Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Materials and Equipment Υλικά Γραφείου και Εξοπλισμός.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Materials and Equipment Υλικά Γραφείου και Εξοπλισμός."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Materials and Equipment Υλικά Γραφείου και Εξοπλισμός

2 Office Supplies, Furniture and Equipment/Προμήθειες Γραφείου, Έπιπλα και Εξοπλισμός  Η σωστή επιλογή των επίπλων και του εξοπλισμού ενός γραφείου, συμβάλλουν σημαντικά στην διάθεση και απόδοση του προσωπικού. Έπιπλα και εξοπλισμός τα οποία είναι ακατάλληλα, μπορεί να προκαλέσουν σοβαρό πρόβλημα στην υγεία και ευημερία του προσωπικού το οποίο μπορεί να έχει και σαν αποτέλεσμα την απουσία του από την εργασία και την χαμηλή απόδοση του.

3 Ερώτηση Τι περιλαμβάνει συνήθως το γραφείο μίας γραμματέως; Τι περιλαμβάνει συνήθως το γραφείο μίας γραμματέως;

4 Office Supplies, Furniture and Equipment/Προμήθειες Γραφείου, Έπιπλα και Εξοπλισμός Το γραφείο μίας γραμματέως συνήθως περιλαμβάνει: Το γραφείο μίας γραμματέως συνήθως περιλαμβάνει:  Γραφείο  Καρέκλα γραμματέως και επιπρόσθετες καρέκλες επισκεπτών  Ηλεκτρονικό Υπολογιστή  Ράφια ή συρτάρια για αρχειοθέτηση με τα κατάλληλα φάιλς  Ντουλάπι για γραφική ύλη  Κάλαθο αχρήστων

5 Office Supplies, Furniture and Equipment/Προμήθειες Γραφείου, Έπιπλα και Εξοπλισμός  Βιβλιοθήκη για τα βιβλία αναφοράς  Τηλέφωνο για εισερχόμενη και εξερχόμενη επικοινωνία  Ρολόι  Πίνακα ανακοινώσεων  Χρηματοκιβώτιο για χρήματα και σημαντικά έγγραφα  Πυροσβεστήρα  Συσκευή υπαγόρευσης, εκτυπωτή, υπολογιστική μηχανή, φωτοτυπική μηχανή, fax κλπ.

6 Furniture/Έπιπλα  Τα έπιπλα ενός σύγχρονου γραφείου πρέπει να επιλεχθούν προσωπικά για να ανταποκρίνονται στις ανάγκες του προσωπικού αλλά και του ηλεκτρονικού εξοπλισμού που υπάρχει στο γραφείο. Πρέπει να γίνεται σωστή μελέτη ώστε τα έπιπλα να τοποθετούνται σωστά για να μην υπάρχει η ανάγκη χρήσης αχρείαστων καλωδίων.

7 Furniture/Έπιπλα  Πιο σύγχονα έπιπλα μπορούν ακόμη να παρέχουν ευκολίες για ομάδες στον εργασιακό χώρο όπου συνάδελφοι δουλεύουν μαζί και μοιράζονται διάφορες συσκευές και γενικώς συνεργάζονται για μία εργασία. Αυτό μπορεί να γίνει πχ με επικοινωνούντα γραφεία. Πρέπει η επιλογή να γίνεται σύμφωνα με τις διευκολύνσεις του προσωπικού.

8

9 Stationery/Γραφική Ύλη  Η γραφική ύλη αποτελείται από υλικά τα οποία χρησιμοποιούν διοίκηση και γραμματεία. Αυτή περιλαμβάνει: γραφομηχανή, Ηλεκτρονικό Υπολογιστή, χαρτί για σημειώσεις, επιστολόχαρτα, χαρτιά για εκτύπωση, σημειωματάρια, φακέλους, κάρτες, εκτυπωτή, cd, στυλό, μολύβια, κασέτες, σημειωματάριο για τηλεφωνήματα κλπ.

10 Διεθνή Μεγέθη Χαρτιού  Χρήσεις για τα διάφορα μεγέθη χαρτιών:  Α3 - Νομικά έγγραφα, ισολογισμούς και οικονομικές δηλώσεις  Α4 – Επαγγελματικές επιστολές, αναφορές, πρόγραμμα, προδιαγραφές εργασιών, τιμολόγια, κλπ.  Α5 – Σύντομες επιστολές, σημειώματα, μικρά τιμολόγια, κλπ.  Α6 – Κάρτ-ποστάλ, κάρτες ευρετηρίου  Α7 – Επαγγελματικές κάρτες, ετικέττες

11 Είδη χαρτιών  Bond: Χαρτί καλής ποιότητας το οποίο χρησιμοποιείται για σημαντικές εργασίες και φωτοτυπίες.  Bank (flimsy): Φθηνότερο και όχι τόσο καλής ποιότητας (ελαφρύτερο) το οποίο χρησιμοποιείται για μεγάλες ποσότητες φωτοτυπιών.  Airmail: Πολύ λεπτό χαρτί το οποίο χρησιμοποιείται για αλληλογραφία η οποία αποστέλνεται αεροπορικώς.  Copier Bond: Για χρήση στις εκτυπωτικές μηχανές.

12 Ερώτηση  Προσλαμβάνεστε ως γραμματέας σε μία καινούρια εταιρία η οποία ανοίγει σε ένα μήνα. Απαντήστε στο ακόλουθο σημείωμά το οποίο σας έστειλε ο προιστάμενος μέσω email...  Παρακαλώ όπως μου ετοιμάσεις μία λίστα με τα έπιπλα, έξοπλισμό και είδη γραφικής ύλης, τα οποία χρειάζονται στο γραφείο της γραμματέως και γιατί είναι αναγκαία για την σωστή λειτουργία του γραφείου.


Κατέβασμα ppt "Materials and Equipment Υλικά Γραφείου και Εξοπλισμός."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google