Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

3 ο ΓΕΛ Παλαιού Φαλήρου 2015-2016 1 ο τετράμηνο Τμήμα: Α2 Θέμα: Υπερφυσικό-Ανεξήγητο Light the darkness of the unknown Υπεύθυνη Καθηγήτρια: Μαυροματίδου.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "3 ο ΓΕΛ Παλαιού Φαλήρου 2015-2016 1 ο τετράμηνο Τμήμα: Α2 Θέμα: Υπερφυσικό-Ανεξήγητο Light the darkness of the unknown Υπεύθυνη Καθηγήτρια: Μαυροματίδου."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 3 ο ΓΕΛ Παλαιού Φαλήρου 2015-2016 1 ο τετράμηνο Τμήμα: Α2 Θέμα: Υπερφυσικό-Ανεξήγητο Light the darkness of the unknown Υπεύθυνη Καθηγήτρια: Μαυροματίδου Χαρά

2 Εξώφυλλο: Ιατρουδάκη Νικολέτα Power Point : Κολκού Ευαγγελία

3 Ζώδια Άστρα-Μέλλον Αστρολογία: ονομάζεται η παρακολούθηση των άστρων και άλλων ουράνιων σωμάτων, των οποίων η θέση επηρεάζει τη ζωή του ανθρώπου με τρόπο άγνωστο στη σημερινή επιστήμη και τη λογική της αιτιοκρατίας. Εχει τις ρίζες της στην αρχαία Βαβυλώνα, όταν οι αρχαίοι Χαλδαίοι παρατηρούσαν την τακτική κίνηση των πλανητών και απέδωσαν σ ʼ αυτούς θεϊκό χαρακτήρα και δυνάμεις. Οι πλανήτες τελικά λατρεύτηκαν σαν θεοί.

4 Ζώδια Άστρα-Μέλλον Γωνίες ή τα 4 σημεία στον αστρολογικό χάρτη Στην αστρολογία η απόσταση αυτή μετριέται σε μοίρες του ζωδιακού κύκλου και όχι σε χιλιόμετρα. Οι βασικές όψεις είναι (σε μοίρες): 0, σύνοδος 60, εξάγωνο 90, τετράγωνο 120, τρίγωνο 180 αντίθεση Ωροσκόπος Εκλειπτική (ζωδιακός κύκλος) Μεσουράνημα Πλανητικές όψεις

5 Ζώδια Άστρα-Μέλλον Ζώδιο: Αστερισμός που ανατέλει σε μία συγκεκριμένη περίοδο του χρόνου ο οποίος υποτείθεται ότι επηρεάζει τα βασικά χαρακτηριστικά του ατόμου. Τα ζώδια είναι: Κριός Ταύρος Δίδυμοι Καρκίνος Λέων Παρθένος Ζυγός Σκορπιός Τοξότης Αιγόκερως Υδροχόος Ιχθείς Η διατύπωση των προβλέψεων γίνεται με την ανάγνωση του χάρτη.

6 Ζώδια Άστρα-Μέλλον Η αστρολογία είναι αντίθετη με τον Χριστιανισμό Η αστρολογία δε θεωρείται επιστήμη. Καταργεί την ελεύθερη βούληση η οποία είναι δοσμένη στον άνθρωπο από το Θεό. Ο Θεός δεν καθορίζει τις πράξεις μας, απλά μας βοηθάει αφού εμείς αποφασίσουμε. Αποδείχθηκε από τον Αμερικανό ψυχολόγο Φόρερ.

7 Μοίρα-Πεπρωμένο Πεπρωμένο εννοείται το καθορισμένο από τη μοίρα, το προδιαγεγραμμένο, που κατευθύνει, απαρέγκλιτα, τον ανθρώπινο βίο, χωρίς ο άνθρωπος να είναι σε θέση να αντιδράσει σε ό,τι η μοίρα του επιτάσσει για το μέλλον και την εξέλιξη του. Ο όρος πεπρωμένο προέρχεται από το πέπρωται, που κατά κυριολεξία, σημαίνει: αυτό που έχει καθοριστεί από τη μοίρα.

8 Μοίρα-Πεπρωμένο Από σημασιολογική άποψη, οι όροι πεπρωμένο και μοίρα είναι δυνατό να σχετίζονται, αλλά δεν ταυτίζονται. H μοίρα προηγείται του πεπρωμένου. H μοίρα, κατά τη λαϊκή αντίληψη, είναι η υπερφυσική δύναμη, «υπερθεότητα» που διαμοιράζει στα όντα τα καλά και τα κακά. To πεπρωμένο επαγρυπνεί για την αυστηρή τήρηση των όσων προδιεγράφησαν από τη μοίρα. Επομένως το πεπρωμένο είναι, κατά κάποιον τρόπο, το επιγέννημα της μοίρας. Λογικά μοίρα χωρίς πεπρωμένο δε νοείται. Μοίρα και πεπρωμένο συμπορεύονται.

9 Το déjà vu που στη γαλλική γλώσσα σημαίνει "ήδη ιδωμένο" είναι η προμνησία. Δηλαδή όταν κάποιος έχει την αίσθηση ότι έχει βιώσει ή δει στο παρελθόν μία κατάσταση. Το déjà vu χωρίζεται σε τρεις κατηγορίες, το déjà vécu, το déjà senti και το déjà visité. Déjà vu Το déjà vécu σημαίνει “αυτό το έχω ξαναδεί” και είναι η πιο συνηθισμένη. Το déjà senti είναι μία αποκλειστικά συναισθηματική κατάσταση και σημαίνει “αυτό το έχω ξανανιώσει” Το déjà visité είναι η πιο σπάνια και σημαίνει “αυτό το έχω ξαναεπισκεφτεί”.

10 Επιστημονικές θεωρίες: Tεχνητό déjà vu: Déjà vu Η θεωρία του “κινητού” Η θεωρία της καθυστερημένης όρασης Oι αναμνήσεις είναι σαν ολογράμματα, δηλαδή ότι μπορεί κανείς να αναπλάσει την τρισδιάστατη εικόνα κάθε επιμέρους στοιχείου μιας ανάμνησης. Πριν από περίπου 9 χρόνια «Εμπειρίες Déjà vu αναδημιουργήθηκαν στο εργαστήριο!». Κατάφεραν μέσω «ύπνωσης» να προκαλέσουν deja vu στους συμμετέχοντες στα πειράματα.

11 *** O Πόλεμος των Άστρων Ελίνα Καβαλάκη Ευαγγελία Κολκού Κέιση Ζεκάι Αργυρώ Καψιόχα Μαρία Καψιόχα

12 UFOs Τα UFOs που στα ελληνικά αποκαλούμε ΑΤΙΑ, είναι αεροσκάφη άγνωστης ταυτότητας. Πολλοί μπορεί να νομίζουν ότι δεν έχει περάσει ούτε αιώνας απο την πρώτη φορά που ο άνθρωπος ήρθε αντιμέτωπος με αυτο το φαινόμενο. Όμως είναι σχεδόν σίγουρο ότι τα UFOs υπήρχαν χιλιάδες χρόνια πριν. Έχουν βρεθεί τοιχογραφίες από τα αρχαία χρόνια, που δείχνουν ιπτάμενα αντικείμενα που μοιάζουν πάρα πολύ με αυτά που βλέπουμε σήμερα. Υπάρχουν σε πολλά είδη και σχήματα, αλλά τα πιο συνηθισμένα είναι το σχήμα δίσκου, το σχήμα πούρου και το τριγωνικό σχήμα.

13 UFOs Πάντως στην σύγχρονη εποχή έχουν αναφερθεί διάφορα περιστατικά. Ένα από αυτά είναι, του επιχειρηματία Κ. Άρνολντ, που το 1947, καθώς πέταγε με το προσωπικό του αεροπλάνο, είδε εννέα ιπτάμενα αντικείμενα σε σχήμα δίσκου να περνούν με απίστευτη ταχύτητα πάνω από ένα βουνό. Από το 1962 και μετά, ή αεροπορία στρατού ήρθε σε οπτική επαφή με πολλά από αυτά. Μήπως είναι εγωιστικό να πιστεύουμε ότι είμαστε μόνοι στο σύμπαν?

14 Τέρατα Διαβάζουμε μύθους και ακούμε ιστορίες με διάφορα πλάσματα ή τέρατα της φαντασίας από μικρά παιδιά. Όντα με δυνάμεις που ξεπερνούν τις ανθρώπινες δυνατότητες, τέρατα και πλάσματα με ιδιαίτερες ικανότητες είναι συνήθως οι πρωταγωνιστές σε διάφορους μύθους. Διαφορετικά πλάσματα, δημιουργημένα απολύτως από την αχαλίνωτη ανθρώπινη φαντασία, πρωταγωνιστούν στους μύθους κάθε χώρας πόσο μάλλον κάθε ηπείρου.

15 Τέρατα Τα πιο διάσημα τέρατα του κόσμου: Κράκεν Μέδουσα Το Τέρας του ΛόχνεςΚένταυρος Σειρήνες

16 Φαντάσματα Φάντασμα είναι η ψυχή ή το πνεύμα ενός πεθαμένου ανθρώπου ή ζώου που μπορούν να εμφανιστούν, σε ορατή μορφή ή άλλη εκδήλωση, στους ζωντανούς. Πολλά μέντιουμ υποστηρίζουν ότι μπορούν να καλέσουν ένα φάντασμα μέσα από μια ειδική τελετή. Μια ομάδα ατόμων με αρχηγό το μέντιουμ συναθροίζονται σε κύκλο, συγκεντρώνονται και καλούν το πνεύμα.

17 Φαντάσματα Μια πρώτη άποψη θέλει τα φαντάσματα να υπάρχουν στον κόσμο μας επειδή θέλουν να φέρουν εις πέρας διάφορες εκκρεμότητες ή αδικίες που προκλήθηκαν από το θάνατό τους. Ένας άλλος τρόπος για να κάνουν αισθητή την παρουσία τους είναι προκαλώντας τσιμπήματα στο σώμα μας ή ψύχρα στο πίσω μέρος του αυχένα ή δημιουργώντας κρύο ρεύμα αέρα στο δωμάτιο. Επίσης, λέγεται ότι τα φαντάσματα μπορούν να πάρουν τη μορφή του εκτοπλάσματος, που είναι μια ρευστή κατάσταση ανάμεσα στην πνευματική ενέργεια και την ύλη.

18 Μεταθανάτια ζωή Έως τώρα η μεταθανάτια ζωή ήταν κάτι το απροσδιόριστο που απλά γίνονταν εικασίες για το πώς μοιάζει. Πριν από ένα χρόνο περίπου έγινε μία έρευνα στην Αμερική, την Αγγλία και την Αυστραλία για να ανακαλύψουν αν υπάρχει. Από τους 2060 που έπαθαν καρδιακή προσβολή και επανήλθαν στην ζωή μόνο το 40% είχε κάποια επίγνωση. Το 40% είπε στους ερευνητές περίπου τις ίδιες εμπειρίες καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι η έρευνα είναι αξιόπιστη αλλά δεν μπορούμε να είμαστε ποτέ σίγουροι αφού δεν έχουμε κάποια βάσιμη απόδειξη.

19 Μεταθανάτια ζωή Ορίστε και κάποιες επιστημονικές μελέτες/έρευνες που έγιναν στην Αμερική. Ένας άνδρας μάλιστα διηγήθηκε ότι αισθάνθηκε πως είχε εγκαταλείψει το σώμα του και παρακολουθούσε από μια γωνία του δωματίου την επέμβαση της ανάνηψης. Αν και ήταν «νεκρός» για τρία λεπτά, ο 57χρονος θυμάται με λεπτομέρειες τι έκανε γύρω του το ιατρικό προσωπικό, περιγράφοντας ακόμη και τον ήχο του μηχανήματος.

20 Μεταθανάτια ζωή Η μελέτη αποκάλυψε ότι ένα μεγάλο ποσοστό (σχεδόν το 40%) όσων ανένηψαν μετά την ανακοπή (οι 140 από τους 330 που επιβίωσαν), ανέφεραν στη συνέχεια ότι είχαν κάποιου είδους επίγνωση, ενόσω ήσαν κλινικά νεκροί και προτού ξαναρχίσει η καρδιά τους να χτυπά. Από τους 140 ανθρώπους που η έρευνα κατέγραψε ότι είχαν κάποια συνείδηση μετά την ανακοπή της καρδιάς τους, πολλοί δεν θυμούνταν λεπτομέρειες, όμως ένας στους πέντε δήλωσαν ότι ένιωσαν ένα ασυνήθιστο αίσθημα γαλήνης, ενώ ένας στους τρεις αισθάνθηκαν τον χρόνο είτε να επιβραδύνεται, είτε να επιταχύνεται.

21 *** Πέντε και μισοί άντρες Κωνσταντίνος Ζιώτης Ηλίας Λιγάτος Θάνος Κοντογιάννης Γιούρι Λόλι Σπύρος Κατρατζής Παντελής Καϋμένος

22 Ανθρώπινα Βιώματα του Υπερφυσικού Υπερφυσικό: Υπερφυσικό είναι αυτό που αντίκειται τελείως στους νόμους της φυσικής, που από αυτήν θεωρούνται ως νόμοι της Φύσης, και στην ουσία είναι ταυτόσημο με τα θαύματα. Βάσει των πεποιθήσεων διαφόρων ανθρώπων που έχουν ασχοληθεί με το θέμα αυτό υπάρχει ένας δεύτερος κόσμος πέρα από τον κόσμο. Εδώ και εκατοντάδες χρόνια έχουν καταγραφεί μαρτυρίες ανθρώπων που έχουν δει, ακούσει, αισθανθεί διάφορα πράγματα που είναι ακόμη πολύ δύσκολο να βρεθεί κάποια λογική εξήγηση που να τα αιτιολογεί.

23 Ανθρώπινα Βιώματα του Υπερφυσικού Το φαινόμενο που συναντάμε πιο συχνά είναι το φαινόμενο της επιθανάτιας εμπειρίας. Επιθανάτιες εμπειρίες είναι επομένως βιώματα που έχουν κάποιοι όταν πεθαίνουν, σύμφωνα με τον ιατρικό όρο του θανάτου, αλλά διατηρούν ενεργή τη συνείδησή τους και επανέρχονται στη ζωή, χωρίς να έχουν χάσει αυτά τα βιώματα από τη μνήμη τους.

24 Δαιμονισμός-Εξορκισμός Σατανισμός Ο σατανισμός είναι λατρευτική πίστη η οποία έχει ως επίκεντρό της τον Σατανά, ή διάβολο, οντότητα που σύμφωνα με την παράδοση των ιουδαίων και των χριστιανών είναι ο έσχατος αντίπαλος του Θεού, ενσαρκώνοντας την Ελεύθερη Θέληση(ελεύθερη βούληση) σύμφωνα με τους Σατανιστές, ή την αρχή του απόλυτου κακού σύμφωνα με τους Ιουδαίους και τους Χριστιανούς.

25 Δαιμονισμός-Εξορκισμός Δαιμονισμός Δαιμονισμός πιστεύεται πως είναι η κατάσταση στην οποία ένα άτομο βρίσκεται υπό τον έλεγχο ενός μοχθηρού υπερφυσικού όντος. Οι περιγραφές τέτοιων καταστάσεων περιλαμβάνουν συχνά απώλεια μνήμης ή προσωπικότητας, έντονους μυϊκούς σπασμούς ή αδυναμία σαν να πεθαίνει κανείς. Άλλες περιγραφές αναφέρουν πρόσβαση σε μυστικά άλλων, ομιλία αγνώστων στο άτομο γλωσσών, δραματική αλλαγή στη φωνή, την έκφραση ή και τη δομή του προσώπου, απρόσμενη εμφάνιση αμυχών, δαγκωματιών ή τραυματισμών και υπερφυσική δύναμη. Αντίθετα με άλλες μορφές κατάληψης που πιστεύεται πως υπάρχουν, ο δαιμονισμός παρουσιάζεται ως μια κατάσταση κατά την οποία αφαιρείται από το άτομο κάθε δυνατότητα αυτοελέγχου, ώσπου το θύμα να ελευθερωθεί, συνήθως με εξαναγκασμό μέσω της διαδικασίας του εξορκισμού.

26 *** Lost in the maze Βασιλική Κουτρουμάνη Ιωάννα Κελλέτση

27 Placebo Xορηγείται στον ασθενή ένα αδρανές χάπι, δίνεται στον ασθενή πληροφορία ότι αυτό μπορεί να βελτιώσει την κατάστασή του, αλλά δεν δίνεται πληροφορία ότι είναι στην πραγματικότητα αδρανές. Το φαινόμενο αυτό είναι γνωστό ως το φαινόμενο placebo. Πολλές φορές, στην ιατρική έρευνα, προκειμένου να ελεγχθεί η αποτελεσματικότητα ενός καινούριου φαρμάκου για μια συγκεκριμένη πάθηση, ταυτόχρονα με την χορήγηση σε ομάδες εθελοντών του πραγματικού φαρμάκου, χορηγείται σε κάποια άλλη ομάδα εθελοντών ένα ψεύτικο φαρμακευτικό σκεύασμα, το οποίο δεν περιέχει ενεργές ουσίες. Συχνά, το ψεύτικο χάπι αποδεικνύεται εξίσου αποτελεσματικό στη θεραπεία μιας πάθησης όπως και το πραγματικό χάπι.

28 Placebo Nocebo: Eίναι ακριβώς το ίδιο με το φαινόμενο placebo μόνο που λειτουργεί αντίστροφα. Έχουμε την πίστη ότι θα μας βλάψει (nocebo) ένα φάρμακο και γενικότερα μια ενέργεια, μια κίνηση, μια επαφή, οτιδήποτε. Ιστορία Placebo Η ανακάλυψη ότι τα placebo μπορούν να έχουν πραγματικό αποτέλεσμα έγινε από τον Henry Beecher, έναν αναισθησιολόγο του αμερικανικού στρατού.

29 Τηλεπάθεια Το μυαλό μας δηλαδή γίνεται πομπός και δέκτης.Το φαινόμενο αυτό ονομάζεται τηλεπάθεια. Οι δύο κυριότερες θεωρίες οι οποίες έχουν προταθεί για την ερμηνεία των τηλεπαθητικών φαινομένων είναι του πνευματισμού και της παραψυχολογίας. Θεωρία του πνευματισμού: κατά την εμφάνιση του φαινομένου της τηλεπάθειας ανάμεσα στα δύο άτομα μεσολαβεί ένα αόρατο πνεύμα. Θεωρία της παραψυχολογίας: εξηγεί τα φαινόμενα αυτά με την ύπαρξη ειδικών ηλεκτρομαγνητικων κυμάτων, τα οποία εκπέμπονται από τον εγκέφαλο του Πομπού και συλλαμβάνονται από τον εγκέφαλο του Δέκτη

30 Τηλεπάθεια Η τηλεπάθεια διακρίνεται σε τέσσερις κατηγορίες: Το φαινόμενο της τηλεπάθειας δεν εχει μελετηθεί αρκετά σε πειραματικό επίπεδο. Σημαντικό επίτευγμα των επιστημόνων ήταν η τηλεπαθητική μεταφορά ενός εγκεφάλου. Για να υλοποιηθεί αυτό χρειάστηκε να συνδέσουν δύο άτομα με έναν υπολογιστή. τρέχουσα διαισθητική οραματική προδιαγεγραμμένη.

31 Θρησκεία και Υπερφυσικό H σχέση θρησκείας – επιστήμης δοκιμάστηκε πολλές φορές στην ιστορία. Πολλοι μεγάλοι επιστήμονες και μελετητές με διαφορετικές απόψεις προσπάθησαν να αποδείξουν αν πρέπει τελικα να πιστεύουμε στο θεό ή να βασιζόμαστε στην επιστήμη. Κανείς μέχρι τώρα όμως δεν έχει καταφέρει να απαντήσει σε σπουδαία ερωτήματα,γι'αυτό κι ο καθένας κρατάει μια υποκειμενική στάση πάνω σε αυτά.

32 Θρησκεία και Υπερφυσικό Ένα από τα σημαντικότερα ερωτήματα είναι το αν πρέπει να πιστεύουμε στα όνειρα που βλέπουμε κι απο που προέρχονται αυτά. Είναι συμβουλές που μας δίνει ο θεός ή παγίδες του διαβόλου; Η εκκλησία τι πιστεύει για αυτό; Μέσα λοιπόν απο διηγήσεις,φιλοσοφίες και ερωτήματα ο κάθε άνθρωπος θα αποκτήσει τη δική του άποψη πάνω σε τόσο αόριστα θέματα όπως αυτά

33 Θρησκεία και Υπερφυσικό Η θρησκεία υποστηρίζει πως ο άνθρωπος κάνει τη θρησκεία και όχι η θρησκεία τον άνθρωπο. Με την θρησκεία προσεγγίζουμε το θείο, το υπερφυσικό και το ιερό, πράγματα τα οποία συνδέονται άμεσα με αυτή. Το θείο είναι μια δύναμη η οποία συνέχει όλο το σύμπαν, είναι πέρα από τις ανθρώπινες δυνατότητες και καθορίζει το μέλλον της ζωής του ανθρώπου αλλά και την εξέλιξή του. Η θρησκεία συσχετίζεται άμεσα με την κουλτούρα των ανθρώπων γι’ αυτό το λόγο υπάρχουν και πολλά διαφορετικά είδη θρησκειών.

34 *** Τα Υπερφυσικά Παιδιά Αντώνης Κεφαλλωνίτης Τάσος Κάλτζιας Τζωρτζίνα Κατσιγιάννη Δάφνη Κωνσταντινίδη Μιχάλης Κουτρούτσος

35 Όνειρα Όνειρο είναι η βίωση μίας σειράς εικόνων, ήχων ή άλλων αισθήσεων που ενδεχομένως δημιουργούν μια, συνήθως αλλοπρόσαλλη, «ιστορία» κατά τη διάρκεια του ύπνου, -συνήθως- κατά τη φάση REM (Rapid eye movement). Σήμερα, δεν υπάρχει ξεκάθαρη ερμηνεία για τους λόγους που τα όνειρα παράγονται και το πως επιλέγονται οι εικόνες που προβάλλονται σε αυτά. Ο S. Freud προτείνει ότι το περιεχόμενο των ονείρων σχετίζεται με την εκπλήρωση επιθυμιών. Επιπλέον, ένας εσωτερικός μηχανισμός λογοκρισίας, το Υπερ-εγώ, μεταμφιέζει αυτές τις επιθυμίες ώστε να μην δούμε την πραγματική τους φύση, εξυπηρετώντας έτσι την ανάγκη μας για ικανοποίηση τους και εξυπηρετώντας ταυτόχρονα έναν ήρεμο ύπνο.

36 Όνειρα Βλέπουμε 3-5 έως και 7 όνειρα κάθε βράδυ Εφιάλτες: Ψυχολογική καταπόνηση, στρες, άγχος, αλλαγή εργασίας, μετακόμιση, οικονομικές δυσκολίες, θάνατος αγαπημένου προσώπου, τραυματικές εμπειρίες, ασθένεια με πυρετό, παρενέργειες φαρμάκων, σύνδρομο στέρησης από ουσίες, κατανάλωση φαγητού μόλις πριν κάποιος πάει για ύπνο, παρακολούθηση έργων τρόμου ή διάβασμα βιβλίων κτλ. είναι λόγοι-αίτια πρόκλησης κάποιου εφιάλτη. Όλοι ονειρεύονται. Ακόμα και οι τυφλοί και τα ζώα. Δεν θυμόμαστε τα όνειρα που έχουμε δει, επειδή ο εγκέφαλος και η μνήμη "υπολειτουργούσαν", μιας και το όνειρο δεν ήτανε έντονο, κι έτσι το προσπέρασαν. Η αλήθεια είναι πως δεν είναι δυνατό να δούμε στον ύπνο μας άτομα που δεν έχουμε ξαναδεί. Ο εγκέφαλός μας δεν επινοεί πρόσωπα εκ του μηδενός.

37 Lucid Dream «Lucid Dream» ή αλλιώς «συνειδητό όνειρο» είναι το όνειρο κατά την διάρκεια του οποίο το άτομο έχει πλήρης συνείδηση της κατάστασης δηλαδή γνωρίζει πως ονειρεύεται και πως τα δρώμενα δεν πραγματοποιούνται στην πραγματική ζωή. Έχει αποδειχτεί πως το άτομο που βλέπει ένα «lucid dream» μπορεί να ελέγξει τις πράξεις του και με την επίγνωση ότι βρίσκεται σε όνειρο κάνει πράγματα που στην αληθινή ζωή δεν θα έκανε, καθώς δεν πρόκειται να υπάρξουν συνέπειες.

38 Lucid Dream Οι επιστήμονες έχουν ανακαλύψει τρόπους να «δημιουργούν» συνειδητά όνειρα στους ανθρώπους, πρόκειται για μερικά απλά βήματα που μπορεί να ακολουθήσει ο οποιοσδήποτε και με την σωστή τους εκτέλεση να ζήσει αυτή την εμπειρία.

39 Ενεργειακά σώματα Τσάκρα: είναι μία περιοχή στο σώμα που συνδέεται με την ενέργεια της ζωής. Υπάρχουν επτά τσάκρα στο σώμα - το καθένα είναι μία διεπαφή για τη ροή της ενέργειας της ζωής. Ενεργειακά σώματα: Η Μεταφυσική υποστηρίζει ότι ο άνθρωπος διαθέτει 7 σώματα. Κάθε ένα από αυτά τα ενεργειακά σώματα, διαθέτει και κάποια ξεχωριστά χαρακτηριστικά και εκδηλώνονται με ιδιαίτερο τρόπο στο υλικό πεδίο. Αύρα: Το ανθρώπινο ενεργειακό σύστημα περιβάλλεται από ένα πεδίο δύναμης το οποίο αναφέρεται συνήθως ως αύρα.Η αύρα είναι ένα σύνολο ηλεκτρομαγνητικών μορφών ενέργειας που περιβάλλει το φυσικό σώμα και θεωρείται η έδρα της ζωτικής δύναμης.

40

41 Ερωτηματολόγιο Πιστεύετε, στο πεπρωμένο, δηλαδή ότι η ζωή του ανθρώπου είναι καθορισμένη ;

42 Ερωτηματολόγιο Πιστεύετε, ότι το μέλλον καθορίζεται από τα ζώδια ;

43 Ερωτηματολόγιο Πιστεύετε, ότι τα ζώδια επηρεάζουν τον χαρακτήρα του ατόμου ;

44 Ερωτηματολόγιο Πιστεύετε, στην ύπαρξη ζωής σε άλλους γαλαξίες ;

45 "Πιστεύετε ότι τα όνειρα προέρχονται από συναισθήματα και εικόνες που έχετε βιώσει κατά τη διάρκεια της ημέρας ;" Ερωτηματολόγιο

46 *** Les Rêveuses Βασιλική Κώνστα Νεφέλη Λιάσκου Σοφία Καρναβά Έλενα Κιτσαρά

47 9/26/2016 Συνέντευξη με τον κ. Ρούσσο, Φυσικό Πιστεύετε πως τα όνειρα προβλέπουν το μέλλον; Αρχικά θα ήθελα να κάνω μια αναδρομή στο παρελθόν. Ο Όμηρος αναφέρεται σε τρία σπουδαία όνειρα, το ένα από αυτά αναφέρει ότι ο Δίας παίρνει την μορφή του Νέστωρα εμφανίζεται στον ύπνο του Αγαμέμνονα και του λέει ''Ξεσήκωσε τον στρατό για να επιτεθούμε στους Τρώες'' είναι όμως μια παγίδα του Δία ο οποίος θέλει να συντριβούν οι Έλληνες διότι επιθυμεί να τον τιμωρήσει με αποτέλεσμα ο Αγαμέμνονας μόλις ξυπνάει το εκλαμβάνει ως καλό σημάδι οπότε ξεκινάει και τελικά οδηγείται σε κάτι τραγικό. Να λοιπόν τα όνειρα ως προφητείες. Άλλες φορές βγαίνουν θετικά άλλες όμως όχι. Από την αρχαιότητα λοιπόν τα όνειρα κρύβανε προφητείες άλλες φορές δήθεν ήταν σταλμένα από τον Θεό και άλλες φορές διαψεύδονταν.

48 9/26/2016 Υπάρχουν όμως όνειρα; Πως εξηγούνται αυτά; Υπάρχει βέβαια η σημασία τους στην ψυχολογία. O Freud έχει μελετήσει την ψυχιατρική που στηρίζεται στα όνειρα όπου υπάρχει το εγώ και το υπέρ-εγώ. Το εγώ λοιπόν προσπαθεί να ισορροπήσει τα ένστικτα του θανάτου και του φόβου γενικότερα και να τα ικανοποιήσει όσο γίνεται. Υπάρχει ωστόσο και το υπέρ εγώ που είναι η ιδεολογία που έχουμε, είναι οι αρχές που έχουμε, που προσπαθεί να συμβιβάσει την ικανοποίηση των ενστίκτων στις αρχές που έχουμε, το πόσο ηθικοί είμαστε. Ο Φρόιντ υποστηρίζει ότι υπάρχει το ασυνείδητο μέσα μας, σε αυτό το ασυνείδητο λοιπόν στέλνουμε ότι κακό μας συμβαίνει στην ζωή μας δηλαδή μου έριξε κάποιος ένα χαστούκι όταν ήμουν μικρός αυτό λοιπόν δεν μπορεί να το θυμάμαι συνέχεια στην ζωή γιατί αν το θυμόμουν συνέχεια θα ήταν τρέλα. Αυτό λοιπόν με το καιρό το έχω στείλει στο ασυνείδητο το έχω βάλει θα λέγαμε σε μια αποθήκη και προσπαθώ να το ξεχάσω. Εκεί λοιπόν βάζουμε γεγονότα κυρίως δυσάρεστα που θέλουμε να ξεχάσουμε. Αυτά τα αρχεία γεγονότων εμφανίζονται στα όνειρα. Προσπαθώντας τώρα να εξηγήσουμε το όνειρο κάνουμε στον εαυτό μας μια σειρά από ερωτήσεις για να καταλάβουμε με ποιο γεγονός που βρίσκεται στο ασυνείδητο του ανθρώπου συνδέεται με αυτό το όνειρο. Έτσι ο άνθρωπoς, βρίσκοντας την ρίζα του ονείρου δηλαδή από πού προέρχεται, θα καταφέρει να το ξεπεράσει. Άρα τα όνειρα κατά τον Freud είναι εικόνες που βγαίνουν από αυτό το καζάνι του ασυνειδήτου στον ύπνο μας και σκοπός είναι να προσπαθήσουμε να δούμε σε πιο ζήτημα αναφέρονται γιατί μπορεί να είναι εντελώς άσχετες.

49 9/26/2016 Μπορούμε να προβλέψουμε το μέλλον; Το 1807 ο Laplace ένας μεγάλος Γάλλος μαθηματικός, φυσικός, είπε στο Ναπολέοντα ότι υπάρχει εξήγηση για όλο τον κόσμο εάν του έδινε τη θέση την ταχύτητα και την μάζα κάθε σώματος που υπάρχει γύρω πίστευε πως θα μπορούμε με την αρχή της ιδιότητας να προβλέψει τα πάντα το σύμπαν ολόκληρο, τι θα γίνειστο μέλλον.Δηλαδή, αν ξέρω εγώ ότι υπάρχουν δύο σώματα και πως το ένα ασκεί δύναμη στο άλλο γνωρίζω αυτομάτως ποια θα είναι η κατάληξη, αν βάλουμε δηλαδή όλες της πληροφορίες σε ένα φανταστικό υπέρ-υπολογιστή που θα δίνει την ταχύτητα και τη θέση κάθε σωματιδίου που υπάρχει στο σύμπαν μπορούμε άνετα να προβλέψουμε το μέλλον του σύμπαντος. Λίγα χρόνια αργότερα είδαμε πως αυτό και από πλευράς φυσικής δεν υφίσταται, μπορεί να γίνει σε γενικές γραμμές μπορώ δηλαδή να προβλέψω ότι και αύριο θα ξημερώσει και αύριο θα ανατείλει ο ήλιος μπορώ να προβλέψω κάλλιστα ότι θα έχουμε και του χρόνου 4 εποχές ότι θα έχουμε και του χρόνου τον Δεκέμβριο έναν κρύο σχετικά μήνα οπότε τέτοιες προβλέψεις μπορώ να κάνω αλλά άμα μπούμε σε λεπτομέρειες τα πράγματα αρχίζουν και γίνονται αδύναμα από πλευράς Φυσικής.

50 Ευχαριστούμε πολύ για το χρόνο σας!!!


Κατέβασμα ppt "3 ο ΓΕΛ Παλαιού Φαλήρου 2015-2016 1 ο τετράμηνο Τμήμα: Α2 Θέμα: Υπερφυσικό-Ανεξήγητο Light the darkness of the unknown Υπεύθυνη Καθηγήτρια: Μαυροματίδου."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google