. (Εβραίους 3:6) Οίκος Θεού δηλαδή ναός του Θεού, είναι οι πιστοί, η εκκλησία, τα άτομα που έχουν μετανοήσει, που έχουν αγιαστεί, που έχουν σωθεί και ζουν σύμφωνα με το Θέλημα του Θεού.

6 κι εσείς, σαν ζωντανές πέτρες, οικοδομείστε ως πνευματικός οίκος, άγιο ιεράτευμα, για να προσφέρετε πνευματικές θυσίες, ευπρόσδεκτες στον Θεό διαμέσου του Ιησού Χριστού. (1 Πέτρου 2:5) Η εκκλησία, τα ελεημένα άτομα, αυτά αποτελούν τον πνευματικό οίκο, τον πνευματικό ΝΑΟ, στον οποίο κατοικεί πλέον ο Θεός. Ο πνευματικός αυτός οίκος ή ναός, συνεχώς μεγαλώνει. Αυτό σημαίνει το ¨οικοδομείστε¨.

7 Η γυναίκα λέει σ΄ αυτόν: Κύριε, βλέπω ότι εσύ είσαι προφήτης. Οι πατέρες μας προσκύνησαν σ΄ αυτό το βουνό, κι εσείς λέτε ότι στα Ιεροσόλυμα(στο ναό) είναι ο τόπος, όπου πρέπει να προσκυνούμε….οι αληθινοί προσκυνητές θα προσκυνήσουν τον Πατέρα με πνεύμα και με αλήθεια, επειδή, ο Πατέρας τέτοιου είδους ζητάει να είναι εκείνοι που τον προσκυνούν. Ο Θεός είναι πνεύμα, κι εκείνοι που τον προσκυνούν με πνεύμα και με αλήθεια πρέπει να προσκυνούν. (Ιωάννη 4:19-24) Η Σαμαρείτισα ρώτησε τον Χριστό: Τον Θεό πρέπει να τον Προσκυνούμε και να τον λατρεύουμε στο όρος ή στο ναό των Ιεροσολύμων; Η απάντηση του Χριστού ήταν: Ούτε εδώ ούτε εκεί, αλλά μέσα στο πνεύμα σου. Σαν να της έλεγε, ότι ναός του Θεού είναι το πνεύμα σου.

8 Να, στέκομαι στη θύρα και κρούω, αν κάποιος ακούσει τη φωνή μου, κι ανοίξει τη θύρα, θα μπω μέσα σ΄ αυτόν και θα δειπνήσω μαζί του κι αυτός μαζί μου. (Αποκάλυψη 3:20) Ο Χριστός, ενδιαφέρεται για την ψυχή ενός ανθρώπου αμαρτωλού. Για να την συγχωρήσει, να την αγιάσει, να την σώσει ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΝΕΙ ΝΑΟ ΤΟΥ.

9 Εκείνος, όμως, έλεγε ΓΙΑ ΤΟ ΝΑΟ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΤΟΥ. (Ιωάννης 2:21) Εδώ ο ίδιος ο Ιησούς Χριστός το λέει καθαρά, πως ναός για τον ίδιο, ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΩΜΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ. Ο Θεός θέλει να κατοικεί ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ, ώστε να τον διδάσκει και να τον κατευθύνει στο δρόμο της αλήθειας. Εσύ δεν θέλεις να κατοικήσει μέσα σου ο Θεός; Αν ναι, μπορείς να τον καλέσεις, και θα έρθει να κατοικήσει μέσα σου. Το υπόσχεται μέσα στο Λόγο Του (Αποκάλυψη 3:20, Ιωάννη 14:23). Από εκεί και πέρα, θα αρχίσεις πραγματικά να ζεις, για τη ζωή που πλάστηκες. ΔΟΚΙΜΑΣΕ ΤΟ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙΣ!!!

10 Συμπέρασμα: Ναός Θεού λοιπόν, είναι το πνεύμα του πιστού ή τα πνεύματα του συνόλου των πιστών του Θεού. Τα κτίρια-ναοί είναι πλάνη.


Κατέβασμα ppt "ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΝΑΟΣ;. Ο Θεός, που έκανε τον κόσμο και όλα όσα υπάρχουν μέσα σ΄ αυτόν, αυτός που είναι ο Κύριος του ουρανού και της γης, ΔΕΝ ΚΑΤΟΙΚΕΙ ΣΕ ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΟΥΣ."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google