Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Ευρωπαϊκός Πολιτισμός Έλενα Τασίου Στ’2 2015-16 1 ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Ευρωπαϊκός Πολιτισμός Έλενα Τασίου Στ’2 2015-16 1 ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Ευρωπαϊκός Πολιτισμός Έλενα Τασίου Στ’2 2015-16 1 ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης

2 Περιεχόμενα

3 Ελλάδα-Παρθενώνας Ο Παρθενώνας είναι ναός, χτισμένος προς τιμήν της θεάς Αθηνάς, προστάτιδας της πόλης της Αθήνας. Υπήρξε η συνεργασία σημαντικών αρχιτεκτόνων και γλυπτών στα μέσα του 5ου π.Χ. αιώνα. Ο Παρθενώνας αποτελεί το λαμπρότερο μνημείο της Αθηναϊκής πολιτείας και είναι δωρικού ρυθμού. Η κατασκευή του ξεκίνησε το 448 π.Χ. και τα εγκαίνια έγιναν το 438 π.Χ. στα Μεγάλα Παναθήναια, ενώ ο τα υπόλοιπα κομμάτια φτιάχτηκαν το 433 π.Χ.

4 Ιταλία-Κολοσσαίο Το Amphitheatrum Flavium ή περισσότερο γνωστό με την ονομασία Colosseum Κ ολοσσαίο ήταν ένα αμφιθέατρο στην Ρώμη. Βρίσκεται στη πλευρά της Ρωμαϊκής Αγοράς.

5 Αυστρία-Ανάκτορα Μπελβεντέρε ο Μπελβεντέρε βρίσκεται στο Βατικανό που στεγάζει και το μουσείο της πόλης. Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα μουσεία στον κόσμο. Είναι έργο του περίφημου αρχιτέκτονα της Αναγέννησης χτίστηκε την εποχή (1484-1492).

6 Ρωσία- Μουσείο Ερμιτάζ Το Ερμιτάζ αποτελεί το μεγαλύτερο και ένα από τα παλαιότερα μουσεία στον κόσμο, καθώς και ένα από τα σημαντικότερα αξιοθέατα της Αγίας Πετρούπολης. Φιλοξενείται σε έξι κτίρια, τα παλαιά Χειμερινά Ανάκτορα, στις άκρες του ποταμού Νέβα.

7 Μεγάλη Βρετανία-Αβαείο Γουέστ Μίνστερ Το Αββαείο του Ουέστμινστερ είναι εκκλησία στο Λονδίνο. Είναι ανεξάρτητη εκκλησία η οποία κάνουν στέψη των βασιλέων του Ηνωμένου Βασιλείου.

8 Γαλλία-Πύργος του Άιφελ Ο πύργος του Άιφελ είναι το σήμα της πόλης του Παρισιού. Κατασκευάστηκε το 1889 από τον μηχανικό Γουστάβο Άιφελ και σήμερα αποτελεί ένα από τα γνωστότερα κτίρια στον κόσμο. Έχει τρία επισκέψιμα επίπεδα, με τα οποία ανεβαίνεις με σκάλες ή με ανελκυστήρα. Για την άνοδο μέχρι το πρώτο επίπεδο χρειάζονται 300 βήματα (το ίδιο και για το δεύτερο). Το τρίτο και μεγαλύτερο επίπεδο είναι προσβάσιμο μόνο με τον ανελκυστήρα. Τόσο το πρώτο όσο και το δεύτερο επίπεδο διαθέτουν εστιατόριο.

9 Πηγές https://el.wikipedia.org

10 Ευρωπαϊκός Πολιτισμός Έλενα Τασίου Στ’2 2015-16 1 ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης


Κατέβασμα ppt "Ευρωπαϊκός Πολιτισμός Έλενα Τασίου Στ’2 2015-16 1 ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google