Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 17 Ο Ιησούς υπερασπίστηκε και εξύψωσε τις γυναίκες και τα παιδιά στην καινούρια ανθρωπότητα Μπραϊμάκης Αχιλλέας.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΚΕΦΑΛΑΙΟ 17 Ο Ιησούς υπερασπίστηκε και εξύψωσε τις γυναίκες και τα παιδιά στην καινούρια ανθρωπότητα Μπραϊμάκης Αχιλλέας."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΚΕΦΑΛΑΙΟ 17 Ο Ιησούς υπερασπίστηκε και εξύψωσε τις γυναίκες και τα παιδιά στην καινούρια ανθρωπότητα Μπραϊμάκης Αχιλλέας

2 Σελ.75 Εργασία α Βρείτε τραγούδια μεγάλων Ελλήνων συνθετών που μιλούν για τη γυναίκα

3 Μουσική Μάνου Χατζηδάκη σε στίχους Νίκου Γκάτσου Εκεί που φύτρωνε φλισκούνι κι άγρια μέντα κι έβγαζε η γη το πρώτο της κυκλάμινο τώρα χωριάτες παζαρεύουν τα τσιμέντα και τα πουλιά πέφτουν νεκρά στην Υψικάμινο. Κοιμήσου Περσεφόνη στην αγκαλιά της γης. Στου κόσμου το μπαλκόνι ποτέ μην ξαναβγείς. Εκεί που σμίγανε τα χέρια τους οι μύστες ευλαβικά πριν μπουν στο θυσιαστήριο τώρα πετάνε τα αποτσίγαρα οι τουρίστες και το καινούργιο παν να δουν διυλιστήριο. Κοιμήσου Περσεφόνη στην αγκαλιά της γης. Στου κόσμου το μπαλκόνι ποτέ μην ξαναβγείς.

4 Εκεί που η θάλασσα γινόταν ευλογία κι ήταν ευχή του κάμπου τα βελάσματα τώρα καμιόνια κουβαλούν στα ναυπηγεία άδεια κορμιά, σιδερικά, παιδιά κι ελάσματα. Κοιμήσου Περσεφόνη στην αγκαλιά της γης. Στου κόσμου το μπαλκόνι ποτέ μην ξαναβγείς

5 Μουσική Μίκη Θεοδωράκη σε στίχους Κώστα Καρτελια Σαν ένας παίχτης που μοιράζει τα χαρτιά σ' ένα καρέ χωρίς καθόλου να χει ρέντα εσύ με ρέστα ένα πάσο μου ζητάς κι εγώ ποντάρω τη ζωή μου για μια κέντια. Μη με κρατάς στην αγκαλιά σου με τα μάγια Άσε με ελεύθερο να φύγω κι ας χαθώ Εμένα η μοίρα μου όταν έριχνε τα ζάρια είχε μαλώσει το πρωί με το θεό.

6 Μη μου ζητάς λοιπόν να μείνω να σωθώ Μην προσπαθείς με κόλπα εδώ να με κρατήσεις Εγώ στους δρόμους έχω μάθει να γυρνώ κι εσύ γυρεύεις ένα ώμο να ακουμπήσεις. Σαν το θηρίο που είναι μέσα στο κλουβί και σε κοιτάζει με δυο μάτια λυπημένα εσύ νομίζεις πως του σώζεις τη ζωή κι αυτόν τον λιώνει το μαράζι κάθε μέρα


Κατέβασμα ppt "ΚΕΦΑΛΑΙΟ 17 Ο Ιησούς υπερασπίστηκε και εξύψωσε τις γυναίκες και τα παιδιά στην καινούρια ανθρωπότητα Μπραϊμάκης Αχιλλέας."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google