Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

1 ο Π. Δ. Σ. Π. Τ. Δ. Ε - Α. Π. Θ. Μπασάκης Αντώνης 2015-16 Στ ’2.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "1 ο Π. Δ. Σ. Π. Τ. Δ. Ε - Α. Π. Θ. Μπασάκης Αντώνης 2015-16 Στ ’2."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 1 ο Π. Δ. Σ. Π. Τ. Δ. Ε - Α. Π. Θ. Μπασάκης Αντώνης 2015-16 Στ ’2

2  ΕΛΛΑΔΑ - ΠΑΡΘΕΝΩΝΑΣ  ΙΤΑΛΙΑ - ΚΟΛΟΣΣΑΙΟ  ΑΥΣΤΡΙΑ - ΑΝΑΚΤΟΡΑ ΜΠΕΛΒΕΝΤΕΡΕ  ΡΩΣΙΑ - ΜΟΥΣΕΙΟ ΕΡΜΙΤΑΖ  ΜΕΓΑΛΗ ΒΡΕΤΑΝΙΑ ΑΒΑΕΙΟ ΓΟΥΕΣΤ ΜΙΝΣΤΕΡ  ΓΑΛΛΙΑ - ΠΥΡΓΟΣ ΤΟΥ ΑΙΦΕΛ

3  Ο Παρθενώνας αποτελεί το λαμπρότερο μνημείο της Αθηναϊκής πολιτείας.  Η κατασκευή του ξεκίνησε το 448 π. Χ. και τα εγκαίνια έγιναν το 438 π. Χ. στα Μεγάλα Παναθήναια, ενώ ο γλυπτός διάκοσμος έγινε το 433 π. Χ.  Οι αρχιτέκτονες που εργάστηκαν ήταν ο Ικτίνος, ο Καλλικράτης και πιθανόν ο Φειδίας, που είχε και την ευθύνη του γλυπτού διάκοσμου.  Είναι ο μόνος δωρικός με ανάγλυφες όλες του τις μετόπες. Χρησιμοποιήθηκε πεντελικό μάρμαρο.

4  Το Κολοσσαίο είναι ίσως το πιο εντυπωσιακό κτίριο της ρωμαϊκής αυτοκρατορίας.  Αρχικά γνωστό ως το Αμφιθέατρο του Φλαβιανού, το Κολοσσαίο ήταν το μεγαλύτερο κτίριο της εποχής.  Μπορεί η θεόρατη δομή του να έχει περιέλθει σε ερείπια στις μέρες μας αλλά ακόμη παραμένει ένα όμορφο θέαμα.

5  Το Μπελβεντέρε χτίστηκε από τον Γιόχαν Λούκας φον Χίλντεμπραντ ως θερινό ανάκτορο του πρίγκιπα Ευγένιου της Σαβοΐας.  Το Μπελβεντέρε αποτελείται από 2 παλάτια τα οποία συνδέονται με έναν κήπο, σχεδιασμένο κατά τα γαλλικά πρότυπα.  Ο κήπος είναι σχεδιασμένος σε 3 επίπεδα.

6 Το Ερμιτάζ αποτελεί το μεγαλύτερο και ένα από τα παλαιότερα μουσεία στον κόσμο, καθώς και ένα από τα σημαντικότερα αξιοθέατα της Αγίας Πετρούπολης.

7  Ένα από τα διασημότερα αξιοθέατα του Λονδίνου είναι το Αβαείο του Ουεστμίνστερ, μία όμορφη γοτθική εκκλησία που συγκαταλέγεται στα μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO.  Ιδρύθηκε στα μέσα του 10 ου αιώνα.

8  Ο Πύργος του Άιφελ αποτελεί το σύμβολο της πόλης αλλά και ένα από τα πλέον αναγνωρίσιμα αξιοθέατα ανά τον κόσμο. Κατασκευάστηκε από το Γάλλο μηχανικό Γκ o υστάβ Ειφέλ για τη Διεθνή Έκθεση του 1889, ο οποίος, μάλιστα, επικρίθηκε πολύ γι ’ αυτό το « τερατούργημα ».

9  http://3dim- megar.att.sch.gr/index.php/component/ content/article/66-start/1202-europe http://3dim- megar.att.sch.gr/index.php/component/ content/article/66-start/1202-europe  http://www.votegreece.gr/archives/6994 http://www.votegreece.gr/archives/6994  http://www.taxidologio.gr/rome-todo- colosseum.html http://www.taxidologio.gr/rome-todo- colosseum.html  http://www.taxidologio.gr/london-todo- westminster-abbey.html http://www.taxidologio.gr/london-todo- westminster-abbey.html  http://www.pameparisi.gr/sight.php?ID= 3 http://www.pameparisi.gr/sight.php?ID= 3

10 1 ο Π. Δ. Σ. Π. Τ. Δ. Ε - Α. Π. Θ. Μπασάκης Αντώνης 2015-16 Στ ’2


Κατέβασμα ppt "1 ο Π. Δ. Σ. Π. Τ. Δ. Ε - Α. Π. Θ. Μπασάκης Αντώνης 2015-16 Στ ’2."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google