Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Ο Χριστιανισμός στην Συρία Του Αλκιβιάδη Κασκαρέλη.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Ο Χριστιανισμός στην Συρία Του Αλκιβιάδη Κασκαρέλη."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Ο Χριστιανισμός στην Συρία Του Αλκιβιάδη Κασκαρέλη

2 Αντίστοιχη ερώτηση του Βιβλίου : Βιβλίο, σελ.28, ασκ.4 Λέξεις κλειδιά : Ναός του Αποστόλου Παύλου στην Δαμασκό, Πατριαρχείο Αντιοχείας,18% Χριστιανοί

3 Εκκλησία της Αντιοχείας Ιδρύθηκε το 34 μ. Χ. από τους Αποστόλους Πέτρο, Παύλο και Βαρνάβα. Το Πατριαρχείο της Αντιοχείας είναι το τρίτο κατά σειρά πρεσβείας Πατριαρχείο, μετά από αυτά της Κωνσταντινούπολης και των Ιεροσολύμων. Θεωρείται η μεγαλύτερη Ελληνορθόδοξη και Αραβόφωνη Χριστιανική Εκκλησία της Μέσης Ανατολής.

4 Ο ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΑΝΤΙΟΧΕΙΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

5 Ο Χριστιανικός πληθυσμός της Συρίας Υπολογίζεται περίπου στο 8% του συνολικού πληθυσμού. Είναι πλέον ελάχιστοι. Μιλούν την Αραμαϊκή γλώσσα.

6

7 Ο ναός του Αποστόλου Παύλου στη Δαμασκό Παλαιότερα η έδρα του Πατριαρχείου βρισκόταν στην Εκκλησία των Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου στη Δαμασκό.

8

9 Ο Χριστιανισμός στη Συρία σήμερα Σήμερα η κατάσταση στη Συρία είναι πολύ δύσκολη καθώς οι ισλαμιστές έχουν ξεσηκωθεί εναντίον των Χριστιανών. Οι διώξεις, οι συγκρούσεις, οι αποκεφαλισμοί, οι δημεύσεις περιουσιών είναι πλέον καθημερινά περιστατικά βίας εναντίον των Χριστιανών.

10

11 ΤΕΛΟΣ


Κατέβασμα ppt "Ο Χριστιανισμός στην Συρία Του Αλκιβιάδη Κασκαρέλη."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google