Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Παρίσι … η πόλη του φωτός…. Μενού Επιλογών  Πληροφορίες για το Παρίσι Πληροφορίες για το Παρίσι  Λούβρο Λούβρο  Αψίδα του Θριάμβου Αψίδα του Θριάμβου.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Παρίσι … η πόλη του φωτός…. Μενού Επιλογών  Πληροφορίες για το Παρίσι Πληροφορίες για το Παρίσι  Λούβρο Λούβρο  Αψίδα του Θριάμβου Αψίδα του Θριάμβου."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Παρίσι … η πόλη του φωτός…

2 Μενού Επιλογών  Πληροφορίες για το Παρίσι Πληροφορίες για το Παρίσι  Λούβρο Λούβρο  Αψίδα του Θριάμβου Αψίδα του Θριάμβου  Πύργος του Άιφελ Πύργος του Άιφελ  Φωτογραφίες Φωτογραφίες Επιμέλεια  Μαρία Βεληβασάκη  Νίκη Θεργιάκη

3 Παρίσι: Η πόλη του φωτός Πήρε το όνομα «Η Πόλη του Φωτός» από το 1828 όταν φωτίστηκαν όλες οι κύριες λεωφόροι του με φανούς γκαζιού. Από τότε λάμπει συνεχώς και σε καλεί να τρέξεις στα δρομάκια του, να εξερευνήσεις τις γειτονιές του και να ξεφαντώσεις στη νυχτερινή ζωή του. Αναμφίβολα είναι η πόλη της αισθητικής και της μόδας. Εκεί Θα βρείτε περίπου 75.000 φίρμες έτοιμες να σας ξελογιάσουν οπότε μην ξεχάσετε τις πιστωτικές κάρτες σας (οι τιμές είναι παρόμοιες με της Αθήνας). Ξεκινήστε με μια βόλτα σε μια περιοχή πολυτέλειας, την πανέμορφη πλατεία Βαντόμ (Place Vendome) όπου θα βρείτε καταστήματα των Van Cleef & Arples, Bulgari, Cartier, Mikimoto, Dior, Mauboussin, Fred, Chaumet, Boucheron, αλλά και καταστήματα Armani, Chanel, Guerlain, Brentana και πολλά ακόμα στους τριγύρω δρόμους.

4 Μουσείο του Λούβρου Το μουσείο του Λούβρου είναι ένα από τα μεγαλύτερα και παλαιότερα μουσεία τέχνης στον κόσμο. Βρίσκεται στο κέντρο του Παρισιού, στις όχθες του Σηκουάνα και εκθέτει 35.000 έργα τέχνης - το 8% των αποκτημάτων του, που υπολογίζονται στα 445.000 κομμάτια. Οι μόνιμες συλλογές του μουσείου καταλαμβάνουν συνολικά έκταση 60.600 τετραγωνικών μέτρων και ανάμεσα σε αυτές είναι και οι ελληνικές, που καλύπτουν 25 αίθουσες ή χώρους. Το Λούβρο αρχικά ήταν αμυντικό φρούριο και υπάρχουν διάφορες εκδοχές για την ονομασία του. Σύμφωνα με την πρώτη, ονομάστηκε Λούβρο λόγω του τοπωνυμίου της περιοχής όπου οικοδομήθηκε - αυτή λεγόταν Lupara. Πιθανολογείται ότι η περιοχή ονομαζόταν έτσι επειδή είχε πολλούς λύκους. Μια άλλη εκδοχή είναι ότι η ονομασία προέρχεται από την σαξωνική λέξη lauer ή lower, η οποία στα ελληνικά αποδίδεται ως "οχυρωμένο φρούριο". Τρίτη εκδοχή: από τη φράση "L'oeuvre" για το αριστουργηματικό έργο, που όμως δεν είναι ιδιαίτερα πιθανή, αφού το κτίσμα αναφέρεται ως Λούβρο ήδη από το 1200, όταν ακόμα στο φρούριο δεν υπήρχε καμία συλλογή.

5 Αψίδα του Θριάμβου Το μνημείο της Αψίδας του Θριάμβου είναι νεοκλασικό αρχιτεκτόνημα - μνημείο μορφής θριαμβικής αψίδας. Βρίσκεται στο κέντρο του Παρισιού επί της πλατείας του Αστέρα, σήμερα ονομαζόμενης πλατείας Σαρλ ντε Γκωλ.Με εντολή του Ναπολέων Α' στις 18 Φεβρουαρίου 1806 ξεκίνησε η κατασκευή του. Την εκπόνηση των σχεδίων ανέλαβε ο αρχιτέκτονας Ζαν Σαλγκρέν.

6 Ο πύργος του Άιφελ είναι το σήμα κατατεθέν της πόλης του Παρισιού. Κατασκευάστηκε το 1889 από τον μηχανικό Γουστάβο Άιφελ και σήμερα αποτελεί ένα από τα γνωστότερα κτίρια στον κόσμο. Με ύψος 325 μέτρα ήταν το πιο ψηλό κτίριο στον κόσμο μέχρι που το ξεπέρασε το Εμπάιρ Στέιτ της Νέας Υόρκης το 1931. Έχει βάρος 10.100 τόνους και η κατασκευή του είναι τόσο σταθερή ώστε παρεκκλίνει μόλις έως 7,5 εκατοστά με σφοδρό άνεμο. Έχει τρία επισκέψιμα επίπεδα, καθένα προσβάσιμο με σκάλες ή με ανελκυστήρα. Ο πύργος έχει χρησιμοποιηθεί και για πολλές σκηνές ταινιών.

7


Κατέβασμα ppt "Παρίσι … η πόλη του φωτός…. Μενού Επιλογών  Πληροφορίες για το Παρίσι Πληροφορίες για το Παρίσι  Λούβρο Λούβρο  Αψίδα του Θριάμβου Αψίδα του Θριάμβου."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google