Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η Δικτύωση αποτελεί ένα σύστημα αρχών και ενεργειών που βασίζεται σε νέες μορφές συλλογικής δράσης και παρέμβασης. Διαμορφώνει μια ευρύτερη δυναμική για.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Η Δικτύωση αποτελεί ένα σύστημα αρχών και ενεργειών που βασίζεται σε νέες μορφές συλλογικής δράσης και παρέμβασης. Διαμορφώνει μια ευρύτερη δυναμική για."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Η Δικτύωση αποτελεί ένα σύστημα αρχών και ενεργειών που βασίζεται σε νέες μορφές συλλογικής δράσης και παρέμβασης. Διαμορφώνει μια ευρύτερη δυναμική για την αντιμετώπιση των κοινωνικών και οικονομικών αναγκών της κοινωνίας, οι οποίες δεν καλύπτονται από ατομικές, ασυντόνιστες και αποσπασματικές δράσεις. Στόχος της δικτύωσης είναι η ενεργή συνεργασία των περιφερειακών και τοπικών φορέων της περιοχής Παρέμβασης για την ανταλλαγή εμπειριών και προτάσεων σε θέματα απασχόλησης και τοπικής ανάπτυξης, η κινητοποίηση των τοπικών φορέων για την αποτελεσματική εφαρμογή των δράσεων της Πράξης, η αναζήτηση ρεαλιστικών λύσεων και προπαντός βιώσιμων σχημάτων και μηχανισμών παρέμβασης.  Επιλογή Στόχων και Στρατηγικής  Ανάπτυξη Ομάδων Εργασίας  Οργάνωση Θεματικών Εργαστηρίων  Εκδόσεις Κατάλληλου Υλικού  Παραγωγή Προτάσεων και Στρατηγικών Στήριξης της Απασχόλησης Α.Σ «ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ» ΠΡΑΞΗ: «ΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΣΤΙΣ Β. ΣΠΟΡΑΔΕΣ» Στις Βόρειες Σποράδες υλοποιήθηκε με επιτυχία η Πράξη «Δράσεις για την Ανάπτυξη και Απασχόληση στις Β. Σποράδες» Οι Βόρειες Σποράδες βρίσκονται γεωγραφικά στην περιοχή βορείως της Εύβοιας και ανατολικά της Μαγνησίας. Αποτελούνται από αρκετά νησιά, άλλα μεγαλύτερα και άλλα μικρότερα. Τα σημαντικότερα είναι τρία: η Σκιάθος, η Σκόπελος και η Αλόννησος. Πιο ειδικά: Ο Δήμος Σκιάθου έχει έδρα τη Σκιάθο. Περιλαμβάνει τη Σκιάθο και τις γύρω νησίδες, με πληθυσμό 6.088 κατοίκους. Ο Δήμος Σκοπέλου έχει έδρα την Σκόπελο και πληθυσμό 4.96 κατοίκους. Ο Δήμος Αλοννήσου έχει έδρα την Αλόννησο και πληθυσμό 2.750 κατοίκους. Περιλαμβάνει την Αλόννησο και τα γύρω νησιά και νησίδες, τα οποία είναι τα σημαντικότερα καταφύγια της μεσογειακής φώκιας και ανήκουν στο θαλάσσιο πάρκο Αλοννήσου (Κυρά Παναγιά, Αδελφοί, Γιούρα ή Γεροντία Λεχούσα, Περιστέρα, Πιπέρι, Πράσσο, Σκάντζουρα, Σκαντήλι). Την Πράξη υλοποίησε η Αναπτυξιακή Σύμπραξη «ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ», που συγκροτούν οι εξής φορείς: Συντονιστής: Ένωση Ξενοδόχων Σκοπέλου Δήμος Σκιάθου Δήμος Σκοπέλου Δήμος Αλοννήσου Ένωση Ξενοδόχων Σκιάθου Ένωση Ξενοδόχων Αλοννήσου ΚΕΚ ΔΥΝΑΜΙΚΗ Κέντρο Έρευνας και Ανάπτυξης ΘΕΣΙΣ Σύλλογος Γυναικών Σκιάθου Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας ΔΡΑΣΕΙΣ 7 & 8: «Δικτύωση Αναπτυξιακών Συμπράξεων και Περιφερειακών Φορέων» ΚΕΚ ΔΥΝΑΜΙΚΗ Φορείς Υλοποίησης: Ένωση Ξενοδόχων Σκιάθου Τι είναι η Δικτύωση Μεθοδολογία Υλοποίησης Δράση 7: «ΤΟΠΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΠΡΟΣΑΡΜΟΣΜΕΝΩΝ ΣΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΩΝ ΤΟΠΙΚΩΝ ΑΓΟΡΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ» Κατηγορίας Παρέμβασης 1: «ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΈΣ ΠΟΛΙΤΙΚΈΣ ΑΠΑΣΧΌΛΗΣΗΣ» Θεματικός Άξονας Προτεραιότητας 7: «ΔΙΕΥΚΌΛΥΝΣΗ ΤΗΣ ΠΡΌΣΒΑΣΗΣ ΣΤΗΝ ΑΠΑΣΧΌΛΗΣΗ ΣΤΙΣ 8 ΠΕΡΙΦΈΡΕΙΕΣ ΣΎΓΚΛΙΣΗΣ» ΤΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟΎ ΠΡΟΓΡΆΜΜΑΤΟΣ «ΑΝΆΠΤΥΞΗ ΑΝΘΡΏΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΎ», που συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ)

2 Συνολικά, κατά την υλοποίηση των Δράσεων Δικτύωσης πραγματοποιήθηκαν τα ακόλουθα:  Στοχευμένες συναντήσεις Δικτύωσης ανάμεσα σε Αναπτυξιακές Συμπράξεις, Περιφερειακούς και Τοπικούς Φορείς που δραστηριοποιούνται στην περιοχή των Βορείων Σποράδων  Συμμετοχή σε εκδηλώσεις ευαισθητοποίησης  Ανάπτυξη κοινού έντυπου υλικού  Καταγραφή Πρακτικών Κειμένων  Στήριξη Τοπικών Συνεργασιών  Διεύρυνση ενεργειών συνέργιας ανάμεσα στην τοπική αυτοδιοίκηση των Β. Σποράδων και τους φορείς Στο πλαίσιο υλοποίησης της Δράσης 7 και 8 οργανώθηκαν και υλοποιήθηκαν συναντήσεις περιφερειακής Δικτύωσης, οι οποίες οδήγησαν στην παραγωγή Προτάσεων και Στρατηγικών Στήριξης της Απασχόλησης και Ανάπτυξης για τους κατοίκους των Βορείων Σποράδων. Πιο ειδικά:  Προώθηση Δράσεων Σύνδεσης του πολιτισμού και του τουρισμού – Ανάδειξη Πολιτιστικών Διαδρομών  Ενέργειες Στήριξης του Εναλλακτικού Τουρισμού, ιδίως στην Αλόννησο και την Σκόπελο  Διεύρυνση Δράσεων σύνδεσης και Συνεργασίας των νησιών  Αξιοποίηση των Τοπικών Προϊόντων από τις ξενοδοχειακές μονάδες και τα εστιατόρια – Προώθηση Δράσεων όπως το «Τοπικό Πρωινό», τα παραδοσιακά εδέσματα, κλπ  Συνεργασία τοπικών φορέων με στόχο τη διεύρυνση της τουριστικής περιόδου  Προώθηση Δράσεων Στήριξης της Τοπικής Απασχόλησης  Σταθεροποίηση Δικτύου τοπικών φορέων σε θέματα προώθησης της τοπικής ανάπτυξης και συνεργασίας  Δημιουργία Βιώσιμων επιχειρηματικών πρωτοβουλιών με άξονες τον τουρισμό, την καινοτομία και την αγροδιατροφή  Ανάπτυξη Δομών στήριξης συνεταιριστικών μορφών επιχειρείν – Προώθηση της Κοινωνικής Οικονομίας  Στήριξη μέσω χρηματοδοτικών προγραμμάτων των υφιστάμενων τοπικών επιχειρήσεων  Ενέργειες εξειδίκευσης του ανθρώπινου δυναμικού μέσω δράσεων κατάρτισης και επιμόρφωσης


Κατέβασμα ppt "Η Δικτύωση αποτελεί ένα σύστημα αρχών και ενεργειών που βασίζεται σε νέες μορφές συλλογικής δράσης και παρέμβασης. Διαμορφώνει μια ευρύτερη δυναμική για."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google