Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Σχολείο : 2 ο Γυμνάσιο Αλεξανδρούπολης Ομάδα μαθητών: Β5 Εισηγητές: Σοφία Βασιλική Πολυχρονίδου, Αλέξανδρος Αγγελάκης Υπεύθυνη καθηγήτρια: κ. Πλακωτή.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Σχολείο : 2 ο Γυμνάσιο Αλεξανδρούπολης Ομάδα μαθητών: Β5 Εισηγητές: Σοφία Βασιλική Πολυχρονίδου, Αλέξανδρος Αγγελάκης Υπεύθυνη καθηγήτρια: κ. Πλακωτή."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1

2 Σχολείο : 2 ο Γυμνάσιο Αλεξανδρούπολης Ομάδα μαθητών: Β5 Εισηγητές: Σοφία Βασιλική Πολυχρονίδου, Αλέξανδρος Αγγελάκης Υπεύθυνη καθηγήτρια: κ. Πλακωτή Ελένη, Θεολόγος Κασδαγλής ΑναστάσιοςΠαπαλαμπίδης ΔημήτριοςΤσιβάς Γεώργιος Λαφτσής ΖήσηςΠιρπιρής ΙωάννηςΤσιομλεκίδου Χρυσούλα Παναγιωτίδης ΑποστολοςΣιγλίδης ΙωάννηςΦυλακτάκης Θεόδωρος Παπαβασιλείου ΒασίλειοςΤαμπάκη Μαρίνα-ΚρεμασίαΦωτακίδης Ραφαήλ Παπαδόπουλος ΑπόστολοςΤαμπάκης ΙωάννηςΧαϊδάκη Νεκταρία Παπαδοπούλου ΑικατερίνηΤζιαμπάζη ΑικατερίνηΧατζησοφιανού Νίκη- Αναστασία Παπαζίκας ΑλέξανδροςΤσεβδού ΕιρήνηΧριστακάκης Γρηγόριος

3

4

5 1.Από την παράσταση της Παναγίας στην εικόνα: τέτοια είναι η η Γλυκοφιλούσα, η Οδηγήτρια 2.Από τον τόπο που βρίσκεται μια εικόνα της : έτσι υπάρχει η Σουμελιώτισσα, η Βλαχερνίτισσα 3.Από τα θαύματα και από τον τρόπο που αναταποκρίνεται στις προσευχές των πιστών: η Ελεούσα, η Παραμυθία, η Μυροβλύτισσα, η Γοργουπήκοος 4.Από την τεχνοτροπία του ναού Της: η Θολοσκέπαστη, η Κρεμαστή 5.Από τον μήνα που εορτάζεται η Παναγία: Αυγουστιανή, Δεκαπεντούσα 6.Από το όνομα του κτήτορα του ναού ή της μονής Της: τέτοια επίθετα είναι η Παναγία η Γλυκειά, η Λυκοδήμου. 7.Εγκωμιαστικά από την έξαρση της αγάπης των πιστών: Χρυσοπηγή, Αγγελόκτιστη, Παντάνασσα 8.Αυτά που της έδωσαν οι υμνογράφοι της Εκκλησίας μας, και προέρχονται από τον Ακάθιστο Ύμνο: Κεχαριτωμένη, Κλίμαξ, Καταφυγή, Αμόλυντος.

6 Γέννηση

7

8 θρηνωδούσα

9 Ευαγγελισμός

10 Βρεφοκρατουσα η Ενθρονη

11 Ροδον το αμαραντον

12 Κυκκωτισσα

13 Βατοπαιδινη

14 Οδηγητρια

15 Γλυκοφιλουσα

16 Γαλακτοτροφουσα

17

18 Ζωοδοχος πηγη

19 Κοιμηση

20 Τιμια Ζωνη


Κατέβασμα ppt "Σχολείο : 2 ο Γυμνάσιο Αλεξανδρούπολης Ομάδα μαθητών: Β5 Εισηγητές: Σοφία Βασιλική Πολυχρονίδου, Αλέξανδρος Αγγελάκης Υπεύθυνη καθηγήτρια: κ. Πλακωτή."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google